Ухвала
від 16.01.2020 по справі 953/24561/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/24561/19

н/п 2/953/1090/20

УХВАЛА

"16" січня 2020 р. Київський районний суд м.Харкова у складі головуючого

судді Чередник В.Є.,

за участю секретаря судового засідання Недосєкіної В.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м.Харкові цивільну справу 953/24561/19 в порядку загального позовного провадження за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області (61145, м.Харків, вул..Космічна, буд.21, 2 під`їзд, поверх 8,9), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 ) про виділ в натурі частки із спільної власності на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

12.12.2019 р. позивач ОСОБА_1 в особі свого представника адвоката Михайлова О.М., звернувся до суду із позовом до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про видів в натурі частки із спільної власності на земельну ділянку.

Ухвалою суду від 17.12.2019 р. позовна заява прийнята до розгляду та відкрите загальне позовне провадження з призначенням підготовчого судового засідання .

В підготовче судове засідання представник позивача не з`явився, подав письмову заяву про проведення підготовчого судового розгляду за його відсутності та подав уточнену позовну заяву, яку просив прийняти до розгляду, в якій, після отримання відзиву представник відповідача - Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, уточнив коло осіб по даній справі, зазначивши Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, як третю особу та виключивши його зі складу відповідачів.

Відповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в підготовче судове засідання не з`явились, про час та місце судового засідання повідомлені належним чином, подали письмові заяви про можливість розгляду справи за їх відсутності, позивні вимоги визнали.

Представник Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, в підготовче судове засідання не з`явився, про час та місце судового засідання повідомлений належним чином, подав відзив на позову заяву, в якій вважав можливим провести судове засідання без участі представника, посилався на відсутність підстав для залучення Головного управління в якості відповідача по даній справі, проти задоволення позову заперечував та просив прийняти рішення з урахуванням позиції, викладеної у відзиві.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч.2 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Частиною 4 ст.51 ЦПК України передбачано, що про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Частина 3 ст.53 ЦПК України передбачає, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч.5 ст.53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи характер спірних правовідносин, стадію розгляду справи, перевіривши уточнену позовну заяву на відповідність вимогам ст.175-177 ЦПК України, суд приймає дану уточнену позовну заяву до розгляду та вважає за необхідне замінити статус Головного управління Держгеокадастру у Харківській області з відповідача на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч.2 п.2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст. 51, 53, 198, 258-261 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти уточнену позовну заяву ОСОБА_1 , виключивши у справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області (61145, м.Харків, вул. Космічна, буд.21, 2 під`їзд, поверх 8,9), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 ) про виділ в натурі частки із спільної власності на земельну ділянку відповідача - Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, замінивши його на третю особу.

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, що згідно ч. 6 ст. 53 ЦПК України, вона має права та обов`язки, визначені у статті 43 цього Кодексу та її право подати до 24.01.2020 р. письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких слід викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Копію даної ухвали негайно направити на адресу третьої особи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.Є. Чередник

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено19.01.2020
Номер документу86981668
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —953/24561/19

Ухвала від 15.04.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Чередник В. Є.

Ухвала від 06.03.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Чередник В. Є.

Рішення від 24.01.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Чередник В. Є.

Ухвала від 16.01.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Чередник В. Є.

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Чередник В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні