Ухвала
від 03.02.2020 по справі 308/40/18
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/40/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 лютого 2020 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в особі:

головуючого - судді Придачук О.А.

за участю секретаря судового засідання - Бомбушкар В.П.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Ужгороді клопотання судового експерта Колчар Вячеслава Дмитровича про залучення для проведення судової земельно-технічної експертизи у справі № 308/40/18 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Баранинської сільської ради, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області в особі Відділу в Ужгородському районі Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, Берегівської державної нотаріальної контори в особі Державного реєстратора Романович Ірини Василівни про визнання недійсними та скасування рішень, визнання недійним та скасування Державного акту на право власності на земельну ділянку, визнання недійсним та виключення запису з Державного земельного кадастру, сертифікованих інженерів-геодезистів, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Баранинської сільської ради, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області в особі Відділу в Ужгородському районі Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, Берегівської державної нотаріальної контори в особі Державного реєстратора Романович Ірини Василівни про визнання недійсними та скасування рішень, визнання недійним та скасування Державного акту на право власності на земельну ділянку, визнання недійсним та виключення запису з Державного земельного кадастру.

20.12.2019 року у вказаній цивільній справі призначено судову земельно-технічну експертизу, проведення якої доручено судовому експерту Колчар Вячеславу Дмитровичу.

23.01.2020 року до суду надійшло клопотання судового експерта Колчар В.Д. про необхідність залучення для проведення призначеної судової земельно-технічної експертизи сертифікованих інженерів-геодезистів, що мають прилади координатно-часового забезпечення GPS для надання відомостей про координати поворотних точок на спірних земельних ділянках та складання збірного кадастрового плану спірних земельних ділянок. Також у вказаному клопотанні експерт вказує, що серед інших таким підприємством може бути приватне підприємство Ужгеостар . А тому на підставі ст. 72 ЦПК України просить залучити спеціалістів цього підприємства та/або іншого землевпорядного підприємства для складання збірного кадастрового плану спірних земельних ділянок і надання координат поворотних точок цих земельних ділянок.

Учасники справи в судове засідання не з"явилися, хоча про час та місце розгляду справи були повідомлені, причини неявки суду не відомі.

Дослідивши матеріали справи суд приходить до наступного.

Згідно п.2.1 Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України №53/5 від 08 жовтня 1998 року, експерт має право відповідно до процесуального законодавства заявляти клопотання про надання додаткових матеріалів і зразків та вчинення інших дій, пов`язаних із проведенням експертизи.

Відповідно до п.2 ч.6 с.72 ЦПК України експерт має право заявляти клопотання про надання йому додаткових матеріалів і зразків, якщо експертиза призначена судом.

Згідно положень ч.ч.1,2 ст.74 ЦПК України, спеціалістом є особа, яка володіє спеціальними знаннями та навичками, необхідними для застосування технічних засобів, і призначена судом для надання консультацій та технічної допомоги під час вчинення процесуальних дій, пов`язаних із застосуванням таких технічних засобів (фотографування, складання схем, планів, креслень, відбору зразків для проведення експертизи тощо). Допомога та консультації спеціаліста не замінює висновку експерта.

Таким чином, враховуючи, що в ході виконання судової земельно-технічної експертизи, призначеної згідно ухвали суду від 20.12.2019 року для надання відомостей про координати поворотних точок на спірних земельних ділянках та складання збірного кадастрового плану спірних земельних ділянок виникла необхідність в залученні сертифікованих інженерів-геодезистів, що мають прилади координатно-часового забезпечення GPS, суд приходить до висновку, що клопотання експерта є обґрунтованим та підлягає до задоволення.

Згідно ст. 252 ЦПК України, суд може зупинити провадження у справі у випадку призначення експертизи.

Зважаючи на те, що у зв"язку із об"єктивними обставинами , які унеможливлюють розгляд справи та призначення судових засідань у стислі строки суд уважає , що відсутня доцільність зупинення провадження в цивільній справі до отримання висновку експертизи.

Керуючись ст. ст. 72,74 252, 253 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання судового експерта Колчар Вячеслава Дмитровича про залучення для проведення судової земельно-технічної експертизи у справі № 308/40/18 сертифікованих інженерів-геодезистів - задовольнити.

Для проведення експертизи залучити спеціалістів приватного підприємства Ужгеостар ( м. Ужгород, пл. Ш. Петефі, 14/36, ідентифікаційний код 36132201), а саме: сертифікованих інженерів-геодезистів, що мають прилади координатно-часового забезпечення GPS для надання відомостей про координати поворотних точок на спірних земельних ділянках та складання збірного кадастрового плану спірних земельних ділянок, а саме:

- земельної ділянки, що належить ОСОБА_1 згідно з виданими правовстановлюючими документами на неї, а саме: Державним актом на право приватної власності на землю серії IV ЗК № 026928 від 22.04.1997 року та Технічній документації із землеустрою, складеній на цю земельну ділянку ФОП ОСОБА_3 за 217 рік;

- земельної ділянки з кадастровим номером 2124880301:03:005:0106, що належить ОСОБА_2 згідно з Державним актом на право власності на земельну ділянку серії ЗК № 031776 від 28.11.2006 року та по виготовленій на цю земельну ділянку документації із землеустрою.

Ухвалу Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 20.12.2019 року про призначення судової земельно-технічної експертизи та матеріали цивільної справи № 308/40/18 повторно направити для виконання судовому експерту Колчар Вячеславу Дмитровичу, свідоцтво експерта №1475, Закарпатська область, м. Ужгород, 88017, вул. Закарпатська, 38/14.

Зобовязати сторін забезпечити доступ до об`єктів.

Ухвала може бути оскаржена до Закарпатського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо скаргу про апеляційне оскарження не було подано.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду О.А. Придачук

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення03.02.2020
Оприлюднено04.02.2020
Номер документу87313051
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —308/40/18

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 13.02.2018

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні