Ухвала
від 20.01.2020 по справі 320/6482/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про виправлення описки в судовому рішенні

20 січня 2020 року справа № 320/6482/19

Суддя Київського окружного адміністративного суду Кушнова А.О., розглянувши у порядку письмового провадження питання про виправлення описки в рішенні Київського окружного адміністративного суду в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного кадастрового реєстратора відділу у Вишгородському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області Мороз Ніни Миколаївни, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Головне управління Держгеокадастру у Київській області та на стороні позивача - Державне підприємство "Український державний науково-технічний центр антикризових технологій в промисловості" про визнання протиправними та скасування рішень,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Державного кадастрового реєстратора відділу у Вишгородському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області Мороз Ніни Миколаївни, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправним і скасувати рішення Державного кадастрового реєстратора відділу у Вишгородському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області Мороз Ніни Миколаївни від 21.10.2019 №РВ-3201989832019 про відмову у внесенні відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру та зобов`язати Державного кадастрового реєстратора відділу у Вишгородському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області Мороз Ніну Миколаївну внести відомості до Державного земельного кадастру щодо земельної ділянки площею 0,6174 га, яка утворилась в результаті поділу та розташована по АДРЕСА_1 , відповідно до заяви ОСОБА_1 про державну реєстрацію земельної ділянки та доданої Технічної документації з землеустрою щодо поділу земельної ділянки, розробленої ТОВ "Земпроконсалтинг";

- визнати протиправним і скасувати рішення Державного кадастрового реєстратора відділу у Вишгородському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області Мороз Ніни Миколаївни від 21.10.2019 №РВ-3201989822019 про відмову у внесенні відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру та зобов`язати Державного кадастрового реєстратора відділу у Вишгородському районі Головного управління Держгеокадастру у Київській області Мороз Ніну Миколаївну внести відомості до Державного земельного кадастру щодо земельної ділянки площею 2,2705 га, яка утворилась в результаті поділу та розташована по АДРЕСА_1 , відповідно до заяви ОСОБА_1 про державну реєстрацію земельної ділянки та доданої Технічної документації з землеустрою щодо поділу земельної ділянки, розробленої ТОВ "Земпроконсалтинг".

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 26.11.2019 відкрито провадження в адміністративній справі №320/6482/19, розпочато підготовку справи до судового розгляду, призначено підготовче засідання на 17.12.2019, встановлено строк для надання сторонами відзиву, відповіді на відзив, заперечень; залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Головне управління Держгеокадастру у Київській області; залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, Державне підприємство "Український державний науково-технічний центр антикризових технологій в промисловості" .

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 17.12.2019 постановлено розгляд адміністративної справи №320/6482/19 здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження, у порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, судом встановлено, що під час виготовлення повного тексту рішення Київського окружного адміністративного суду від 20.01.2020 було допущено описку при зазначенні дати складення повного тексту судового рішення на 24-й сторінці рішення : замість правильної дати складення повного тексту рішення "20 січня 2020 року" вказано "20 січня 2019 року".

Відповідно до ч.1 ст.253 Кодексу адміністративного судочинства України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Згідно з ч.2 ст.253 Кодексу адміністративного судочинства України питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Приймаючи до уваги, що питання внесення виправлень в рішенні суду в даному випадку не потребує його розгляду в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, суд вважає за можливе розглянути питання виправлення описки в рішенні суду в порядку письмового провадження.

За таких обставин, суд вважає за необхідне виправити описку, допущену при зазначенні дати складення повного тексту судового рішення в адміністративній справі №320/6482/19, а саме вважати правильною дату складення повного тексту рішення "20 січня 2020 року" замість "20 січня 2019 року".

Виходячи з викладеного, керуючись ст.ст. 243, 248, 253 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Виправити описку в даті складення повного тексту судового рішення від 20.01.2020 в адміністративній справі №320/6482/19 на 24-й сторінці рішення, а саме вважати правильною дату складення повного тексту судового рішення "20 січня 2020 року" замість "20 січня 2019 року".

2. Копію ухвали суду направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Повний текст ухвали складено та підписано 20.01.2020.

Суддя Кушнова А.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено22.01.2020
Номер документу87038042
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/6482/19

Ухвала від 10.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Рішення від 20.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 17.12.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 26.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні