Ухвала
від 21.01.2020 по справі 398/67/20
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 398/67/20

провадження № 2/398/617/20

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"21" січня 2020 р. Суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Крімченко С.А., розглянувши матеріали позовної заяви

ОСОБА_1 (зареєстрований та проживає: АДРЕСА_1 ),

в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 (зареєстрована та проживає: АДРЕСА_2 ),

до Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області (адреса місцезнаходження: смт.Приютівка Олександрійського району Кіровоградської області, вул..Шкільна,4)

про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, -

ВСТАНОВИВ :

Представник позивача ОСОБА_2 звернулася до суду в інтересах позивача ОСОБА_1 з позовом до Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської областіпро визначення додаткового строку для прийняття спадщини, яка відкрилась після смерті прабаби позивача ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та яка складається з права на земельну часту (пай), що перебувала в колективній власності колишньої Користівської асоціації селянських господарств на території Протопопівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області, розміром 5,0 в умовних кадастрових гектарах, посвідченого сертифікатом на право на земельну частку (пай) серія КР №008726 від 25.04.1996 року. Свої вимоги мотивує тим, що про існування заповіту від 19.03.1999 року, яким померла заповідала все своє майно саме позивачу, останній дізнався лише в 2019 році, після чого відразу звернувся до державного нотаріуса Олександрійської районної державної нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини, однак державним нотаріусом йому було відмовлено у зв`язку з пропуском шестимісячного строку для прийняття спадщини.

Позовна заява подана із додержанням вимог, викладених у ст.ст. 175-177 ЦПК України , підстави для залишення заяви без руху, підстави для повернення заяви, або підстави для відмови у відкритті провадження у справі не встановлені. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч.ч. 2, 4ст. 19 ЦПК України та оцінюючи, перелічені у ч.ч.3,4ст. 274 ЦПК України критерії, які суд враховує при прийнятті питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, суд дійшов висновку, що дана справа повинна бути розглянута за правилами загального позовного провадження.

Крім того, суд вважає за необхідне витребувати інформацію щодо заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_3 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19 , 175 , 177 , 187 , 189-193 , 197 , 84 , 260 ЦПК України , суд, -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження в справі за ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 ,до Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 04.03.2020 р. на 13:00 год. в приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області (Кіровоградська область, м.Олександрія, вул. Г.Сокальського, 76 ), про що повідомити учасників справи.

Витребувати з Олександрійської районної державної нотаріальної контори інформацію щодо заведення спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 . У разі заведення спадкової справи, надати до суду її копію.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України , одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст. 178 ЦПК України ).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://od.kr.court.gov.ua/sud1118/.

Копію ухвали направити позивачу та його представнику, відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження направити копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити учасникам справи, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогам ЦПК .

Виклик свідків здійснюється за заявою учасника справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.А.Крімченко

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення21.01.2020
Оприлюднено27.01.2020
Номер документу87140183
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/67/20

Рішення від 04.03.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Крімченко С. А.

Ухвала від 21.01.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Крімченко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні