Ухвала
від 03.02.2020 по справі 808/3751/13-а
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАМІНУ СТЯГУВАЧА У ВИКОНАВЧОМУ ЛИСТІ

03 лютого 2020 рокуСправа № 808/3751/13-а м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Семененко М.О, розглянувши матеріали заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну стягувача у виконачому листі, виданого у справі за позовною заявою Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю Транспортно-будівельна компанія «Байкал» про стягнення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 29.04.2013 стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю Транспортно-будівельна компанія «Байкал» на користь Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя 24013,14 грн заборгованості з єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

За вказаною постановою 11.07.2013 видано виконавчий лист.

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 29.06.2017 замінено сторону позивача з «Управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському районі м.Запоріжжя» на його правонаступника «Центральне об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (код ЄДРПОУ 41248629, вул. Гагаріна, 2б Запоріжжя, 69057, р/р НОМЕР_1 , МФО 313957, банк: філія ЗОУ АТ «Державний ощадний банк України» )» у справі №808/3751/13-а про стягнення з ТОВ «Транспортно - будівельна компанія «Байкал» - відшкодування єдиного внеску в розмірі 24013,14 грн.

14.01.2020 до суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, в якій просить замінити стягувача у виконавчому листі, виданому у справі №808/3751/13-а, з Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Розгляд заяви призначено на 24.01.2020.

Ухвалою суду від 24.01.2020 відкладено розгляд заяви на 03.02.2020.

Заявник в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений належним чином (засобами поштового зв`язку).

Відповідач в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце судового розгляду повідомлений шляхом направлення судової повістки на офіційну адресу, що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України від 29.01.2020 (за посиланням https://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/pres-centr/news2/876281/).

Відповідно до положень ч.2 ст.379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин суд вважає за можливе провести судове засідання без участі учасників справи за наявними у справі матеріалами в порядку письмового провадження.

У зв`язку з неявкою у судове засідання всіх учасників справи, відповідно до ч.4 ст.229 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, дослідивши матеріали заяви, оцінивши надані докази, їх достатність і взаємний зв`язок у сукупності, вважає за необхідне зазначити таке.

За приписами ст.1 Закону України «Про виконавче провадження» виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Частиною 5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Судом встановлено, що з метою забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України» , проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Згідно вказаної постанови підлягає реорганізації, зокрема, Центральне об`єднане управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 31.07.2019 припинено Центральне об`єднане управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя.

Отже, Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області є правонаступником усіх прав та обов`язків Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя, яке є стягувачем за виконавчим листом Запорізького окружного адміністративного суду у справі №808/3751/13-а.

Відповідно до ч.1 ст.379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з ч.4 ст.379 КАС України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Враховуючи вищевикладене, заява Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 243, 248, 379 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області про заміну стягувача у виконавчому листі - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі Запорізького окружного адміністративного суду, виданому 11.07.2013 у справі №808/3751/13-а, а саме стягувача - Центральне об`єднане управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя замінити на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга може бути подана до Третього апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд.

Повне судове рішення складено 03.02.2019.

Суддя М.О. Семененко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.02.2020
Оприлюднено06.02.2020
Номер документу87383868
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/3751/13-а

Ухвала від 03.02.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 24.01.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 29.06.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 21.06.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Постанова від 29.04.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 11.04.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні