Ухвала
від 20.01.2020 по справі 240/12009/19
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі

20 січня 2020 року м. Житомир справа № 240/12009/19

категорія 111010000

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Майстренко Н.М., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Рекламне агентство "СТАФ" до Головного управління ДПС у Житомирській області, Головного управління ДФС у м.Києві про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

встановив:

До Житомирського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Рекламне агентство "СТАФ", в якій воно просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення комісії Головного управління ДФС у м. Києві про визнання ТОВ "Рекламне агентство "СТАФ" (код ЄДРПОУ 40636143) таким, що відповідає пп. 1.6 п. 1 Критеріїв ризиковості платника податків, прийняте згідно з протоколом від 17.04.2018 №69;

- зобов`язати Головне управління ДПС у Житомирській області виключити ТОВ "Рекламне агентство "СТАФ" з бази ризикових платників АІС "Податковий блок" режим - "Журнал ризикових платників".

Згідно зі статтями 19, 20, 26 Кодексу адміністративного судочинства України, визначений спір належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства Житомирським окружним адміністративним судом суддею одноособово.

Позовна заява подана у порядку, передбаченому статтею 168 Кодексу адміністративного судочинства України, та відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

Зважаючи на умови, визначені ст.ст. 12, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а також ураховуючи категорію та складність справи, обраний позивачем спосіб захисту і значення справи для сторін, суд вважає, що дана справа підлягає розгляду у формі загального позовного провадження із проведенням підготовчого засідання з повідомленням учасників справи.

Крім того, позивачем заявлено клопотання про зобов`язання витребувати у Головного управління ДФС у м.Києві належним чином завіреної копії рішення комісії Головного управління ДФС у м. Києві, прийнятого згідно з протоколом від 17.04.2018 №69.

Частиною четвертою статті 9 КАС України встановлено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 1 ст. 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У порядку підготовки справи до судового розгляду та з метою встановлення усіх фактичних обставин справи, які мають істотне значення для вирішення спору по суті, суд вважає за необхідне зобов`язати Головне управління ДФС у м.Києві надати суду належним чином завірену копію рішення комісії Головного управління ДФС у м. Києві, прийнятого згідно з протоколом від 17.04.2018 №69.

Позивачем також заявлено клопотання про поновлення строку звернення до суду, яке обґрунтовано тим, що про порушення своїх прав, свобод та інтересів товариство дізналось лише 11.10.2019, коли отримало відповідь від Головного управління ДПС у Житомирській області на адвокатський запит від 07.10.2019 №129.

Дослідивши заяву про поновлення пропущеного строку звернення до суду, а також враховуючи те, що у суду відсутні будь-які докази вручення позивачу оскаржуваного рішення, суд вважає поважними наведені позивачем причини, з огляду на що заяву задовольняє та поновлює строк звернення до суду з вказаним позовом.

Керуючись статтями 19, 20, 160, 161, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Рекламне агентство "СТАФ" про поновлення строку звернення до суду задовольнити, поновивши цей строк.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Рекламне агентство "СТАФ" до Головного управління ДПС у Житомирській області, Головного управління ДФС у м.Києві про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 11 лютого 2020 року о 10:00 із повідомленням учасників справи про його проведення у Житомирському окружному адміністративному суді за адресою: місто Житомир, вулиця Мала Бердичівська, 17, зал № 6.

Зобов`язати Головне управління ДФС у м.Києві надати до суду в строк до 03 лютого 2020 року належним чином завірену копію рішення комісії Головного управління ДФС у м. Києві, прийнятого згідно з протоколом від 17.04.2018 №69.

Встановити сторонам строки для подання заяв по суті справи:

- відповідачам протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про прийняття справи до провадження для подання відзиву на позов та впродовж трьох днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення;

- позивачу протягом п`яти днів з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив.

Копія відповідної заяви по суті справи та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву, відповіді на відзив, заперечення до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, в мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0670/

Копію ухвали та інформацію про права та обов`язки невідкладно направити сторонам.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду, у строк та в порядку, встановленому статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України, з урахуванням приписів підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, лише у випадку її постановлення з порушенням правил підсудності.

Суддя Н.М. Майстренко

Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено22.01.2020
Номер документу86993105
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —240/12009/19

Рішення від 21.09.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

Ухвала від 31.08.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

Ухвала від 10.08.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

Ухвала від 09.07.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

Ухвала від 10.03.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

Ухвала від 04.12.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні