Ухвала
від 27.01.2020 по справі 912/202/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 22-09-70/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

27 січня 2020 року Справа № 912/202/20

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Вавренюк Л.С., розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "СОФОР", 67570, Одеська область, Лиманський (Комінтернівський) район, смт. Чорноморське, вул. Гвардійська, 63

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "КЕВ-АЛЬЯНС", 27500, Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Героїв України, буд. 96, офіс 55

про стягнення 60 653,16 грн.

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Кіровоградської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "СОФОР" до Товариства з обмеженою відповідальністю "КЕВ-АЛЬЯНС" про стягнення 60 653,16 грн. суми передплати за товар.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем умов договору № 14/9-2017-1 від 14.09.2017, зокрема непоставку товару та не повернення суми попередньої оплати.

Господарський суд враховує положення частин 3, 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Враховуючи суму, заявлену до стягнення, дана справа є малозначною в розумінні п. 1 ч. 5 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України, тому розгляд справи повинен здійснюватися у порядку спрощеного позовного провадження, незважаючи на подання чи неподання клопотання позивача про таке.

Питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі (ч. 1 ст. 250 ГПК України).

Згідно з ч. 5 ст. 252 Господарського процесуального кодексу України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Господарський суд вважає за необхідне за власною ініціативою постановити про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Розглянувши матеріали позовної заявиТовариства з обмеженою відповідальністю "СОФОР", господарський суд дійшов висновку, що вказану заяву слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, з повідомленням (викликом) сторін).

Керуючись статтями 12, 176, 234, 247, 248, 250, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 912/202/20.

2. Справу № 912/202/20 розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Судовий розгляд призначити на 26.02.2020 о 09:00.

4. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань № 204.

5. Відповідач у строк, що не перевищує п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, має право подати до суду письмовий відзив на позов з дотриманням вимог ст. 165 Господарського процесуального кодексу України, зокрема, в частині додання до відзиву доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу. У цей же строк разом з відзивом відповідач має право подати до суду заяви та клопотання пов`язані з розглядом справи.

6. Протягом трьох днів після отримання відзиву, але завчасно до початку розгляду справи по суті, позивач має право надати до суду відповідь на відзив відповідача з дотриманням вимог ст. 166 Господарського процесуального кодексу України, а також заяви та клопотання пов`язані з розглядом справи.

7. Протягом трьох днів після отримання відповіді позивача на відзив, але завчасно до початку розгляду справи по суті, відповідач має право подати до суду заперечення на відповідь на відзив з дотриманням вимог, встановлених ч.ч. 3-6 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України.

8. Довести до відома сторін, що відповідно до вимог ст. 118 Господарського процесуального кодексу України, право на вчинення процесуальних дій втрачається із закінченням встановленого законом або призначеного судом строку. Заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

9. Звернути увагу сторін на наявність права до початку розгляду справи по суті передати справу на розгляд третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу або ж звернутися до суду з відповідними заявами для проведення врегулювання спору за участю судді в порядку, визначеному главою 4 Господарського процесуального кодексу України.

10. Інформацію у справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://kr.arbitr.gov.ua.

11. Попередити сторони про відповідальність за невиконання процесуальних обов`язків та зловживання процесуальними правами, встановлену ст. 135 Господарського процесуального кодексу України.

12. Повідомити сторони про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про веб-адресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

13. Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

14. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

15. Копії ухвали направити сторонам, а саме:

позивачу - Товариству з обмеженою відповідальністю "СОФОР" за адресою: 67570, Одеська область, Лиманський (Комінтернівський) район, смт. Чорноморське, вул. Гвардійська, 63 та представнику позивача Андрюнин Олексій Степанович за адресою: АДРЕСА_1 ;

відповідачу - Товариству з обмеженою відповідальністю "КЕВ-АЛЬЯНС" за адресою: 27500, Кіровоградська область, м. Світловодськ, вул. Героїв України, буд. 96, офіс 55.

Суддя Л.С. Вавренюк

Дата ухвалення рішення27.01.2020
Оприлюднено27.01.2020
Номер документу87150116
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 60 653,16 грн

Судовий реєстр по справі —912/202/20

Рішення від 23.03.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Вавренюк Л.С.

Ухвала від 26.02.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Вавренюк Л.С.

Ухвала від 27.01.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Вавренюк Л.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні