Ухвала
від 16.12.2019 по справі 448/95/16-а
МОСТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 448/95/16-а

Провадження №2-а/448/1/19

У Х В А Л А

16.12.2019 року Мостиський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Білоуса Ю.Б.,

за участю секретаря судового засідання Романченко І.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Мостиська справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Львівської митниці ДФС, третя особа - заступник начальника Львівської митниці ДФС Мірошніченко Михайло Іванович, про визнання протиправною і скасування постанови про накладення адміністративного стягнення у справі про порушення митних правил,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться вищевказана адміністративна справа.

Представник позивачки - адвокат Каралюс Л.М. подав до суду клопотання про залучення Галицької митниці Держмитслужби до участі у справі як співвідповідача. В обґрунтування заявленого клопотання покликається на те, що відповідно до п.2 постанови Кабінету Міністрів України від 02 жовтня 2019 року № 858 Про утворення територіальних органів Державної фіскальної служби та наказу ДФС України від 25.11.2019 №30-рг Про реорганізацію митниць ДФС з 28 листопада 2019 року розпочато реорганізацію Львівської митниці ДФС (відповідача у даній справі). Крім того, зазначає, що з 00.00 год. 08.12.2019 згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України про початок роботи Державної митної служби України повноваження Львівської митниці ДФС перейшли до Галицької митниці Держмитслужби. З огляду на наведене вважає, що Галицьку митницю Держмитслужби слід залучити до участі у справі як співвідповідача.

В судове засідання представник позивачки - адвокат Каралюс Л.М., не з`явився, проте у поданому клопотанні просив суд розгляд такого провести у його відсутності.

Представник відповідача - Львівської митниці ДФС та третя особа - заступник начальника Львівської митниці ДФС Мірошніченко М.І. були своєчасно та належним чином повідомленими про час і місце розгляду справи, однак в судове засідання не з`явилися, не повідомили про причини своєї неявки та не надіслали клопотання про відкладення розгляду справи.

Оскільки в судове засідання не з`явилися всі учасники справи, фіксування судового засідання, згідно ч.4 ст.229 КАС України, не здійснюється.

Проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до висновку, що подане клопотання слід задовольнити з таких підстав.

Відповідно до положень ч.3 ст.48 КАС України суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України від 02.10.2019 № 858 "Про утворення територіальних органів Державної митної служби" утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної митної служби за переліком згідно з додатком 1, в тому числі і Галицьку митницю Держмитслужби.

Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 02.10.2019 №858 "Про утворення територіальних органів Державної митної служби" реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної митної служби за переліком згідно з додатком 2, в тому числі і Львівську митницю ДФС реорганізовано шляхом приєднання до Галицької митниці Держмитслужби.

Пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 02.10.2019 № 858 "Про утворення територіальних органів Державної митної служби" установлено, що територіальні органи Державної фіскальної служби, які реорганізуються, продовжують здійснювати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам Державної митної служби.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 04.12.2019 року № 1217-р, погоджено пропозицією Міністерства фінансів щодо можливості забезпечення здійснення з 08 грудня 2019 року Державною митною службою покладених на неї постановою Кабінету Міністрів України від 06.03.2019 року № 227 Про затвердження положень про Державну податкову службу України та Державну митну службу України повноважень Державної фіскальної служби, що припиняється, з реалізації державної митної політики, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань державної митної справи.

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 14.11.2019 проведена державна реєстрація Галицької митниці Держмитслужби.

В той же час слід зазначити, що згідно з частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Відповідно до частини п`ятої статті 104 Цивільного кодексу України, юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Судом встановлено, що відповідач у справі - Львівська митниця ДФС згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на даний час, станом на 16.12.2019року, перебуває в процесі припинення, проте запис про її припинення у вказаному реєстрі відсутній.

За таких обставин, оскільки Галицька митниця Держмитслужби розпочала свою роботу, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивачки та залучити таку до участі у справі як співвідповідача.

Керуючись ч.3 ст.48, ст.ст. 229, 241, 243, 248 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивачки - адвоката Каралюса Л.М. про залучення співвідповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Львівської митниці ДФС, третя особа - заступник начальника Львівської митниці ДФС Мірошніченко Михайло Іванович, про визнання протиправною і скасування постанови про накладення адміністративного стягнення у справі про порушення митних правил, - Галицьку митницю Держмитслужби (місцезнаходження: 79000, м.Львів, вул.Костюшка, 1; код ЄДРПОУ - 43348711) як співвідповідача.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Одночасно з копією даної ухвали, Галицькій митниці Держмитслужби, надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.Б. Білоус

Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено19.01.2020
Номер документу86972308
СудочинствоАдміністративне
Сутьпорушення митних правил

Судовий реєстр по справі —448/95/16-а

Ухвала від 20.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кушнерик Мар’ян Петрович

Ухвала від 09.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кушнерик Мар’ян Петрович

Рішення від 13.08.2020

Адміністративне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Ю. Б.

Ухвала від 05.08.2020

Адміністративне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Ю. Б.

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Ю. Б.

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Ю. Б.

Ухвала від 16.12.2019

Адміністративне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Ю. Б.

Ухвала від 31.10.2019

Адміністративне

Мостиський районний суд Львівської області

Білоус Ю. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні