Ухвала
від 06.02.2020 по справі 613/100/20
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/100/20 Провадження № 2/613/154/20

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

06 лютого 2020 року м. Богодухів

Суддя Богодухівського районного суду Харківської області Уварова Ю.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , третя особа: Сазоно-Баланівська сільська рада Богодухівського району Харківської області, розташована за адресою: Харківська область, Богодухівський район, с. Сазоно-Баланівка, вул. Центральна, буд. 54 про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа: Сазоно-Баланівська сільська рада Богодухівського району Харківської області, у якій просить визнати ОСОБА_2 таким, що втратив право користування житловим приміщенням, розташованим за адресою: АДРЕСА_1 . Стягнути з відповідача на користь позивача судові витрати.

Свої вимоги позивач мотивує тим, що вона є власником житлового будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 на підставі свідоцтва про право власності на нерухоме майно від 01.12.2008 року. Відповідач ОСОБА_2 є її колишнім зятем.

Позивач зазначає, що відповідач ОСОБА_2 перебував у зареєстрованому шлюбі з її донькою ОСОБА_3 , шлюб між якими розірвано рішенням Богодухівського районного суду Харківської області від 03.03.2010 року. Припинивши сімейні відносини з донькою, ОСОБА_2 у березні 2010 року зібрав свої особисті речі та виїхав з вищевказаного будинку на проживання до м. Харкова. Після чого він жодного разу у будинку не з`являвся, ОСОБА_2 не користується житловим приміщенням, участі у витратах по утриманню домоволодіння не приймає, комунальні послугу не сплачує, у добровільному порядку відповідач не бажає знятися з місця реєстрації. ОСОБА_1 перешкод в користуванні жилим приміщенням відповідачу не чинила. Вказаними діями відповідач створює позивачу перешкоди, як власнику, в користуванні та розпорядженні майном, а також в оформлені субсидії, у зв`язку з чим вона змушена звернутися до суду з даним позовом.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, є підсудною та підвідомчою Богодухівському районному суду Харківської області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження - відсутні.

Визначено, що справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Заяв чи клопотань, які розглядаються без виклику сторін суду не надходило.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175-181, 187 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Сазоно-Баланівська сільська рада Богодухівського району Харківської області про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням прийняти до розгляду.

Відкрити провадження у справі за позовною заявою заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Сазоно-Баланівська сільська рада Богодухівського району Харківської області .

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання, яке відбудеться 28 лютого 2020 року о 09.30 год. в залі судових засідань Богодухівського районного суду Харківської області за адресою: Харківська область, м. Богодухів, пл. Незалежності, 17.

Направити відповідачу та третій особі копію позовної заяви з копіями доданих документів та запропонувати відповідачу подати у строк до 28 лютого 2020 року письмовий відзив на позов, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та додані до нього документи одночасно надсилаються учасникам судового процесу разом з надісланням відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити третій особі строк до 28 лютого 2020 року для подачі пояснень щодо позову або відзиву.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на офіційному веб. порталі: http://court.gov.ua/sud2004/.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду через Богодухівський районний суд Харківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ

СудБогодухівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення06.02.2020
Оприлюднено07.02.2020
Номер документу87407416
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —613/100/20

Рішення від 17.04.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 13.03.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 28.02.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні