Ухвала
від 20.01.2020 по справі 328/2895/19
ТОКМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

328/2895/19

20.01.2020

2/328/58/20

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

20 січня 2020 року м.Токмак

Токмацький районний суд Запорізької області у складі головуючого судді Коваленка П.Л., за участю секретаря судового засідання Баздирь О.Л., представника позивача ОСОБА_1 , відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , представника відповідачів ОСОБА_4 , розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_5 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Новомиколаївська сільська рада Токмацького району Запорізької області про усунення перешкод у здійсненні права користування земельного ділянкою,

в с т а н о в и в:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_5 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Новомиколаївська сільська рада Токмацького району Запорізької області про усунення перешкод у здійсненні права користування земельного ділянкою.

У підготовчому засіданні представник позивача проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду не заперечувала .

У підготовчому засіданні відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , представник відповідачів ОСОБА_4 проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду не заперечували . Просили викликати на розгляд справи по суті заявлених свідків.

Представник третьої особи в підготовче засідання не з`явився, надано заяву про розгляд справи за відсутності представника третьої особи.

Інші учасники справи в підготовче засідання не з`явилися, причини неявки суду не повідомлено.

Підстав для відкладення розгляду підготовчого засідання, передбачених ч.2 ст.198 та ч.2 ст.223 ЦПК України, немає.

Суд, вивчивши матеріали справи, приходить до наступного.

До судового розгляду спір між сторонами не врегульовано.

В ході підготовчого провадження проведено підготовчі дії, а саме визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з п.15 ч.2 ст.197 ЦПК України , у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Згідно з п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, а тому слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Що стосується клопотання відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про виклик свідків, суд зазначає наступне.

Відповідно до положень ст.91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Клопотання не містить зазначення обставин, які можуть підтвердити заявлені свідки, та не містить відомостей щодо місця проживання (перебування) або місця роботи свідків. Під час слухання справи а ні представником відповідача, а ні відповідачами, суду не було повідомлено місце проживання (перебування) або місце роботи свідків.

Відповідно до положень ст.ст.182, 183 ЦПК України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Суд вважає за необхідне клопотання про виклик свідків повернути без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.91, 183, 197 , 200 ЦПК України , суд,

п о с т а н о в и в:

Закрити підготовче провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_5 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Новомиколаївська сільська рада Токмацького району Запорізької області про усунення перешкод у здійсненні права користування земельного ділянкою .

Призначити справу до розгляду по суті на 17.02.2020 о 13 годині 00 хвилин в приміщенні Токмацького районного суду Запорізької областіза адресою: вулиця Володимирська, 28, в місті Токмак Запорізької області.

Повернути ОСОБА_2 , ОСОБА_3 клопотання про виклик свідків без розгляду.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, проте заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Суддя:

СудТокмацький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено22.01.2020
Номер документу87037169
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —328/2895/19

Рішення від 19.06.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Рішення від 19.06.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 21.05.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 17.02.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 20.01.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 10.12.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Коваленко П. Л.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Курдюков В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні