Ухвала
від 07.02.2020 по справі 300/223/20
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"07" лютого 2020 р. справа № 300/223/20

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Микитин Н.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 до Сівко-Войнилівської сільської ради Калуського району Івано-Франківської області (код ЄДРПОУ 04356640, вул. Шевченка, 14-Б, с. Сівка-Войнилівська, Калуський район, Івано-Франківська область, 77311) про визнання протиправним та скасування рішення № 24-2/2019 від 26.12.2019, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до суду з адміністративним позовом до Сівко-Войнилівської сільської рада Калуського району Івано-Франківської області про визнання протиправним та скасування рішення № 24-2/2019 від 26.12.2019.

Підставою звернення позивачів із вказаним позовом є протиправне, на їх переконання, рішення Сівко-Войнилівської сільської рада про надання згоди на добровільне об`єднання територіальних громад та делегування представника до спільної роботи групи.

Позивачі є особами, які мають адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі КАС України).

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства, подано з дотриманням правил підсудності та в строк, установлений законом.

Інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України немає.

Справа підсудна Івано-Франківському окружному адміністративному суду.

В прохальній частині адміністративного позову позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Сівко-Войнилівської сільської рада № 24-2/2019 від 26.12.2019, яке прийнято за результатом розгляду пропозиції Копанківської сільської ради щодо об`єднання територіальних громад.

Частиною 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Зважаючи на те, що предметом судового розгляду в даній справі є правомірність винесення відповідачем рішення № 24-2/2019 від 26.12.2019, яким надано згоду на добровільне об`єднання територіальних громад у Копанківську сільську об`єднану територіальну громаду та делегувана представника до складу робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об`єднання територіальних громад, суд зазначає, що прийняття рішення по суті та вирішення заявлених позовних вимог може вплинути на права, інтереси чи обов`язки Копанківської сільської ради.

Беручи до уваги вищенаведене, суд приходить до висновку про необхідність залучення Копанківської сільської ради у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Відповідно до частини 4 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правового акта суд зобов`язує відповідача опублікувати оголошення про це у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

Згідно частини 8 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративна справа щодо оскарження нормативно-правових актів вирішується за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 49, 171, 248, 260, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Сівко-Войнилівської сільської рада Калуського району Івано-Франківської області про визнання протиправним та скасування рішення № 24-2/2019 від 26.12.2019.

2. Залучити до участі у справі Копанківську сільську раду (код ЄДРПОУ 04356567, вул. Івасюка, буд. 13 с. Копанки, Калуський район, Івано-Франківська область, 77330) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

3. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

4. Призначити підготовче засідання у справі на "03" березня 2020 р. о 10:00 год., яке буде проводитися одноособово суддею Микитин Н.М. , в приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46, зал судових засідань № 211.

5. Зобов`язати Сівко-Войнилівську сільську раду не пізніше як за сім днів до підготовчого засідання опублікувати у виданні, в якому оскаржуване рішення було або могло бути офіційно оприлюднено, оголошення щодо постановлення судом ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Сівко-Войнилівської сільської рада Калуського району Івано-Франківської області про визнання протиправним та скасування рішення № 24-2/2019 від 26.12.2019.

Оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акту, реквізити нормативно-правового акту, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи.

Докази опублікування (розміщення) оголошення безпосередньо надати в суд.

6. Встановити відповідачу з дня вручення цієї ухвали п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, і подання всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

7. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

8. Встановити позивачам - для подання відповіді на відзив, а відповідачу - для подання заперечення, - десятиденний строк з дня отримання відзиву чи відповіді на відзив, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

9. Встановити третій особі десятиденний строк для подання пояснень щодо позову (відзиву) з дня його отримання, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

10. Зобов`язати ОСОБА_1 , ОСОБА_2 направити на адресу суду належним чином засвідчені копії належних їм паспорту громадянина України та реєстраційного номеру облікової картки платника податків за його наявності.

11. Витребувати у Сівко-Войнилівської сільської рада засвідчені відповідно до вимог статті 94 КАС України:

- копію рішення № 24-2/2019 від 26.12.2019;

- докази проведення громадських обговорень щодо добровільного об`єднання територіальних громад .

12. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

13. Направити відповідачу та третій особі копію позовної заяви разом з доданими документами.

14. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає, крім випадку, передбаченого пунктом 5 частини 1 статті 294 КАС України.

Суддя /підпис/ Микитин Н.М.

Дата ухвалення рішення07.02.2020
Оприлюднено09.02.2020
Номер документу87447158
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення № 24-2/2019 від 26.12.2019

Судовий реєстр по справі —300/223/20

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитин Н.М.

Ухвала від 07.02.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитин Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні