Ухвала
від 21.01.2020 по справі 360/4700/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 січня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/4700/19

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Борзаниці С.В.,

при секретарі судового засідання: Кравцовій Т.О.,

розглянувши у підготовчому засідання клопотання Марківської селищної ради Луганської області про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог, в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області до Комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 Теремок Марківської селищної ради Луганської області, Марківської селищної ради Луганської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Луганського окружного адміністративного суду на розгляді перебуває адміністративна справа за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області (далі також - позивач, ГУ ДСНСУ у Луганській області) до Комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 Теремок Марківської селищної ради Луганської області (далі також - відповідач, КДНЗ №1 Теремок ), Марківської селищної ради Луганської області (далі також - співвідповідач), в якому просить застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 Теремок Марківської селищної ради Луганської області у вигляді зупинення експлуатації будівлі споруд та приміщень, зареєстрованого за адресою: 92400, Луганська область, Марківський район, смт. Марківка, вул. Комунальна, буд. 2, до повного усунення всіх порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки в зазначеній будівлі, вказаних в Акті перевірки від 09.08.2019 № 21.

Від Марківської селищної ради Луганської області надійшло клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог, на стороні відповідача - відділ освіти Марківської районної державної адміністрації Луганської області та Марківську району раду Луганської області, оскільки на час здійснення органом ДСНС України позапланового заходу державного нагляду щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки в КДНЗ №1 Теремок здійснювалось за рахунок районного бюджету - Марківської районної ради, а балансоутримувачем Комунального закладу є відділ освіти Марківської районної державної адміністрації Марківського району Луганської області, так як на даний час проходить процедура прийому-передачі Селищною радою майна та будівель Комунального закладу, тому фактично на даний час балансоутримувачем Комунального закладу є відділ освіти Марківської районної державної адміністрації.

Розглянувши клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог, на стороні відповідача, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до частини третьої статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно з частиною другою статті 49 КАС України визначає, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Відповідно до пункту 1.3 Статуту Комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 Теремок його засновником є Марківська селищна рада, яка здійснює фінансування дошкільного закладу, його матеріально-технічне забезпечення, надає необхідні будівлі з обладнанням і матеріалами, організовує будівництво і ремонт приміщень, їх господарське обслуговування, харчування та медичне обслуговування дітей.

Також згідно з пунктом 10.1 вказаного Статуту визначено, що джерелами фінансування дошкільного закладу є кошти:

- засновника - селищної ради;

- відповідних бюджетів (для державних і комунальних закладів) у розмірі, передбаченому нормативами фінансування;

- батьків або осіб, які їх замінюють;

- добровільні пожертвування.

Відповідно до пункту 10.2 вказаного Статуту дошкільний заклад за погодженням із

засновником має право: придбавати, орендувати необхідне йому обладнання та інше майна; отримувати допомогу від підприємств, установ, організацій або фізичних осіб; здавати в оренду приміщення, споруди, обладнання юридичним та фізичним особам для провадження освітньої діяльності згідно із законодавством.

Рішенням сесії 6 скликання Марківської селищної ради Луганської області № 54-1/2015 від 13.01.2015 надано згоду на передачу, серед іншого, КДНЗ №1 Теремок з 01.01.2015 на фінансування до районного бюджету (пункт 1).

Надано згоду на передачу будівель, майна, вказаних у пункті 1 даного рішення, комунальних дошкільних навчальних закладів на баланс відділу освіти Марківської районної державної адміністрації після оформлення актів приймання-передачі станом на 01.01.2015 (пункт 3).

Отже фінансування Комунального закладу здійснюється за рішеннями сесії Марківської районної ради Луганської області, балансоутримувачем Комунального закладу є відділ освіти Марківської районної державної адміністрації Луганської області.

18.03.2015 було здійснено передачу будівлі та майна КДНЗ №1 Теремок до Відділу освіти Марківської районної державної адміністрації Луганської області за наступними документами:

1. Акт прийняття -передачі основних засобів від 18.03.2015;

2. Акт прийняття -передачі дебіторської та кредиторської заборгованості від 18.03.2015;

3. Акт прийому передачі орендованого комунального майна за договором оренди комунального майна від 18.03.2015.

4. Був укладений договір оренди комунального майна № 23 між Марківською районною радою Луганської області та Відділом освіти Марківської районної державної адміністрації Луганської області від 18.03.2015.

Відповідно до розділу 1 договору оренди комунального майна від 18.03.2015 № 23, де Марківська районна рада Луганської області - орендодавець, Відділ освіти Марківської районної державної адміністрації Луганської області - орендар, орендодавець передає, а орендар приймає в строкове платне користування нежитлове приміщення КДНЗ №1 Теремок .

Пунктами 4.2., 4.3. цього договору оренди передбачено, що орендар зобов`язаний утримувати орендоване майно в належному стані відповідно вимог протипожежної безпеки та санітарії. Самостійно проводити своїм коштом необхідний поточний ремонт, відновлення орендованого майна.

Строк дії договору оренди комунального майна № 23 між Марківською районною радою Луганської області та Відділом освіти Марківської районної державної адміністрації Луганської області від 18.03.2015 продовжено додатковою угодою до 31.12.2020.

Зазначені вище обставини обумовлюють необхідність залучення співвідповідачем у справі - Відділ освіти Марківської районної державної адміністрації Луганської області та третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача - Марківську районну раду Луганської області.

Керуючись статтями 48, 49, 241, 243, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання Марківської селищної ради Луганської області про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог - задовольнити частково.

Залучити до участі як співвідповідача Відділ освіти Марківської районної державної адміністрації Луганської області (ідентифікаційний код: 02142052, місцезнаходження: 92400, Луганська область, смт Марківка, вул. Центральна, буд. 18) у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області до Комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 Теремок Марківської селищної ради Луганської області, Марківської селищної ради Луганської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Зобов`язати Відділ освіти Марківської районної державної адміністрації Луганської області до 07 лютого 2020 року надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву (відзив) і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду) разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Залучити до участі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача - Марківську районної ради Луганської області (ідентифікаційний код: 24852475, місцезнаходження: 92400, Луганська область, смт Марківка, вул. Центральна, буд. 18) у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області до Комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №1 Теремок Марківської селищної ради Луганської області, Марківської селищної ради Луганської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Зобов`язати Відділ освіти Марківської районної державної адміністрації Луганської області надати до суду пояснення щодо позову або відзиву протягом п`ятиденного строку з моменту отримання ухвали.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення або підписання та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяС.В. Борзаниця

Дата ухвалення рішення21.01.2020
Оприлюднено23.01.2020
Номер документу87038584
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —360/4700/19

Ухвала від 28.04.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 28.04.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 19.03.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 21.01.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 21.12.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 05.11.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні