Ухвала
від 26.02.2020 по справі 664/3677/19
ЦЮРУПИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

26.02.20

Справа № 664/3677/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2020 року Цюрупинський районний суд

Херсонської області

у складі:

судді Савчака С.П.,

секретар судового засідання Орлова О.С.,

спеціаліст Садовський С.В.,

за участі:

позивача (в режимі відеоконференції) -

Петренко Ю.О.,

представника позивача - адвоката ( в режимі відеоконференції) -

Швець С.В.,

представника відповідача - адвоката Карпухіна Ю.Ю.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засiданнi в м. Олешки Олешківського району Херсонської області в порядку загального позовного провадження цивiльну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , подану та підписану представником - адвокатом Швець Сергієм Володимировичем до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Олешківський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) , про виключення відомостей про батьківство з актового запису та звільнення від сплати аліментів ,-

ВСТАНОВИВ:

До Цюрупинського районного суду Херсонської області надійшов позов ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Олешківський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), місцезнаходження якого за адресою: Херсонська область, м. Олешки, вул. Центральна, 20, про виключення відомостей про нього як батька з актового запису про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та звільнення від сплати аліментів, посилаючись на те, що він не є біологічним батьком дитини.

В підготовче судове засідання відповідач - ОСОБА_2 не з`явилася, про поважність причин не з`явлення суд не повідомила, до суду подала відзив на позовну заяву за яким визнала позовні вимоги в частині виключення відомостей про позивача, як батька ОСОБА_3 з актового запису про народження. Представник відповідача підтримав часткове визнання позову. Позивач та представник позивача не заперечують щодо прийняття часткового визнання позову.

Відповідно до ч. 4 ст. 206 ЦПК України у разі визнання позову відповідачем суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права інших осіб, суд постановляє ухвалу про відому у прийнятті визнання позову і продовжує судовий розгляд.

Відповідно до ч. 1, 2, 3, 6 ст. 136 Сімейного кодексу України, особа, яка записана батьком дитини відповідно до статей 122, 124, 126 і 127 цього Кодексу, має право оспорити своє батьківство, пред`явивши позов про виключення запису про нього як батька з актового запису про народження дитини. У разі доведення відсутності кровного споріднення між особою, яка записана батьком, та дитиною суд постановляє рішення про виключення відомостей про особу як батька дитини з актового запису про її народження. Оспорювання батьківства можливе лише після народження дитини і до досягнення нею повноліття. До вимоги чоловіка про виключення запису про нього як батька з актового запису про народження дитини позовна давність не застосовується.

Визнання позову ОСОБА_2 буде порушувати права дитини, оскільки наслідком визнання нею позову буде позбавлення ОСОБА_3 права на належне батьківське виховання, права на безперешкодне спілкування, права на утримання до досягнення повноліття та на час навчання, права на отримання додаткових витрат на дитину, що викликанні особливими обставинами та права на спадкування за законом (ст.ст. 152, 153, 180, 185 СК України та ст. 1258 ЦК України). У зв`язку з чим, у прийнятті часткового визнання позову відповідачем слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 206, 197-200, 252, 258-261, 353 - 354 ЦПК України суд

УХВАЛИВ:

Відмовити ОСОБА_2 у прийнятті визнання позову щодо вимоги в частині виключення відомостей про ОСОБА_1 , як батька ОСОБА_3 з актового запису про народження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя (підпис) Савчак С. П.

Дата ухвалення рішення26.02.2020
Оприлюднено27.02.2020
Номер документу87849185
СудочинствоЦивільне
Сутьбатьківство з актового запису та звільнення від сплати аліментів

Судовий реєстр по справі —664/3677/19

Рішення від 29.09.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 25.09.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Савчак С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні