Ухвала
від 10.02.2020 по справі 520/8874/19
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

10 лютого 2020 р.Справа № 520/8874/19 Другий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

Головуючого судді: Кононенко З.О.,

Суддів: Сіренко О.І. , , Калиновського В.А. ,

розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні Другого апеляційного адміністративного суду клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю " КОНТАКТ -СЕРВІС-УКРАЇНА" про зменшення розміру судового збору та відстрочення сплати судового збору за подання апеляційної скарги на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 05.12.2019 року по справі № 520/8874/19

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю " КОНТАКТ -СЕРВІС-УКРАЇНА"

до Головного управління ДФС у Харківській області треті особи Державна фіскальна служба України , Державна податкова служба України

про скасування податкових повідомлень-рішень,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться адміністративна справа за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю " КОНТАКТ -СЕРВІС-УКРАЇНА" на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 05.12.2019 року по справі № 520/8874/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю " КОНТАКТ -СЕРВІС-УКРАЇНА" до Головного управління ДФС у Харківській області треті особи Державна фіскальна служба України , Державна податкова служба України про скасування податкових повідомлень-рішень.

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 05.12.2019 року у задоволенні адміністративного позову відмовлено.

На зазначене рішення Товариством з обмеженою відповідальністю " КОНТАКТ -СЕРВІС-УКРАЇНА" подано апеляційну скаргу. В апеляційній скарзі заявником заявлено клопотання про зменшення розміру судового збору за подання апеляційної скарги та відстрочення сплати судового збору.

В обґрунтування клопотання про зменшення розміру судового збору за подання апеляційної скарги та відстрочення сплати судового збору заявник послався на відсутність коштів на рахунку позивача.

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши доводи клопотання про відстрочення сплати судового збору, дослідивши письмові докази по справі, колегія суддів дійшла висновку про те, що подане клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до вимог Закону України "Про судовий збір" апелянт зобов`язаний сплачувати судовий збір.

Приписами ч. 1 ст. 133 Кодексу адміністративного судочинства України, в редакції процесуального закону від 03.10.2017 року, передбачено, що суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

У відповідності до ч. 2 ст. 132 Кодексу адміністративного судочинства України, розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначає Закон України "Про судовий збір".

Згідно з ч. 1 ст. 8 Закону України "Про судовий збір", враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов:1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або 2) позивачами є: а) військовослужбовці; б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда; г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї; ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або 3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю.

З наведених положень убачається, що можливість відстрочення сплати судового збору передбачена лише для фізичних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 8 Закону України "Про судовий збір", суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Наведені у частині 1 статті 8 Закону України № 3674-VI підстави не звільняють від сплати судового збору підприємства у спірних правовідносинах.

Зі змісту клопотання заявника не вбачається, що наведені підстави є достатніми для його задоволення.

Відсутність коштів на рахунках підприємства не може бути підставою для зменшення розміру судового збору за подання апеляційної скарги та відстрочення сплати судового збору, встановленого законом.

З огляду на зазначене, колегія суддів вважає про відсутність підстав для задоволення клопотання заявника про зменшення розміру судового збору за подання апеляційної скарги та відстрочення сплати судового збору.

Керуючись ст. 243, 250, 133 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю " КОНТАКТ -СЕРВІС-УКРАЇНА" про зменшення розміру судового збору та відстрочення сплати судового збору за подання апеляційної скарги на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 05.12.2019 року по справі № 520/8874/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю " КОНТАКТ -СЕРВІС-УКРАЇНА" до Головного управління ДФС у Харківській області треті особи Державна фіскальна служба України , Державна податкова служба України про скасування податкових повідомлень-рішень - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з дати її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя (підпис)Кононенко З.О. Судді (підпис) (підпис) Сіренко О.І. Калиновський В.А.

Дата ухвалення рішення10.02.2020
Оприлюднено12.02.2020
Номер документу87476461
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —520/8874/19

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 06.07.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 24.03.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Рішення від 05.12.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Рішення від 05.12.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 16.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 12.09.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні