Ухвала
від 14.01.2020 по справі 638/13806/19
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Провадження № 2/641/418/2020 Справа № 638/13806/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 січня 2020 року Комінтернівський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого: судді - Колодяжної І.М.

за участю секретаря судового засідання - Ягодіної М.С.

справа № 638/13806/19

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові заяву представника позивача про забезпечення доказів по цивільній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Кешью ( м. Харків, вул. Чичибабіна, 7-а, офіс 42, ) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості за договором кредиту . , -

ВСТАНОВИВ :

До суду надійшла заява позивача про забезпечення доказів , в якій він просить витребувати з АТ КБ ПриватБанк виписку з карткового рахунку на ім,я ОСОБА_1 відкритого в Т КБ ПриватБанк в частині перерахування коштів ТОВ ФК ФЕЙ ФОР ПЕЙ здійсненого на замовлення ТОВ Кешью , розпорядником якої є АТ КБ ПриватБанк .

В судове засідання представник позивача не з,явився, надав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Відповідач в судове засідання не з,явився.

Суд дослідивши матеріали справи , прийшов до наступного .

Відповідно до ч.1-3 ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом. Заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.

Згідно з положенням ч.1ст. 84 ЦПК України , учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч.7ст. 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов,язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Таким чином , аналізуючи вищенаведене , суд позбавлений можливості витребувати з АТ КБ ПриватБанк виписку з карткового рахунку на ім,я ОСОБА_1 відкритого в Т КБ ПриватБанк в частині перерахування коштів ТОВ ФК ФЕЙ ФОР ПЕЙ здійсненого на замовлення ТОВ Кешью , розпорядником якої є АТ КБ ПриватБанк , оскільки представником позивача не надано доказів неможливості самостійного отримання вищевказаного доказу.

Керуючись ст. ст. 84, 116-118 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви представника позивача ТОВ Кешью про забезпечення доказів - відмовити .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://km.hr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає . Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя -І. М. Колодяжна

СудКомінтернівський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення14.01.2020
Оприлюднено16.01.2020
Номер документу86922051
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —638/13806/19

Рішення від 14.01.2020

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Колодяжна І. М.

Ухвала від 14.01.2020

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Колодяжна І. М.

Рішення від 14.01.2020

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Колодяжна І. М.

Ухвала від 22.10.2019

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Колодяжна І. М.

Ухвала від 23.09.2019

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Грищенко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні