Ухвала
від 03.02.2020 по справі 755/12398/13-ц
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/12398/13-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"03" лютого 2020 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі головуючого судді Савлук Т.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа, яка подана в межах розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Енергополіс" про стягнення нарахованої та невиплаченої суму допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах,

в с т а н о в и в:

До Дніпровського районного суду м. Києва надійшла заява ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа.

Відповідно до поданої заяви, ОСОБА_1 просить суд: видати дублікат виконавчого листа на підставі рішення Дніпровського районного суду м. Києва від 24 липня 2013 року по цивільній справі 755/12398/13

За змістом положень ч.13 ст.7 Цивільного процесуального кодексу України, розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Дослідивши матеріали заяви та додані до неї матеріалів, суд приходить до наступного.

У частині третій статті 3 ЦПК України визначено, що провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Судом встановлено, що 18 червня 2013 року Дніпровським районним судом м. Києва ухвалено рішення, яким позов ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Енергополіс" про стягнення нарахованої та невиплаченої суми допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, задоволено .

Присуджено до стягнення з Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Енергополіс" (юридична адреса: м.Київ, бульвар Дарницький, буд. 8, код ЄДРПОУ 19031693, р/ рНОМЕР_1 , відкритий в АТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 300335) на користь ОСОБА_1 нараховану та невиплачену суму допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах в сумі 10309,66 грн.

Присуджено до стягнення з Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Енергополіс" на користь держави судові витрати по сплаті судового збору в розмірі 229 грн.40 коп.

Відповідно до ст. 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 18 ЦПК України, судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Частиною 3 ст. 12 ЦПК України передбачено, що кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно ст. 22 Закону України Про виконавче провадження (в редакції від 06.05.2012 року) виконавчі документи можуть бути пред`явлені до виконання протягом року, якщо інше не передбачено законом. Строки, зазначені у частині першій цієї статті, встановлюються для виконання судових рішень - з наступного дня після набрання рішенням законної сили чи закінчення строку, встановленого у разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а в разі якщо судове рішення підлягає негайному виконанню, - з наступного дня після його постановлення;

У відповідності до ст. 23 Закону України Про виконавче провадження строки пред`явлення виконавчого документа до виконання перериваються: пред`явленням виконавчого документа до виконання; частковим виконанням рішення боржником; наданням судом, який видав виконавчий документ, відстрочки або розстрочки виконання рішення.

Після переривання строку пред`явлення виконавчого листа до виконання перебіг строку поновлюється. Час що минув до переривання строку, до нового строку не зараховується. При цьому, у разі повернення виконавчого документа стягувачу у зв`язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати рішення строк пред`явлення виконавчого документа до виконання після переривання встановлюється з дня його повернення.

Заявник обґрунтовуючи підстави звернення до суду посилається на те, що 16 серпня 2013 року заявником було надіслано виконавчий лист для виконання до виконавчої служби Дніпровського району управління юстиції, однак до теперішнього часу рішення суду не виконано.

Однак з урахуванням поданої заяви не можливо з`ясувати коли було втрачено виконавчий лист, фактично заява містить лише вимогу про видачу дублікату виконавчого листа без будь-якого обґрунтування та відповідних доказів, які мали підтвердити пред`явлення виконавчого листа до примусового виконання, у разі наявності, постанови державного виконавця про повернення виконавчого листа стягувачу, звернення до виконавчої служби з приводу втрати виконавчого листа та інше, тому суд приходить до висновку про необґрунтованість поданої заяви та відмовляє в її задоволенні.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що заява ОСОБА_2 про видачу дубліката виконавчого листа є необґрунтованою і такою, що не підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 124 Конституції України, Законом України "Про виконавче провадження", ст. 260, 354, п.п. 17.4 Перехідних положень ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в :

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа, яка подана в межах розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Енергополіс" про стягнення нарахованої та невиплаченої суму допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах,- відмовити.

Відповідно до положень ч.1 та ч.2 ст.354 Цивільного процесуального кодексу України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до п. 15.5 Перехідних положень Цивільного процесуального кодексу України в редакції Закону № 2147-VIII від 03.10.2017 року, апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя:

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.02.2020
Оприлюднено06.02.2020
Номер документу87390427
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/12398/13-ц

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Рішення від 18.06.2013

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 01.06.2013

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні