Ухвала
від 14.01.2020 по справі 300/1979/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

"14" січня 2020 р. справа № 300/1979/19

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Шумей М.В. розглянувши адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ДІАМЕБ до Рогатинської районної ради Івано-Франківської області, третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Рогатинська районна державна адміністрація Івано-Франківської області про визнання незаконним та скасування рішення від 12.09.2019, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю ДІАМЕБ (надалі, також - позивач) звернулося в суд з адміністративним позовом до Рогатинської районної ради Івано-Франківської області (надалі, також - відповідач), третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Рогатинська районна державна адміністрація Івано-Франківської області про визнання незаконним та скасування рішення від 12.09.2019.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 07.10.2019 відкрито провадження у даній справі, за правилами спрощеного позовного провадження, згідно зі статтею 262 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі, також - КАС України).

Позивачем, 24.12.2019, подано до суду заяву, в якій просить суд закрити провадження у даній адміністративній справі у зв`язку з відмовою від позову.

Пунктом 2 частини 1 статті 238 КАС України встановлено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Дослідивши подану позивачем заяву, суд дійшов висновку про наявність підстав для прийняття відмови позивача від позову, та закриття провадження у справі, на підставі пункту 2 частини 1 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України.

Частиною 2 статті 238 КАС України передбачено, що про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Згідно із приписами статті 140 КАС України, у разі відмови позивача від позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються, а витрати відповідача за його заявою стягуються із позивача, крім випадків коли позивач звільнений від сплати судових витрат.

Розглянувши клопотання позивача про закриття провадження, суд дійшов до висновку, що вказана заява підлягає до задоволення, а провадження у справі №300/1979/19 - підлягає закриттю.

Оскільки, позивач відмовився від позову, а відмова прийнята судом, суд не вбачає підстав для повернення судового збору.

У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору (частина 2 статті 239 Кодексу адміністративного судочинства України).

На підставі наведеного, керуючись статтями 139, 238, 243, 248, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ДІАМЕБ до Рогатинської районної ради Івано-Франківської області, третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Рогатинська районна державна адміністрація Івано-Франківської області про визнання незаконним та скасування рішення від 12.09.2019 - закрити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Шумей М.В.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.01.2020
Оприлюднено20.01.2020
Номер документу86985646
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —300/1979/19

Ухвала від 14.01.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 07.11.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 07.10.2009

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні