Ухвала
від 31.01.2020 по справі 373/146/20
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/146/20

УХВАЛА

31 січня 2020 року м. Переяслав

Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Опанасюк І.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Пристромської сільської ради, третя особа ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно,-

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача ОСОБА_3 звернувся до суду з вказаним позовом в інтересах ОСОБА_1 та просить визнати за ним право власності в порядку спадкування за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 його рідного брата - ОСОБА_1 , на земельну ділянку № НОМЕР_1 загальною площею 2,525 га, яка складається із ділянок пл. 0,3875га, пл. 1,0325га пл. 1,1050га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та розташовані на території Пристромської сільської ради Переяслав-Хмельницького району Київської області, що належали ОСОБА_1 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 №264684 від 08.01.2004 року.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175,177 ЦПК України.

Спір виник із спадкових правовідносин та відповідно до статті 19 Цивільного процесуального кодексу України належить до юрисдикції загальних місцевих судів і підлягає розгляду у порядку позовного провадження.

Правила підсудності дотримані.

З`ясувавши зміст позовних вимог, згідно ст.ст. 178, 187,191 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі №373/146/20 за позовом ОСОБА_1 до Пристромської сільської ради, третя особа ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 11 год. 00 хв. 25 лютого 2020 року в приміщенні Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області по вул. Богдана Хмельницького буд.65 в м.Переяслав-Хмельницький Київської області.

В судове засідання викликати:

- позивача ОСОБА_1 , проживаючого по АДРЕСА_1 ;

- представника позивача ОСОБА_3 , проживаючого по АДРЕСА_2 ;

- представника відповідача Пристромської сільської ради Переяслав-Хмельницького району Київської області, що знаходиться в с. Пристроми, Переяслав-Хмельницький район Київської області.

третю особу: ОСОБА_2 проживаючого по АДРЕСА_3

Витребувати в приватного нотаріуса Переяслав-Хмельницького районного нотаріального округу Київської області Воробей Оксани Михайлівни, що знаходиться по АДРЕСА_4 , до 23 лютого 2020 року належним чином посвідчену копію спадкової справи №01 заведену 15.01.2020 після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 .

Роз`яснити відповідачу його право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали суду про відкриття провадження у праві. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана(надана) іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити третій особі їх право подати письмові пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали суду про відкриття провадження у справі та щодо відзиву на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня його отримання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному вебпорталі судової влади в мережі Інтернет : http://ph.ko.court.gov.ua/sud1019/gromadyanam/csz/.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання строк з причин, що не залежали від неї.

Апеляційна скарга на ухвалу суду, в частині недотримання правил підсудності, може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали до Апеляційного суду Київської області.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу ХIIІ "Перехідні положення" Цивільного процесуального кодексу України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області.

СУДДЯ: І.О. Опанасюк

Дата ухвалення рішення31.01.2020
Оприлюднено02.02.2020
Номер документу87288150
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —373/146/20

Ухвала від 23.04.2020

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Опанасюк І. О.

Рішення від 25.02.2020

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Опанасюк І. О.

Ухвала від 31.01.2020

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Опанасюк І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні