Ухвала
від 20.01.2020 по справі 398/4192/19
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/4192/19

провадження №: 2/398/440/20

УХВАЛА

Іменем України

"20" січня 2020 р. м. Олександрія

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді Коліуш Г.В., з участю секретаря судового засідання Замкової Ю.С., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , від імені якого дії представник ОСОБА_2 , до Соборного відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, треті сторони, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Сільськогосподарське приватне підприємство "Біле озеро", Товариство з обмеженою відповідальністю "Доброульянівка", Товариство з обмеженою відповідальністю "Зоря Нив", Товариство з обмеженою відповідальністю "Колодязнянське", Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Інгосстрах" про зняття арешту з земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду з позовом про зняття арешту з належної їй земельної ділянки за кадастровим номером 3520382600:02:000:0027, накладеного заступником начальника відділу Соборного відділу державної виконавчої служби м. Дніпра ГТУЮ у Дніпропетровській області Астапенковою Катериною Миколаївною на підставі постанови №59780288 від 13.08.2019 року про арешт майна боржника.

Представником третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Сільськогосподарського приватного підприємства Біле Озеро було подано апеляційну скаргу на ухвалу Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 02 грудня 2019 року про відкриття провадження у справі та клопотання про зупинення провадження відповідно до приписів п.5.12 Перехідних положень ЦПК України.

Відповідно до 15.10 Перехідних положень ЦПК України у разі подання апеляційної скарги на ухвали суду першої інстанції, передбачені пунктами 1, 6-9, 11, 14-16, 19-23, 37-39 частини першої статті 353 цього Кодексу, чи подання касаційної скарги на ухвали суду апеляційної інстанції (крім ухвал щодо забезпечення позову, зміни заходу забезпечення позову, щодо зустрічного забезпечення, про накладення штрафу в порядку процесуального примусу, окремих ухвал) - до суду апеляційної або касаційної інстанції передаються усі матеріали.

За змістом п. 15.11 Перехідних положень ЦПК України подання апеляційних або касаційних скарг на ухвали суду першої або апеляційної інстанції не перешкоджає продовженню розгляду справи цим судом, крім випадків, коли до суду апеляційної або касаційної інстанції передаються всі матеріали справи.

В даному випадку, з огляду на подання третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, апеляційної скарги на ухвалу про відкриття провадження по справі до суду апеляційної інстанції слід передати всі матеріали справи.

Положеннями п. 15.12 Перехідних положень ЦПК України визначено, що суд зобов`язаний зупинити провадження у справі до перегляду ухвали у справі в порядку апеляційного чи касаційного провадження, якщо відповідно до підпункту 15.10 цього підпункту до суду апеляційної чи касаційної інстанції направляються всі матеріали справи.

З врахуванням вищевикладеного суд приходить до висновку про наявність підстав для зупинення провадження по справі до перегляду ухвали про відкриття провадження в порядку апеляційного провадження та задоволення клопотання представника Сільськогосподарського приватного підприємства Біле Озеро про зупинення провадження по справі.

Керуючись ст.353, п.п. 15.10, 15.12 Перехідних положень ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Зупинити провадження по справі за позовом ОСОБА_1 , від імені якого дії представник ОСОБА_2 , до Соборного відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, треті сторони, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Сільськогосподарське приватне підприємство "Біле озеро", Товариство з обмеженою відповідальністю "Доброульянівка", Товариство з обмеженою відповідальністю "Зоря Нив", Товариство з обмеженою відповідальністю "Колодязнянське", Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Інгосстрах" про зняття арешту з земельної ділянки до перегляду ухвали про відкриття провадження у справі в порядку апеляційного провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Коліуш Г.В.

Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено21.01.2020
Номер документу87005209
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —398/4192/19

Ухвала від 25.09.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 17.02.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 20.01.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні