Ухвала
від 04.02.2020 по справі 766/18823/18
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/18823/18

н/п 2-о/766/220/20

УХВАЛА

04 лютого 2020 року м. Херсон

Херсонський міський суд Херсонської області у складі: головуючого - судді Ус О.В., присяжні Коваль І.М., Старченко О.О., секретар судового засідання Неменко Ю.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань міського суду матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Суворовської районної у м.Херсоні ради в особі Управління праці та соціального захисту населення Суворовської районної у м.Херсоні ради, ОСОБА_2 про визнання особи обмежено дієздатною та призначення піклувальником,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

Від представника заявника - адвоката Кушнеренко Т.В. надійшла заява про залучення до участі в справі органу опіки та піклування Складовської міської ради та витребувати висновок про доцільність призначення піклувальником.

Від директора установи, в якій перебуває ОСОБА_2 надійшло клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції.

Представник органу опіки та піклування виконавчого комітету Суворовської районної у м.Херсоні ради в судове засідання не прибув, про час, дату та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Судом встановлено, що до ОСОБА_2 застосовані примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації у психіатричний заклад з суворим наглядом, на час розгляду справи ОСОБА_2 проходить лікування в Херсонській обласній психіатричній лікарні.

Заявник ОСОБА_1 є рідним братом ОСОБА_2 , що підтверджено свідоцтвами про народження.

Заявник ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

За ч. 1 ст. 295 ЦПК України заява про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, подається до суду за місцем проживання цієї особи, а якщо вона перебуває на лікуванні у закладі з надання психіатричної допомоги - за місцезнаходженням цього закладу.

Заяву про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи відповідно до ч.1 ст. 296 ЦПК може бути подано членами її сім`ї, органом опіки та піклування, закладом з надання психіатричної допомоги.

Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

За ч.1 ст. 300 ЦПК України, суд, ухвалюючи рішення про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, встановлює над нею відповідно піклування і за поданням органу опіки та піклування призначає їй піклувальника.

Таким чином, для розгляду справи за суттю необхідний висновок органу опіки та піклування, який надає відповідний орган за місцем реєстрації потенційного піклувальника, яким є заявник по справі.

Враховуючи наведене, належною заінтересованою особою є орган опіки та піклування виконавчого комітету Скадовської міської ради.

Таким чином, з врахуванням ч.9 ст. 10, ст. 51, 53, 293, 299 ЦПК України, суд вважає необхідним замінити заінтересовану особу орган опіки та піклування виконавчого комітету Суворовської районної у м.Херсоні ради на належну - орган опіки та піклування виконавчого комітету Скадовської міської ради.

Крім того, суд вважає необхідним зобов`язати орган опіки та піклування виконавчого комітету Скадовської міської ради надати суду подання щодо призначення піклувальника.

На підставі викладеного, керуючись ст. 10, 51, 53, 258-261, 293, 295, 299, 353 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Замінити заінтересовану особу у справі орган опіки та піклування виконавчого комітету Суворовської районної у м.Херсоні ради в особі Управління праці та соціального захисту населення Суворовської районної у м.Херсоні ради на належну - орган опіки та піклування виконавчого комітету Скадовської міської ради (ідентифікаційний код юридичної особи 04059935, місцезнаходження: 75700, Херсонська область, Скадовський район, місто Скадовськ, вул. Гагаріна, будинок 63).

Зобов`язати орган опіки та піклування виконавчого комітету Скадовської міської ради подати до суду до початку розгляду справи за суттю (за наявністю підстав) подання щодо призначення піклувальника над ОСОБА_2 .

Зобов`язати заявника ОСОБА_1 надати до органу опіки та піклування виконавчого комітету Скадовської міської ради копію заяви про визнання особи обмежено дієздатною та призначення піклувальником та пакет документів, необхідний органу опіки та піклування для з`ясування питання доцільності призначення ОСОБА_3 піклувальником.

Розгляд справи № 766/18823/18 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Складовської міської ради, ОСОБА_2 про визнання особи обмежено дієздатною та призначення піклувальником відкласти до 09-30 год. 04 червня 2020 року , яке провести в режимі відеоконференції за участю ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з Комунальним некомерційним підприємством Херсонський обласний заклад з надання психіатричної допомоги Херсонської обласної ради (73480, м.Зерсн, с.Степанівка, вул.Джона Говарда, 65).

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

СуддяО. В. Ус

Присяжні І.М. Коваль

О.О. Старченко

Дата ухвалення рішення04.02.2020
Оприлюднено05.02.2020
Номер документу87341724
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи обмежено дієздатною та призначення піклувальником

Судовий реєстр по справі —766/18823/18

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 17.02.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 04.02.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 30.10.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 22.07.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 17.05.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 02.11.2018

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 18.10.2018

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні