Ухвала
від 16.01.2020 по справі 910/449/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

м. Київ

16.01.2020Справа № 910/449/20

Суддя Господарського суду міста Києва Князьков В. В., розглянувши матеріали позовної заяви Приватного підприємства Агрофірма Рослан , Дніпропетровська обл., Павлоградський район, с. Кочережки

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю Грант ЛТД. , м. Київ

про стягнення 373 920,00 грн, -

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство Агрофірма Рослан звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Грант ЛТД. про стягнення 373 920,00 грн.

Розглянувши позовну заяву та додані до неї документи, господарський суд зазначає наступне.

Частиною 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що позовна заява повинна містити, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти (п. 2).

Згідно з ч. 4 ст. 89 Цивільного кодексу України відомості про місцезнаходження юридичної особи вносяться до Єдиного державного реєстру.

За приписами частини 1 статті 7 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру.

Разом з тим, позивачем у позовній заяві, яка надійшла до суду 17.09.2019, не зазначено адреси відповідача, яка б відповідала інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Так, згідно з отриманим витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 16.01.2020 адресою місцезнаходження відповідача є: 04128, м. Київ, вул. Академіка Туполєва, буд. 19, офіс 225 . Натомість, у позовній заяві вказано неповну адресу: 04128, м. Київ, вул. Академіка Туполєва, буд. 19.

Також згідно з п. 1 ч. 1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують: відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Позивачем надано суду опис вкладення у лист від 11.01.2020, згідно з яким копії позовної заяви та доданих до неї документів були направлені на адресу: 04128, м. Київ, вул. Академіка Туполєва, буд. 19. Водночас, зазначення неповної адреси викликає у суду сумніви щодо можливості вручення поштового відправлення відповідачу.

Відтак, наданий позивачем опис вкладення у лист не може вважатись доказом направлення позовної заяви та усіх доданих до неї документів на адресу відповідача в розумінні ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України.

Частиною 1 статті 174 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, господарський суд вважає за необхідне залишити позовну заяву Приватного підприємства Агрофірма Рослан без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків у визначений судом спосіб.

Керуючись ст. ст. 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залишити без руху позовну заяву Приватного підприємства Агрофірма Рослан .

2. Надати позивачу строк для усунення недоліків, який становить десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

3. Встановити позивачу спосіб усунення недоліків у позовній заяві шляхом надання доказів направлення копії позовної заяви та доданих до неї документів на адресу відповідача, зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (з зазначенням вірних реквізитів позовної заяви та переліку додатків до неї).

4. Роз`яснити позивачу, що якщо недоліки позовної заяви не будуть усунуті у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із такою заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В. В. Князьков

Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено17.01.2020
Номер документу86932455
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/449/20

Рішення від 04.03.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 19.02.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 27.01.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

Ухвала від 16.01.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Князьков В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні