Ухвала
від 07.02.2020 по справі 202/518/20
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/518/20

Провадження № 1-кс/202/1214/2020

УХВАЛА

Іменем України

07 лютого 2020 року слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Дніпро клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, в рамках кримінального провадження №12020040660000081від 13.01.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

Відповідно до клопотання, в провадженні СВ Індустріального відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 13.01.2020 за №12020040660000081, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході моніторингу сайту prоzorro.gov.ua встановлено, що відділом комунального господарства Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпро ради у період часу 2018-2019 роки було проведено ряд тендерів на поточний ремонт об`єктів благоустрою місць загального користування, та поточний ремонт металоконструкцій. Переможцями вказаних торгів були обрані наступні підприємства а саме, ФОП ОСОБА_5 іпн НОМЕР_1 , ФОП ОСОБА_6 іпн НОМЕР_2 , ТОВ ВС-Компані ЄДРПОУ 41634173, ФОП ОСОБА_7 іпн НОМЕР_3 .

Виїздом на місце виконаних будівельних робіт було встановлено, що вказані підприємства з метою привласнення бюджетних коштів виконують роботи не в повному обсязі, використовують матеріал які не відповідають нормам та стандартам заявленим в технічній документації відділу комунального господарства Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпро ради, чим своїми діями спричиняють значні збитки місцевому бюджету.

Також, в ході досудового розслідування встановлено адреси реєстрації приватних підприємств та їх директорів, а також фізичних осіб підприємців, котрі виконували роботи та надавали послуги з поточного ремонту об`єктів благоустрою місць загального користування «внутрішньо дворових об`єктів загального користування», та поточного ремонту металоконструкцій, відділу комунального господарства Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпро ради (код ЄДРПОУ 26005822) розташованого за адресою м. Дніпро, просп. Мануйлівський 31, зокрема те, що ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 .

Тому, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно зареєстровано за ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , з метою відшукання і вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: договорів (контрактів), угод, додатків і доповнень до них укладених між відділом комунального господарства Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпро ради та ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_2 ), ТОВ «ВС-Компані» (код ЄДРПОУ 41634173), ФОП ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_3 ) на надання послуг з поточного ремонту об`єктів благоустрою місць загального користування «внутрішньо дворових об`єктів загального користування», та поточного ремонту металоконструкцій за 2018-2019 р.р.; проектно-кошторисну документацію об`єктів; документів по взаємовідносинам між ними за вказаними договорами: журнали-ордери; оборотно-сальдові відомості; книг обліку придбання і продажу товарів, робіт (послуг); доручень; товарно-транспортних документів; податкових накладних; реєстрів податкових накладних; накладних; рахунків; актів виконаних робіт (послуг) і прийому-передачі товару, робіт (послуг) (форма КБ-2в); відомостей ресурсів; дефектних актів; довідок про вартість виконаних робіт та витрати (форма КБ-3); листування; платіжні документи; документи складського обороту; документи здачі товару, робіт (послуг) на збереження й інші документи; чорнові записи щодо злочинної діяльності; магнітні та електронні носії інформації, комп`ютерна техніка, інше обладнання, що використовується для здійснення злочинної діяльності та на якому міститься інформація щодо вчинення вказаного злочину; засоби мобільного зв`язку осіб причетних до вказаної злочинної діяльності; готівкові грошові кошти, отримані від злочинної діяльності, які сприятимуть швидкому, повному і неупередженому розслідуванню у кримінальному провадженні, і самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення даного злочину.

Слідчий СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання про надання дозволу на проведення обшуку, підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Згідно з положеннями ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадянської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Відповідно до ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 9 КПК України кримінальне процесуальне законодавство України застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини.

У п. 42 рішення Європейського суду з прав людини від 13.01.2011 року у справі "Михалкова та інші проти України" розтлумачено, що за статтею 1 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод держава зобов`язана "гарантувати кожному, хто потребує під її юрисдикцією, права і свободи, визначені у Конвенції", що також опосередковано вимагає наявності будь-якої форми ефективного розслідування. Розслідування має бути ретельним, безстороннім і сумлінним. Розслідування повинне забезпечити встановлення винних осіб та їх покарання. Органи державної влади повинні вжити всіх заходів для отримання всіх наявних доказів, які мають відношення до події, показань очевидців, доказів експертиз. Будь-які недоліки у розслідуванні, які підривають його здатність встановити відповідальну особу, створюють ризик недодержання такого стандарту.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно до ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження.

Враховуючи викладене, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого є законним, обґрунтованим і таким, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України та підлягає частковому задоволенню, оскільки слідчим доведені обставини, передбачені ч. 5 ст. 234 КПК України, а проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві власності належить ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , необхідне з метою відшукання і вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: договорів (контрактів), угод, додатків і доповнень до них укладених між Відділом комунального господарства Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпро ради та ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_2 ), ТОВ «ВС-Компані» (код ЄДРПОУ 41634173), ФОП ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_3 ) на надання послуг з поточного ремонту об`єктів благоустрою місць загального користування «внутрішньо дворових об`єктів загального користування», та поточного ремонту металоконструкцій за 2018-2019 р.р.; проектно-кошторисну документацію об`єктів; документів по взаємовідносинам між ними за вказаними договорами: журнали-ордери; оборотно-сальдові відомості; книг обліку придбання і продажу товарів, робіт (послуг); доручень; товарно-транспортних документів; податкових накладних; реєстрів податкових накладних; накладних; рахунків; актів виконаних робіт (послуг) і прийому-передачі товару, робіт (послуг) (форма КБ-2в); відомостей ресурсів; дефектних актів; довідок про вартість виконаних робіт та витрати (форма КБ-3); листування; платіжні документи; документи складського обороту; документи здачі товару, робіт (послуг) на збереження; чорнові записи щодо злочинної діяльності.

Слідчим не доведено, що іншій речі, зазначені у клопотання мають значення для досудового розслідування кримінального провадження, тому в цій частині клопотання задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 30 Конституції України, ст. ст. 110, 107, 131-132, 233-235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, в рамках кримінального провадження №12020040660000081 від 13.01.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України задовольнити частково.

Надати слідчому СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 12020040660000081, дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві власності належить ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , з метою відшукання і вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: договорів (контрактів), угод, додатків і доповнень до них укладених між Відділом комунального господарства Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпро ради та ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_2 ), ТОВ «ВС-Компані» (код ЄДРПОУ 41634173), ФОП ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_3 ) на надання послуг з поточного ремонту об`єктів благоустрою місць загального користування «внутрішньо дворових об`єктів загального користування», та поточного ремонту металоконструкцій за 2018-2019 р.р.; проектно-кошторисну документацію об`єктів; документів по взаємовідносинам між ними за вказаними договорами: журнали-ордери; оборотно-сальдові відомості; книг обліку придбання і продажу товарів, робіт (послуг); доручень; товарно-транспортних документів; податкових накладних; реєстрів податкових накладних; накладних; рахунків; актів виконаних робіт (послуг) і прийому-передачі товару, робіт (послуг) (форма КБ-2в); відомостей ресурсів; дефектних актів; довідок про вартість виконаних робіт та витрати (форма КБ-3); листування; платіжні документи; документи складського обороту; документи здачі товару, робіт (послуг) на збереження; чорнові записи щодо злочинної діяльності.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали до 05 березня 2020 року включно.

Повний текст ухвали оголошено о 16 годині 10 хвилин 07 лютого 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87459057
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку, в рамках кримінального провадження №12020040660000081від 13.01.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —202/518/20

Ухвала від 28.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 14.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 13.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 05.02.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні