Ухвала
від 28.01.2020 по справі 293/80/20
ЧЕРНЯХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №293/80/20

Провадження № 1-кс/293/20/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 січня 2020 рокусмт Черняхів

Слідчий суддя Черняхівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 з участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

слідчого ОСОБА_4

представника власника майна ОСОБА_5

представник банку ОСОБА_6

розглянувши клопотання слідчого СВ Черняхівського відділення поліції Коростишівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області лейтенанта поліції ОСОБА_4 в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019060310000296від 28.12.2019року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.190 КК України, про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про арешт майна, в якому просить накласти арешт на обладнання для поверхневої обробки каменя: машина для обробки слябів водою, призначена для обробки лицьової поверхні плитки з природного каменю водою під високим тиском (2000 бар), яка складається з комплектуючих згідно заводу виробника, обладнання для поверхневої термообробки, яке працює на газу: фламбувальна машина F800, б/в -1 шт., призначена для обробки поверхні каміння відкритим полум`ям для надання шорсткості, із маркуванням «Maema», металеву конструкцію люлькау (частина обладання для обробки каменю), та тимчасово позбавити власників майна, користувачів та інших осіб можливості відчуження, розпорядження та користування вказаним майном.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що 06.11.2019 до СВ Черняхівського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області надійшла ухвала Корольовського районного суду м. Житомира про зобов`язання внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення шахрайства відносно ТОВ «Галактік».

06.11.2019 року відомості по даному факту внесено до ЄРДР за №12019060310000296 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

13.01.2020 під час проведення обшуку на підставі ухвали слідчого судді Черняхівського районного суду Житомирської області від 28 грудня 2019 року на території земельної ділянки площею 0,15 га, із кадастровим номером: 1822086500:03:002:0596, розташованій на території с. Сінгури Житомирського району Житомирської області, призначеній для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та належить гр.. ОСОБА_7 , було виявлено та вилучено:

- обладнання для поверхневої обробки каменя: машина для обробки слябів водою, призначена для обробки лицьової поверхні плитки з природного каменю водою під високим тиском (2000 бар), яка складається з комплектуючих;

- обладнання для поверхневої термообробки, яке працює на газу: фламбувальна машина F800, б/в -1 шт., призначена для обробки поверхні каміння відкритим полум`ям для надання шорсткості, із маркуванням «Maema». Обладнання для поверхневої термообробки фламбувальна машина F800 вилучено на територію ГУНП в Житомирській області за адресою: м. Житомир, вул. Слобідська, 35.

- металева конструкція люлька (частина обладання для обробки каменю), яка також вилученя на територію ГУНП в Житомирській області за адресою: АДРЕСА_1 .

В подальшому, машина для обробки поверхні слябів водою, оскільки остання вбудована в бетону конструкцію, та технічно вилучити останню не представилось можливим, була залишена на відповідальне зберігання ОСОБА_8 , опечатана у присутності понятих належним чином.

Вилучені предмети, речі та елементи конструкції обладнання для обробки граніту, є речовими доказами у кримінальному провадженні і відповідають критеріям, визначеним у ст.98 КПК України, оскільки можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Таким чином, у відповідності до ст.170 КПК України, вилучені предмети, речі та об`єкти, є речовими доказами, а тому з метою їх збереження необхідно накласти арешт, оскільки не накладення арешту призведе до знищення та втрати слідів злочину, що не дасть можливості провести під час досудового розслідування відповідні судові експертизи. Клопотання погоджене прокурором Коростишівської місцевої прокуратури Житомирської області ОСОБА_3 .

Слідчий та прокурор в судовому засіданні заявлене клопотання підтримали та просили його задовольнити.

Представник власника майна ОСОБА_9 в судове засіданні не з"явився, будучи належним чином повідомленим про день та час розгляду клопотання , причини неявки суду не повідомив.

Представник власника майна ОСОБА_10 не заперечував проти задоволення клопотання слідчого.

Представник банку ОСОБА_6 в судовому засіданні показав, що на підставі договору частина майна належного ТОВ "Галактік" перебуває в заставі банку, проти накладення арешту на майно зазначене в клопотанні слідчого не заперечував.

Розглянувши клопотання та додані до нього документи, заслухавши думку учасників справи, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Досудове розслідування здійснюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.190 КК України.

Відповідно до вимог ст.ст. 167-168 КПК України вилучені речі є тимчасово вилученим майном.

Згідно ч.1 ст.167 КПК України тимчасовим вилученням майна є фактичне позбавлення підозрюваного або осіб, у володінні яких перебуває зазначене у частині другій цієї статті майно, можливості володіти, користуватися та розпоряджатися певним майном до вирішення питання про арешт майна або його повернення.

Відповідно до ч. 7 ст. 236 КПК Українипри обшуку слідчий, прокурор мас право проводити вимірювання, фотографування, звуко - чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення обшуканого житла чи іншого володіння особи чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені закономзобігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину.

У відповідності до ч. 2 ст.170КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Згідно вимог ч. 5 ст.171КПК України клопотання слідчого про арешт тимчасово вилученого майна повинно бути подано не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, у якої його було вилучено. У разі тимчасового вилучення майна під час обшуку, огляду, здійснюваних на підставі ухвали слідчого судді, передбаченої статтею 235 цього Кодексу, клопотання про арешт такого майна повинно бути подано слідчим, прокурором не пізніше 48 годин після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, в якої його було вилучено.

В судовомузасіданні встановлено,що власникоммайна,а саме: обладнання для поверхневої обробки каменя: машина для обробки слябів водою, призначена для обробки лицьової поверхні плитки з природного каменю водою під високим тиском (2000 бар), яка складається з комплектуючих;

- обладнання для поверхневої термообробки, яке працює на газу: фламбувальна машина F800, б/в -1 шт., призначена для обробки поверхні каміння відкритим полум`ям для надання шорсткості, із маркуванням «Maema». Обладнання для поверхневої термообробки фламбувальна машина F800 вилучено на територію ГУНП в Житомирській області за адресою: м. Житомир, вул. Слобідська, 35.

- металева конструкція люлька (частина обладання для обробки каменю), яка також вилученя на територію ГУНП в Житомирській області за адресою: м. Житомир, вул. Слобідська, 35, є ТОВ "Галактік".

З огляду на викладене, слідчий суддя з метою збереження речових доказів по справі, задовольняє клопотання та накладає на вилучене майно арешт.

На підставі викладеного, керуючись статтями 170-172, 173 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на майно, а саме:

на обладнання для поверхневої обробки каменя: машину для обробки слябів водою, призначену для обробки лицьової поверхні плитки з природного каменю водою під високим тиском (2000 бар), яка складається з комплектуючих згідно заводу виробника;

обладнання для поверхневої термообробки, яке працює на газу: фламбувальну машину F800, б/в -1 шт., призначену для обробки поверхні каміння відкритим полум`ям для надання шорсткості, із маркуванням «Maema»;

металеву конструкцію люлькау (частина обладання для обробки каменю),

та тимчасово позбавити власників майна, користувачів та інших осіб можливості відчуження, розпорядження та користування вказаним майном.

Згідно зі ст.175 КПК України дана ухвала виконується негайно слідчим, прокурором.

Відповідно дост.395КПК Україниухвала можебути оскарженашляхом поданняапеляційної скаргибезпосередньо доЖитомирського апеляційногосуду протягомп`ятиднів здня їїоголошення,а якщоухвалу слідчогосудді булопостановлено безвиклику особи,яка їїоскаржує,то строкапеляційного оскарженнядля такоїособи обчислюєтьсяз дняотримання неюкопії судовогорішення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЧерняхівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення28.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87221579
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —293/80/20

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Бережна С. В.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Бережна С. В.

Ухвала від 28.01.2020

Кримінальне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Бруховський Є. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні