Ухвала
від 22.01.2020 по справі 400/4540/19
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

22 січня 2020 р. № 400/4540/19 м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді Лебедєвої Г.В.,

за участю секретаря судового засідання Шакіної А.В.,

представника позивача: Фурса А.В.,

представника відповідача: Григоренко А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про залучення третьої особи в адміністративній справі за позовом Департаменту Житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Миколаївській області про визнання недійсним та скасування припису від 28.11.2019 р. № 05/05-02/2807,-

ВСТАНОВИВ:

До Миколаївського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Департаменту Житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Миколаївській області про визнання недійсним та скасування припису від 28.11.2019 р. № 05/05-02/2807.

Ухвалою від 20.12.2019 року Миколаївський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі № 400/4540/19 та ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

22.01.2020 року суд ухвалив розгляд справи за позовом Департаменту Житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради до Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Миколаївській області про визнання недійсним та скасування припису від 28.11.2019 р. № 05/05-02/2807, проводити в порядку загального позовного провадження.

Судом встановлено, що ордер Департаменту Житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради на видалення зелених насаджень, виданий Товариству з обмеженою відповідальністю "Техно-Дім Груп".

Тому, судом у судовому засіданні винесно на розгляд питання про залучення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача - ТОВ "Техно-Дім Груп", оскільки рішення у даній справі може вплинути на його права, свободи, інтереси або обов`язки.

Представник позивача та представник відповідача не заперечували проти залучення ТОВ "Техно-Дім Груп" у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Тобто, встановивши наявність юридичного інтересу особи, суд зобов`язаний залучити її до участі в справі як третю особу без самостійних вимог.

За приписами ч. 4 та 5 Кодексу адміністративного судочинства України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Відповідно до матеріалів справи, позивач оскаржує припис Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Миколаївській області про зупинення робіт по знесенню зелених насаджень, відповідно до ордера на видалення зелених насаджень від 20.11.2019 року, виданого Товариству з обмеженою відповідальністю "Техно-Дім Груп".

Таким чином, судом встановлено безпосередній юридичний інтерес ТОВ "Техно-Дім Груп" при розгляді даної справи, оскільки рішення по справі може вплинути на його права, свободи, інтереси або обов`язки.

Враховуючи викладене, до участі у справі № 400/4540/19 необхідно залучити ТОВ "Техно-Дім Груп" в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

Керуючись статтями 5, 49, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі № 400/4540/19 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - ТОВ "Техно-Дім Груп" (юридична адреса: 02099, м. Київ, вул. Ялтинська, буд 5-Б; фактична адреса: вул. Айвазовського, 18а, м. Миколаїв, 54024, ідентифікаційний код 35838404).

Зобов`язати Департамент Житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради направити третій особі копії позовної заяви з додатками, а докази такої відправки надати до суду.

Роз`яснити третій особі, що відповідно до ч.3 ст.261 КАС України вона має право подати пояснення щодо позову у п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали та мають право у разі отримання відзиву подати пояснення щодо відзиву - протягом п`яти днів з дня його отримання. Пояснення третьої особи щодо позову або відзиву повинні відповідати вимогам ч.2,4 ст. 162 КАС України.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Повний текст складено та підписано суддею 22.01.2020 року.

Суддя Г.В. Лебедєва

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.01.2020
Оприлюднено27.01.2020
Номер документу87121723
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —400/4540/19

Рішення від 17.06.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

Ухвала від 13.02.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

Ухвала від 22.01.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

Ухвала від 22.01.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

Ухвала від 20.12.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні