Ухвала
від 27.01.2020 по справі 540/2577/19
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


Ухвала

27 січня 2020 р.м. ХерсонСправа № 540/2577/19

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді: Войтовича І.І., розглянувши у підготовчому засіданні в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області до Комунального закладу Новомаячківський дитячий психоневрологічний санаторій "НАДІЯ" Херсонської обласної ради про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності,

встановив :

Позивач звернувся до суду з вказаним адміністративним позовом, у якому просить вжити до відповідача заходи реагування у вигляді повного припинення подальшої експлуатації пожежонебезпечної окремо розташованої будівлі школи Комунального закладу Новомаячківського дитячого психоневрологічного санаторію "НАДІЯ" Херсонської обласної ради за адресою: Херсонська область, Олешківський район, смт. Нова Маячка, вул. Соборна, 123 - до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту шляхом заборони Комунальному закладу Новомаячківського дитячого психоневрологічного санаторію "НАДІЯ" Херсонської обласної ради використовувати окремо розташовану будівлю школи Комунального закладу Новомаячківського дитячого психоневрологічного санаторію "НАДІЯ" Херсонської обласної ради (місце розташування: Херсонська область, Олешківський район, смт. Нова Маячка, вул. Соборна, 123 ), окрім робіт, пов`язаних із усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки до повного усунення порушень.

Ухвалою суду від 03.12.2019 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання на 19.12.2019 о 09:30 год.

18.12.2019 від представника відповідача до суду надійшла заява, відповідно до якої адміністративний позов визнає. Просить справу розглянути в порядку письмового провадження без його участі.

Ухвалою суду від 19.12.2019 задоволено клопотання представника позивача про відкладення розгляду справи та призначено підготовче засідання на 14.01.2020 о 09:30 год.

дження .

14.01.2020 ухвалою суду замінено відповідача по справі з Комунального закладу Новомаячківський дитячий психоневрологічний санаторій НАДІЯ Херсонської обласної ради його правонаступником - Комунальним некомерційним підприємством Новомаячківський дитячий психоневрологічний санаторій НАДІЯ Херсонської обласної ради (75120, Херсонська обл., Олешківський район, смт. Нова Маячка, вул. Соборна,123, код ЄДРПОУ 01984085).

14.01.2020 ухвалою суду залучено до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору - Херсонську обласну раду. Підготовче судове засідання призначене на 27.01.2020 о 09:30 год.

27.01.2020 представник позивача надав до суду клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження, без його участі.

Представник відповідача до суду не з`явився, відповідно до клопотання від 18.12.2019р. просив розгляд справи провести без його участі в порядку письмового провадження.

Представник третьої особи надав до суду клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження, без його участі.

Суд зазначає, що відповідно до ч.3 ст.194 КАС України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження на підставі наявних у суду матеріалів.

Згідно п.10 ч.1 ст.4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 205 КАС України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі: 1) неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Таким чином, суд розглядає питання про закриття підготовчого провадження у справі в порядку письмового провадження.

Відповідно до ч.ч.2-4 ст.173 КАС України завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно ч. 1 ст. 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Під час підготовчого провадження судом визначені факти, які необхідно встановити для вирішення спору і які з них визнаються позивачем, а які належать доказувати, проведено інші підготовчі дії, необхідні для правильного і своєчасного вирішення адміністративної справи і які є достатніми для закінчення підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1 ст. 183 КАС України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 КАС України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Положеннями ч.1 ст.193 КАС України встановлено, що суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження - не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку.

На підставі викладених норм процесуального законодавства та відповідно до поданих клопотань представниками сторін, суд вважає за можливе перейти до розгляду даної справи в порядку письмового провадження.

Керуючись ст. ст. 180-183 КАС України, суд, -

ухвалив :

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області до Комунального закладу Новомаячківський дитячий психоневрологічний санаторій "НАДІЯ" Херсонської обласної ради про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності до судового розгляду.

Подальший розгляд справи №540/2577/19 здійснити у порядку письмового провадження в межах строків, передбачених Кодексом адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає. У разі постановлення ухвали в порядку письмового провадження ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Войтович І.І.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.01.2020
Оприлюднено30.01.2020
Номер документу87199156
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —540/2577/19

Рішення від 05.02.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 14.01.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 14.01.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 19.12.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

Ухвала від 03.12.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Войтович І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні