Ухвала
від 03.02.2020 по справі 664/3677/19
ЦЮРУПИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03.02.2020

Справа № 664/3677/19

У Х В А Л А

03 лютого 2020 року Цюрупинський районний суд

Херсонської області

у складі:

судді Савчака С.П.,

секретар судового засідання Орлова О.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засiданнi в м. Олешки Олешківського району Херсонської області в порядку загального позовного провадження цивiльну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , подану та підписану представником - адвокатом Швець Сергієм Володимировичем до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Олешківський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) , про виключення відомостей про батьківство з актового запису та звільнення від сплати аліментів ,-

ВСТАНОВИВ:

До Цюрупинського районного суду Херсонської області надійшов позов ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Олешківський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), місцезнаходження якого за адресою: Херсонська область, м. Олешки, вул. Центральна, 20, про виключення відомостей про нього як батька з актового запису про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та звільнення від сплати аліментів, посилаючись на те, що він не є біологічним батьком дитини.

За відзивом на позовну заяву ОСОБА_2 погоджується з позовними вимогами щодо виключення з актового запису про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відомостей про батька ОСОБА_1 , стосовно вимоги про звільнення від сплати аліментів заперечує, оскільки щодо стягнення аліментів було видано 10.10.2019 року Цюрупинським районним судом Херсонської області наказ по справі № 664/2654/19, а тому цей наказ має бути переглянуто за нововиявленими обставинами для встановлення аліментів на одну дитину батьківство якої не оспорюється. Також, відповідач зазначає, що з моменту своєї вагітності та народження ОСОБА_3 вона неодноразово спілкувалась з позивачем, просила допомогти у вирішенні питання щодо батьківства дитини, оскільки він мав право оспорити батьківство, а їй для оспорення треба було б наявність чоловіка, який би заявив про своє батьківство. Позивач, як на момент народження дитини так і до подання заяви про стягнення аліментів повідомляв, що йому все одно, що вона буде з цим робити.

В підготовче судове засідання позивач та представник позивача не з`явилися, доказів отримання повістки суду та ухвали про відкриття провадження у справі від позивача не надійшло. Представник позивача - адвокат Швець С.В., ухвалу суду про відкриття провадження у справі та судову повістку отримав 20.01.2020 року та надіслав до суду засобами електронного зв`язку про відкладення засідання, оскільки він приймає участь у кримінальному провадженні та просить проводити наступне засідання в режимі відеоконференції з Олександрійським міськрайонним судом Кіровоградської області.

До суду від представника відповідача - адвоката Карпухіна Ю.Ю. надійшла заява про проведення судового засідання 03.02.2020 року без його участі та участі відповідача.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче судове засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку визначеному ч. 2 ст. 223 цього Кодексу.

Відповідно до п. 1, 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстав: - неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце розгляду справи; - першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце проведення судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Відповідно до ч. 5 ст. 130 ЦПК України вручення судової повістки представникові учасника справи вважається врученням повістки і цій особі.

На підставі викладеного, суд вважає позивача повідомленим належним чином про час, місце і дату проведення підготовчого судового засідання, оскільки його представник отримав повістку суду, але суд вважає підготовче судове засідання необхідно відкласти, оскільки представник позивача не прибув в судове засідання з поважних причин.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою .

Ні підставі викладеного, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача про проведення засідання в режимі відеоконференції з Олександрійським міськрайонним судом Кіровоградської області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 130, 198, 212, 223, 252, 258-261, 353 - 354 ЦПК України суд

УХВАЛИВ:

Відкласти підготовче судове засідання на 26.02.2020 року о 09 год. 30 хв. в залі судових засідань Цюрупинського районного суду Херсонської області, яке розташоване за адресою: 75100, Херсонська область, м. Олешки, вул. Поштова, буд. 48, каб. 209) та проводити його з повідомленням (викликом) учасників справи , яке провести в режимі відеконференції з Олександрійським міськрайонним судом Кіровоградської області .

Посадовим/службовим особам Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області забезпечити проведення відеоконференції з Цюрупинським районним судом Херсонської області 26.02.2020 року о 09 год. 30 хв. Особа, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції: представник позивача - ОСОБА_4 Сергій Володимирович.

Копію ухвали надіслати/видати позивачу, представнику позивача, відповідачу та до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області до виконання (надіслати негайно, в т.ч. і на електронну адресу).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 03.02.2020 року.

Суддя (підпис) Савчак С. П.

Дата ухвалення рішення03.02.2020
Оприлюднено05.02.2020
Номер документу87341429
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —664/3677/19

Рішення від 29.09.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 25.09.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні