Ухвала
від 10.02.2020 по справі 340/369/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження

10 лютого 2020 року м. Кропивницький Справа № 340/369/20

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду К.М. Притула, розглянувши матеріали позовної заяви Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області (вул.Пашутінська,1,м.Кропивницький,25015) до Комунального закладу "Глинське навчально - виховне об`єднання "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Світловодської районної ради Кіровоградської області (вул.Шкільна,2,с.Глинськ,Світловодський район, Кіровоградська область,27532) про застосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області звернулось до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом до Комунального закладу "Глинське навчально - виховне об`єднання "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Світловодської районної ради Кіровоградської області, в якому просить до повного усунення порушень вимог пожежної та техногенної безпеки, зазначених у даному позові, застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до комунального закладу Глинське навчально-виховне об`єднання Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів -дошкільний навчальний заклад Світловодської районної ради Кіровоградської області (ЄДРПОУ 41582211) у вигляді зупинення роботи (експлуатації) будівлі вищевказаного закладу, розташованої за адресою: Кіровоградська область, Світловодський район, с. Глинськ, вул. Шкільна, 2 шляхом заборони її використання (експлуатації) комунальним закладом Глинське навчально-виховне об`єднання Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Світловодської районної ради Кіровоградської області та опечатування (опломбування) вхідних дверей, до вищевказаної будівлі.

В позовній заяві зазначено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Світловодська районна рада Кіровоградської області.

Відповідно до ч.2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Оскільки дане рішення впливає на права та обов`язки вказаної третьої особи, суд прийшов до висновку про її залучення.

Вказаний спір виник з публічно-правових відносин та відповідно до правил предметної юрисдикції визначених статтями 19, 20 Кодексу адміністративного судочинства України підлягає розгляду Кіровоградським окружним адміністративним судом.

Відповідно до положень ст.ст.260, 257 Кодексу адміністративного судочинства України справа буде розглянута за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст 3, 257, 258, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції Закону від 03.10.2017р. №2147-VIII) суд,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження по справі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до Комунального закладу "Глинське навчально - виховне об`єднання "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Світловодської районної ради Кіровоградської області про застосування заходів реагування.

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Світловодська районна рада Кіровоградської області.

Призначити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні на 04 березня 2020 року о 09:30 год. в приміщені Кіровоградського окружного адміністративного суду, за адресою: вул. Велика перспективна, 40, 7 поверх, зал судового засідання № 1.

Розгляд і вирішення справи здійснювати одноособовим складом суду в порядку спрощеного провадження з викликом сторін.

Відповідачу подати до суду відзив протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали суду. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, з документом, що підтверджує його надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати позивачу протягом п`яти днів з дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив, з направленням її копії іншим учасникам справи, а також доказів його направлення (надіслання) вручення.

Запропонувати відповідачу протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив, подати до суду заперечення, з направленням її копії іншим учасникам справи, а також доказів його направлення (надіслання) вручення.

Запропонувати третій особі подати пояснення по справі протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що справа буде розглянута судом за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Інформацію щодо стану розгляду даної справи сторони можуть отримати в мережі Інтернет за адресою: http://adm.kr.court.gov.ua/sud1170/.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду К.М. Притула

Дата ухвалення рішення10.02.2020
Оприлюднено12.02.2020
Номер документу87468835
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —340/369/20

Ухвала від 11.10.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 19.08.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 14.06.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 19.03.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 13.11.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 20.08.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 03.06.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 04.03.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні