Ухвала
від 20.01.2020 по справі 360/3485/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

20 січня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/3485/19

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Шембелян В.С., розглянувши в порядку письмового провадження питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті за адміністративним позовом Головного управління ДФС у Луганській області до Відкритого акціонерного товариства Сільгосптехніка про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках та з рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває зазначена адміністративна справа.

14 січня 2020 року від представника Головного управління ДФС у Луганській області до відділу діловодства та обліку звернень громадян (канцелярії) суду за вх. № 1402/2020 надійшло клопотання про заміну позивача по даній справі на Головне управління ДПС у Луганській області на підставі ст. 52 КАС України. На підтвердження зазначеного представником надано копії наказу ДПС України № 14 від 12.07.2019 та положення про Головне управління ДПС у Луганській області.

20 січня 2020 року від представника Головного управління ДПС у Луганській області до відділу діловодства та обліку звернень громадян (канцелярії) суду за вх. № 2235/2020 надійшла заява, в якій зазначено, що ГУ ДПС у Луганській області не заперечує проти клопотання ГУ ДФС у Луганській області про заміну позивача у справі № 360/3485/19.

20 січня 2020 року від представника Відкритого акціонерного товариства Сільгосптехніка до відділу діловодства та обліку звернень громадян (канцелярії) суду за вх. № 2226/2020 надійшло клопотання в якому зазначено, що відповідач не заперечує проти заміни позивача у справі та у зв`язку з заміною позивача просить зобов`язати ГУ ДПС у Луганській області здійснити звірку розрахунків по ПДВ.

Сторони просили розглянути заявлені клопотання за їх відсутності.

Враховуюсь положення частини дев`ятої статті 205 КАС України, суд постановляє ухвалу в письмовому провадженні.

Відповідно до статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби (далі - Постанова № 537) утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 1.

Також, зазначеною Постановою № 537 реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної податкової служби згідно з додатком 2, зокрема, Головне управління ДФС у Луганській області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління ДПС у Луганській області.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі - Реєстр), до Реєстру внесені записи про реєстрацію новоутвореної шляхом заснування юридичної особи - Головного управління ДПС у Луганській області, про про внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи в результаті реорганізації - Головного управління ДФС у Луганській області.

Абзацами 4 та 5 пункту 1 Положення про Головне управління ДПС у Луганській області, затвердженого наказом Державної податкової служби України 12 липня 2019 року № 14, визначено, що ГУ ДПС забезпечує реалізацію повноважень ДПС на території Луганської області та є правонаступником усіх прав та обов`язків Головного управління ДФС у Луганській області.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 682-р Питання Державної податкової служби , яким погоджено пропозицію Міністерства фінансів щодо можливості забезпечення здійснення Державною податковою службою покладених на неї постановою Кабінету Міністрів України від 06 березня 2019 року № 227 Про затвердження положень про Державну податкову службу України та Державну митну службу України функцій і повноважень Державної фіскальної служби, що припиняється, наказом Державної податкової служби України від 28 серпня 2019 року № 36 Про початок діяльності Державної податкової служби України розпочато виконання Державною податковою службою України функцій і повноважень Державної фіскальної служби України, що припиняється.

З системного аналізу викладеного слідує, що відбулося публічне правонаступництво ГУ ДПС у Луганській області функцій і повноважень ГУ ДФС у Луганській області, що припиняється.

З огляду на зазначене, враховуючи клопотання представника відповідача, представника позивача та представника ГУ ДПС у Луганській області, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання представника ГУ ДФС у Луганській області про заміну позивача його правонаступником.

З метою повного та всебічного з`ясування обставин справи, у зв`язку з заміною позивача у справі, суд вважає за необхідне зобов`язати сторін провести звірку розрахунків з податку на додану вартість за період з 01.01.2015 по 30.06.2019 на підставі відомостей податкового обліку платника податку підприємства та податкового органу.

Відповідно до частини 1 статті 183 КАС України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Пунктом 3 частини 2 статті 183 КАС України встановлено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Судом, з метою виконання завдань підготовчого провадження, відповідно до ч. 2 ст. 173 Кодексу адміністративного судочинства України остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу; визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрано відповідні докази; визначено порядок розгляду справи; вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, а також вирішено питання, перелічені у ч. 2 ст. 180 Кодексу адміністративного судочинства України.

З врахуванням приписів ст.ст. 180, 181, 183 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Керуючись статтями 44, 52, 80, 173, 180, 181, 183, 236, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Головного управління ДФС у Луганській області про заміну позивача - задовільнити.

Допустити заміну позивача - Головного управління ДФС у Луганській області, його правонаступником - Головним управлінням ДПС у Луганській області.

Клопотання представника Відкритого акціонерного товариства Сільгосптехніка про проведення звірки розрахунків - задовільнити.

Зобов`язати сторони в строк до 10 лютого 2020 року провести звірку розрахунків по податку на додану вартість між Головним управлінням ДПС у Луганській області та Відкритим акціонерним товариством Сільгосптехніка за період з 01.01.2015 по 30.06.2019 на підставі відомостей податкового обліку платника податку підприємства та податкового органу.

Закрити підготовче провадження у справі № 360/3485/19 за адміністративним позовом Головного управління ДФС у Луганській області до Відкритого акціонерного товариства Сільгосптехніка про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках та з рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 11 лютого 2020 року об 11 год. 00 хв. в приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: м. Сєвєродонецьк, пр. Космонавтів, буд.18.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяВ.С. Шембелян

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено23.01.2020
Номер документу87039276
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/3485/19

Рішення від 31.08.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Рішення від 31.08.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 14.07.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 30.06.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 30.06.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 30.06.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 28.04.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 26.03.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 27.02.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні