Ухвала
від 27.01.2020 по справі 1.380.2019.005787
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 У Х В А Л А

про витребування доказів

27 січня 2020 р. справа № 1.380.2019.005787 зал судових засідань №10

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Лунь З.І.,

секретар судового засідання Ходань Н.С.,

за участю:

представника позивача Гаталяка М.Я.,

розглянув у підготовчому засіданні питання про витребування доказів в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Залузької сільської ради Яворівського району Львівської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) звернулася до суду з позовом до Залузької сільської ради Яворівського району Львівської області (місцезнаходження: 81023, Львівська область, Яворівський район, с.Залужжя), в якому просить суд:

-визнати протиправним та скасувати п.2 рішення Залузької сільської ради Яворівського району Львівської області №904 від 11.09.2019 Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, як власнику сертифіката на право на земельну ділянку частку (пай) ОСОБА_1 ;

-зобов`язати Залузьку сільську раду Яворівського району Львівської області передати ОСОБА_1 у власність земельну ділянку площею 0,7537га з кадастровим номером 4625884500:02:000:0074 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

У підготовчому засіданні судом поставлено на обговорення питання про витребування доказів від Залузької сільської ради Яворівського району Львівської області.

Представник позивача у підготовчому засіданні щодо витребування доказів не заперечив.

Відповідач явку представнику у підготовче засідання не забезпечив, хоча належним чином повідомлявся про дату, час і місце його проведення. У строк, встановлений судом, відзив на позовну заяву не надав.

Як убачається із позовної заяви, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати п.2 рішення Залузької сільської ради Яворівського району Львівської області №904 від 11.09.2019 Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, як власнику сертифіката на право на земельну ділянку частку (пай) ОСОБА_1 та зобов`язати Залузьку сільську раду Яворівського району Львівської області передати ОСОБА_1 у власність земельну ділянку площею 0,7537га з кадастровим номером 4625884500:02:000:0074 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Водночас, для ухвалення судом рішення в частині про визнання протиправним та скасування п.2 рішення Залузької сільської ради Яворівського району Львівської області №904 від 11.09.2019 Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, як власнику сертифіката на право на земельну ділянку частку (пай) ОСОБА_1 , суд повинен також урахувати документи, з якими позивач зверталася до відповідача про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою та затвердження технічної документації на відповідну земельну ділянку.

Згідно зі ст. 9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Крім того, суд вживає передбачені законом заходи необхідні для з`ясування обставин справи, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 7 п.2 ст. 180 КАС України, суд з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше. Суд сприяє в реалізації цього обов`язку і витребовує необхідні докази.

З огляду на наведене, суд вважає за необхідне витребувати від Залузької сільської ради Яворівського району Львівської області належним чином засвідчені копії заяв ОСОБА_1 про надання згоди на виготовлення проекту землеустрою та затвердження технічної документації із землеустрою та доданих до них документів.

Також суд попереджає відповідача, що в разі невиконання вимог ухвали суду без поважних причин та ненадання витребуваних судом доказів, судом буде розглянуто питання про застосування заходів реагування, передбачених ст.249 Кодексу адміністративного судочинства України (постановлення окремої ухвали), а також інших заходів процесуального примусу, передбачених ст.145 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст.ст.9, ст.80, ч. 7 п.2 ст. 180 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

витребувати від Залузької сільської ради Яворівського району Львівської області належним чином засвідчені копії заяв ОСОБА_1 про надання згоди на виготовлення проекту землеустрою та затвердження технічної документації із землеустрою та доданих до них документів.

Вказані докази та інформацію зобов`язую надати в строк до 17 лютого 2020 року включно , шляхом подання до канцелярії суду чи надіслання на адресу Львівського окружного адміністративного суду (місцезнаходження: 79018, м.Львів, вул. Чоловського, 2) судді Лунь З.І. із урахуванням строків порядку пересилання поштових відправлень.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Лунь З.І.

Дата ухвалення рішення27.01.2020
Оприлюднено03.02.2020
Номер документу87265011
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —1.380.2019.005787

Рішення від 04.03.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 19.02.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 28.01.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 08.01.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 20.11.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 08.11.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні