Ухвала
від 03.02.2020 по справі 902/536/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 E-mail: inbox@vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

"03" лютого 2020 р. Cправа № 902/536/15

Суддя Господарського суду Вінницької області Тісецький С.С., розглянувши матеріали по справі

за позовом: Публічного акціонерного товариства "Браїлівське"

до: Державного реєстратора Реєстраційної служби Тростянецького районного управління юстиції Медвідь Ірини Олександрівни

до: Державного реєстратора Реєстраційної служби Тростянецького районного управління юстиції Шеблевського Віталія Івановича

до: Приватного нотаріуса Вінницького районного нотаріального округу Марунько Ольги Григорівни

до: Державного реєстратора Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області Луценка Євгенія Васильовича

до: Державного реєстратора Браїлівської селищної ради Жмеринського району Вінницької області Ланового Володимира Васильовича

до: Державного реєстратора Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області Скрупської Олени Василівни

до: Державного реєстратора КП "Вінницьке обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації" Яременюк Ірини Олександрівни

до: Державного реєстратора Мельниківської сільської ради Немирівського району Вінницької області Яремко Інни Миколаївни

до: Державного реєстратора Могилів-Подільської районної державної адміністрації Таваліки Ольги Михайлівни

до: Державного реєстратора Могилів-Подільської районної державної адміністрації Анцута Олександра Анатолійовича

до: Державного реєстратора Могилів-Подільської міської ради Грудецького Ярослава В`ячеславовича

до: Державного реєстратора Могилів-Подільської міської ради Кушнір Валерії Валеріївни

до: Державного реєстратора Могилів-Подільської міської ради Казьміра Вадима Олександровича

до: Державного реєстратора Жмеринської районної державної адміністрації Ковальського Олександра Вікторовича

до: Державного реєстратора Жмеринської районної державної адміністрації Левінського Анатолія Анатолійовича

до: Державного реєстратора Брацлавської селищної ради Науменко Оксани Миколаївни

до: Державного реєстратора Бершадської міської ради Красиленко Вікторії Борисівни

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: Товариство з обмеженою відповідальністю "Старком-Агро", Приватне підприємство "Агро-Вілам", Товариство з обмеженою відповідальністю "Поділля Латінвест", Товариство з обмеженою відповідальністю "Агросервіс Біликівці", Товариство з обмеженою відповідальністю "Лемешівка Агро Плюс"

про визнання за позивачем права оренди; визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора про припинення права оренди за позивачем; визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора про реєстрацію права оренди за новим орендарем

Без виклику представників сторін

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою суду від 24.12.2019 року залишено без розгляду позовну заяву Публічного акціонерного товариства "Браїлівське" б/н від 10.10.2019 року до: Державного реєстратора Реєстраційної служби Тростянецького районного управління юстиції Медвідь І.О., Державного реєстратора Реєстраційної служби Тростянецького районного управління юстиції Шеблевського В.І., Приватного нотаріуса Вінницького районного нотаріального округу Марунько О.Г., Державного реєстратора Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області Луценка Є.В., Державного реєстратора Браїлівської селищної ради Жмеринського району Вінницької області Ланового В.В., Державного реєстратора Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області Скрупської О.В., Державного реєстратора КП "Вінницьке обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації" Яременюк І.О., Державного реєстратора Мельниківської сільської ради Немирівського району Вінницької області Яремко І.М., Державного реєстратора Могилів-Подільської районної державної адміністрації Таваліки О.М., Державного реєстратора Могилів-Подільської районної державної адміністрації Анцута О.А., Державного реєстратора Могилів-Подільської міської ради Грудецького Я.В., Державного реєстратора Могилів-Подільської міської ради Кушнір В.В., Державного реєстратора Могилів-Подільської міської ради Казьміра В.О., Державного реєстратора Жмеринської районної державної адміністрації Ковальського О.В., Державного реєстратора Жмеринської районної державної адміністрації Левінського А.А., Державного реєстратора Брацлавської селищної ради Науменко О.М., Державного реєстратора Бершадської міської ради Красиленко В.Б., за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: ТОВ "Старком-Агро", ПП "Агро-Вілам", ТОВ "Поділля Латінвест", ТОВ "Агросервіс Біликівці", ТОВ "Лемешівка Агро Плюс" про визнання за позивачем права оренди; визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора про припинення права оренди за позивачем; визнання протиправними та скасування рішень державного реєстратора про реєстрацію права оренди за новим орендарем.

28.01.2020 року на електронну адресу суду від представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ТОВ "Лемешівка Агро Плюс" надійшла заява б/н від 27.01.2020 року (вх.№ 02.1-34/759/20) про відшкодування судових витрат.

Вказана заява у паперовому вигляді надійшла до суду засобами поштового зв`язку 31.01.2020 року (вх.№ 02.1.-34/902/20), здана на відправку - 27.01.2020 року.

Суд, дослідивши подану заяву та проаналізувавши норми діючого законодавства України, встановив наступне та дійшов такого висновку.

Вказана заява мотивована тим, що 11.06.2019 року між адвокатом Аваєвою Н.В. та ТОВ "Лемешівка Агро Плюс" укладено договір про надання правової допомоги №06/11.

Відповідно до п. 4.1. вказаного договору приймання-передача наданої правової допомоги оформляється відповідним актом, який підписується Сторонами.

Відповідно до п. 3.1. вказаного договору вартість правової допомоги, що надається за цим договором Виконавцем, узгоджена Сторонами, та сплачується Замовником на підставі виставлених Виконавцем рахунків.

ТОВ "Лемешівка Агро Плюс" отримало ухвалу у справі від 24.12.2019 року 20.01.2020 року, що стало підставою для складання і підписання акту приймання-передачі наданої правової допомоги на підставі договору про надання правової допомоги № 06/11 від 11.06.2019 року та виставлення рахунку.

Докази понесення витрат на професійну правничу допомогу виникли після визначення їх розміру та складання документів у відповідності до договору, тому на надаються суду разом з даною заявою для їх розподілу.

Сторони договору склали акт приймання-передачі наданих послуг від 27.01.2020 року, за яким витрати на правову (правничу) допомогу складають 3 000,00 грн.

Відповідно до складеного акту приймання-передачі наданих послуг від 27.01.2020 року, третя особа отримала рахунок від 27.01.2020 року, який підлягає сплаті на протязі 3-х днів.

Розмір витрат на правову (правничу) допомогу обраховано на підставі розрахунку часу, витраченого на надання правової допомоги у справі № 902/536/15 в Господарському суді Вінницької області, а саме 2,5 години, де вартість однієї години обраховується у розмірі 1200 гривень. Так, згідно відповідного Акту на протязі 2,5 годин представником в суді було здійснено процесуальні дії: поза судовим засіданнями - підготування пояснень на позовну заяву, клопотань і заяв; участь в судовому засіданні, що підтверджується матеріалами справи.

Посилаючись на ч.ч. 9, 13 ст. 129 ГПК України, заявник просить стягнути з ПАТ "Браїлівське" на користь ТОВ "Лемешівка Агро Плюс" судові витрати за надання правової допомоги в розмірі 3 000,00 грн.

З врахуванням встановлених обставин справи, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до ч. 1, ч. 3 ст. 3 ГПК України, судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України. Судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

В силу ч. 1, ч. 2 ст. 73 ГПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно ч. 1 ст. 74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ГПК України, належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування.

Згідно ч.1, ч.2 ст. 79 ГПК України, достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування. Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання.

За змістом ст. 86 ГПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Відповідно до ч. 13 ст. 129 ГПК України, судові витрати третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, стягуються на її користь із сторони, визначеної відповідно до вимог цієї статті, залежно від того заперечувала чи підтримувала така особа заявлені позовні вимоги.

Поряд з цим, частиною 8 ст. 129 ГПК України встановлено, що розмір судових витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо).

Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду, за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву.

У разі неподання відповідних доказів протягом встановленого строку така заява залишається без розгляду.

При цьому, як вбачається з матеріалів справи, третьою особою не дотримано приписів ч. 8 ст. 129 ГПК України в частині строку подання доказів понесення судових витрат.

Так, ухвала про залишення позову без розгляду у даній справі прийнята судом 24.12.2019 року.

Відтак, останнім днем подання до суду доказів понесення витрат в розумінні, приписів ч. 8 ст. 129 ГПК України, є 02.01.2020 (29.12.2019 року - 01.01.2020 року - вихідні дні).

Водночас, як зазначено раніше, третя особа звернулась до суду з заявою про відшкодування витрат 28.01.2020 року (заява надійшла на електронну адресу) та у паперовому вигляді надійшла до суду засобами поштового зв`язку 31.01.2020 року (згідно поштового конверту - здана на відправку 27.01.2020 року).

Положеннями ч. 2 ст. 118 ГПК України визначено, що заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи те, що заява б/н від 27.01.2020 року про відшкодування судових витрат подана третьою особою до суду із пропуском встановленого ч. 8 ст. 129 ГПК України процесуального строку, суд дійшов висновку про залишення даної заяву без розгляду.

Керуючись ст.ст. 2, 3, 73, 74, 76-80, 129 (ч. 8), 118 (ч. 2), 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В :

1. Залишити без розгляду заяву ТОВ "Лемешівка Агро Плюс" б/н від 27.01.2020 року (вх.№ 02.1-34/759/20) про відшкодування судових витрат у справі № 902/536/15.

2. Копію ухвали направити згідно переліку рекомендованим листом.

Згідно ч. 2 ст. 235 ГПК України, ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-256, пп. 17.5 п. 17 ч. 1 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала підписана суддею - 03.02.2020 року.

Суддя Тісецький С.С.

Віддрук. прим.:

1 - до справи;

2 - позивачу (вул. Заводська, 7, смт. Браїлів, Жмеринський р-н, Вінницька обл., 23130);

3 - Державному реєстратору Реєстраційної служби Тростянецького РУЮ Медвідь І.О. (вул. Соборна, 90, смт. Тросятнець, Вінницька обл., 24300);

4 - Державному реєстратору Реєстраційної служби Тростянецького РУЮ Шеблевському В.І. (вул. Соборна, 90, смт. Тросятнець, Вінницька обл., 24300);

5 - Приватному нотаріусу Вінницького районного нотаріального округу Марунько О.Г. (вул. Пирогова, 101, м. Вінниця, 21037);

6 - Державному реєстратору Стрижавської селищної ради Вінницького району Вінницької області Луценку Є.В. (вул. 40-річчя Перемоги, 7, смт. Стрижавка, Вінницький р-н, Вінницька обл., 23210);

7 - Державному реєстратору Браїлівської селищної ради Жмеринського району Вінницької області Лановому В.В. (вул. Гагаріна, 4, смт. Браїлів, Жмеринський р-н, Вінницька обл., 23130);

8 - Державному реєстратору Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області Скрупській О.В. (вул. Грушевського, 29, с. Северинівка, Жмеринський р-н, Вінницька обл., 23126);

9 - Державному реєстратору КП "Вінницьке обласне об"єднане бюро технічної інвентаризації" Яременюк І.О. (вул. Кропивницького, 2, м. Вінниця, 21100);

10 - Державному реєстратору Мельниківської сільської ради Немирівського району Вінницької області Яремко І.М. (с. Мельниківці, Немирівський р-н, Вінницька обл., 22860);

11 - Державному реєстратору Могилів-Подільської РДА Таваліці О.М. (пл. Шевченка, 1, м. Могилів-Подільський, Вінницька обл., 24000);

12 - Державному реєстратору Могилів-Подільської РДА Анцуту О.А. (пл. Шевченка, 1, м. Могилів-Подільський, Вінницька обл., 24000);

13 - Державному реєстратору Могилів-Подільської МР Грудецькому Я.В. (пл. Шевченка, 6/16, м. Могилів-Подільський, Вінницька обл . , 24000 );

14 - Державному реєстратору Могилів-Подільської МР Кушнір В.В. (пл. Шевченка, 6/16, м. Могилів-Подільський, Вінницька обл., 24000);

15 - Державному реєстратору Могилів-Подільської МР Казьміру В.О. (пл. Шевченка, 6/16, м. Могилів-Подільський, Вінницька обл., 24000);

16 - Державному реєстратору Жмеринської РДА Ковальському О.В. (вул. Б.Хмельницького, 14, м. Жмеринка, 23100);

17 - Державному реєстратору Жмеринської РДА Левінському А.А. (вул. Б.Хмельницького, 14, м. Жмеринка, 23100);

18 - Державному реєстратору Брацлавської селищної ради Науменко О.М. (вул. Незалежності, 30, смт.Брацлав, 22870);

19 - Державному реєстратору Бершадської міської ради Красиленко В.Б. (вул. Героїв України, 23, м.Бершадь, Бершадський р-н, Вінницька обл., 24400);

20 - ТОВ "Старком-Агро" (вул. Енергетична, 1, с. Широка Гребля, Вінницький р-н, Вінницька обл., 23230);

21 - ПП "Агро-Вілам" (вул. Молодіжна, 2а, смт. Браїлів, Жмеринський р-н, Вінницька обл., 23130);

22 - ТОВ "Поділля Латінвест" (вул. Чайковського, 107, смт. Браїлів, Жмеринський р-н, Вінницька обл., 23130);

23 - ТОВ "Агросервіс Біликівці" (вул. Колгоспна, 7, с. Біликівці, Жмеринський р-н, Вінницька обл., 23133);

24 - ТОВ "Лемешівка Агро Плюс" (вул. Академічна, 16, м. Вінниця, 21000)

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення03.02.2020
Оприлюднено03.02.2020
Номер документу87303822
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —902/536/15

Ухвала від 22.03.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 19.05.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 14.04.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 05.03.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 04.02.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 03.02.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Судовий наказ від 09.01.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Судовий наказ від 09.01.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Судовий наказ від 09.01.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні