Ухвала
від 18.12.2019 по справі 766/24864/19
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/24864/19

н/п 1-кс/766/17779/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 грудня 2019 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши скаргу Дочірнього підприємства «Торговий Дім «Херсон» Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційної фірми «Спельта» в особі ліквідатора арбітражного керуючого ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення,

в с т а н о в и л а :

13 грудня 2019 року скаржник, Дочірнє підприємство «Торговий Дім «Херсон» Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційної фірми «Спельта» в особі ліквідатора арбітражного керуючого ОСОБА_3 звернулося до слідчого судді зі скаргою на бездіяльність слідчого, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, в якій просив поновити ліквідатору ДП «Торговий Дім «Херсон» ТОВ «ВКФ «Спельта» арбітражному керуючому ОСОБА_3 строк на подання скарги на бездіяльність уповноважених осіб Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР. Визнати бездіяльність посадових осіб Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області, що полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР після отримання заяви про вчинення кримінального правопорушення незаконною. Зобов`язати уповноважену службову особу Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області внести, у відповідності до положень ст. 214 КПК України, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за повідомлення ВПВР УДВС ГТУЮ у Херсонській області від 04.09.2019 № 36/4607 про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 382 КПК України та розпочати досудове розслідування.

Дослідивши додані до скарги документи слідчим суддею встановлено, що повідомлення про вчинення кримінального правопорушення 04.09.2019року № 36/4607,невнесення якогодо ЄРДРоскаржує арбітражнийкеруючий, до Головного управління Національної поліції в Херсонській області подавали начальник відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Херсонській області ОСОБА_4 та Головний державний виконавець того ж відділу ОСОБА_5 .

Перелік рішень, дії чи бездіяльності слідчого або прокурора, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування, та право на оскарження визначені ст.303КПК України, відповідно до частини першої якої на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора :-1) бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстр досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк заявником, потерпілим, його представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

Скаржник немаєжодного статусуособи,яка маєправо наоскарження бездіяльностіслідчого щодоневнесення відомостейпро кримінальнеправопорушення доЄдиного реєстрдосудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Відповідно до ч.2 ст.304КПК України скарга повертається, якщо скаргу подала особа, яка немає права подавати скаргу.

Керуючись ч.1 ст.303, ч.2 ст.304КПК України, слідчий суддя

постановила:

Повернути скаргу ліквідатору арбітражному керуючому Дочірнього підприємства «Торговий Дім «Херсон» Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційної фірми «Спельта» ОСОБА_3 .

Ухвала може бути оскаржена протягом п`яти днів шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Херсонського апеляційного суду.

Слідчий суддяОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення18.12.2019
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу86936395
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —766/24864/19

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 04.02.2020

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Красновський І. В.

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 13.12.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні