Ухвала
від 11.02.2020 по справі 398/3740/19
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

11 лютого 2020 року м. Кропивницький

справа № 398/3740/19

провадження № 22-ц/4809/565/20

Кропивницький апеляційний суд у складі судді судової палати у цивільних справах Авраменко Т. М., розглянувши матеріали апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю Доброульянівка на ухвалу Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 15 листопада 2019 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Соборного відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Сільськогосподарське приватне підприємство Біле озеро , Товариство з обмеженою відповідальністю Доброульянівка , Товариство з обмеженою відповідальністю Зоря Нив , Товариство з обмеженою відповідальністю Колодязнянське , Приватне акціонерне товариство Страхова компанія Інгосстрах про зняття арешту з земельної ділянки,

в с т а н о в и в:

Ухвалою Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 15 листопада 2019 року зупинено провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Соборного відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Сільськогосподарське приватне підприємство Біле озеро , Товариство з обмеженою відповідальністю Доброульянівка , Товариство з обмеженою відповідальністю Зоря Нив , Товариство з обмеженою відповідальністю Колодязнянське , Приватне акціонерне товариство Страхова компанія Інгосстрах про зняття арешту з земельної ділянки до перегляду ухвали про відкриття провадження у справі в порядку апеляційного провадження.

Ухвалою Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 20 січня 2020 року провадження у справі відновлено (а.с.69).

Не погоджуючись з ухвалою суду від 15 листопада 2019 року про зупинення провадження у справі Товариство з обмеженою відповідальністю Доброульянівка подало апеляційну скаргу.

При вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження встановлено, що при подачі апеляційної скарги заявником не сплачено судовий збір, апеляційна скарга подана з пропуском строку на апеляційне оскарження та подана апеляційна скарга не відповідає вимогам ст.356 ЦПК України.

1. Відповідно до ч.3 ст.3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Згідно з ч.1 ст.3 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством, за подання до суду апеляційної і касаційної скарг на судові рішення.

До апеляційної скарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону (п.3 ч.4 ст.356 ЦПК України, в редакції Закону № 2147-VIІІ від 03.10.2017 року).

Відповідно до ч.1 ст.4 Закону України Про судовий збір , судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Підпунктом 9 пункту 1 частини другої статті 4 Закону України Про судовий збір визначено розмір ставки судового збору за подання апеляційної і касаційної скарги на ухвалу суду, заяви про приєднання до апеляційної чи касаційної скарги на ухвалу суду залежно від того, здійснюються такі дії юридичною особою (фізичною особою - підприємцем) чи фізичною особою.

Ставка судового збору за подання апеляційної скарги на ухвалу суду, яка подана юридичною особою встановлена у розмірі 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ст.7 Закону України Про державний бюджет України на 2020 рік з 01 січня 2020 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2102 грн.

Таким чином при поданні апеляційної скарги заявнику необхідно сплатити судовий збір у розмірі 2102 грн.

Документи, що підтверджують сплату судового збору подаються до апеляційного суду в оригіналі .

2. Згідно з ч.1 ст.354 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п?ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

З матеріалів справи убачається, що у судовому засіданні 15 листопада 2019 року у відсутності учасників справи було постановлено повну ухвалу суду. Останній день на подання апеляційної скарги є 02 грудня 2019 року. Апеляційна скарга подана до суду через поштове відділення 01 лютого 2020 року, тобто з пропуском строку на апеляційне оскарження, встановленого ч.1 ст.354 ЦПК України.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п?ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду (п.2 ч.2 ст.354 ЦПК України).

За змістом статті 127 ЦПК України суд поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, лише за заявою учасника справи .

Однак заяву про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження заявник не подавав, також таке клопотання не зазначено і в апеляційній скарзі.

Враховуючи викладене заявнику необхідно подати до апеляційного суду заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження із зазначенням причин його пропуску та надати докази на підтвердження цих причин.

3. Відповідно до п.8 ч.2 ст.356 ЦПК України в апеляційній скарзі має бути зазначена дата отримання копії судового рішення суду першої інстанції, що оскаржується.

Згідно з ч.3 ст.356 ЦПК України апеляційна скарга підписується особою, яка її подає, або представником такої особи.

Відповідно до п.п.1,2,4 ч.4 ст.356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються : -довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника, якщо апеляційна скарга подана представником і ці документи раніше не подавалися; - копії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи; - докази, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення суду першої інстанції (за наявності).

Проте в апеляційній скарзі не зазначена дата отримання копії судового рішення, що оскаржується. До апеляційної скарги не додано докази, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення суду першої інстанції (за наявності), довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження директора товариства Сокол О.В., копії скарги відповідно до кількості учасників справи.

Усунення цих недоліків можливо шляхом подання до апеляційного суду апеляційної скарги в новій редакції із зазначенням дати отримання копії судового рішення, що оскаржується. До апеляційної скарги додати: - докази, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення суду першої інстанції (за наявності), - довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження директора товариства Сокол О.В., - копії скарги відповідно до кількості учасників справи.

Згідно з ч.2 ст.357 ЦПК України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу, згідно якої апеляційна скарга підлягає залишенню без руху.

Частиною 3 ст.357 ЦПК України передбачено, що апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків на апеляційне оскарження і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними.

Керуючись ст.ст. 185, 357 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю Доброульянівка на ухвалу Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 15 листопада 2019 року залишити без руху.

Запропонувати заявнику у термін, який не може перевищувати десять днів з дня вручення ухвали:

1. Сплатити судовий збір у розмірі 2102 грн. за реквізитами:

Отримувач коштів: УК у м.Кроп./м.Кропивницький/22030101

Код отримувача (код ЄДРПОУ): 38037409

Банк отримувача: Казначейство України (ЕАП)

Код банку отримувача (МФО): 899998

Рахунок отримувача: UA848999980313111206080011002

Код класифікації доходів бюджету: 22030101

Призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), на рішення від
(Дата оскаржуваного рішення) по справі
(Номер справи), Кропивницький апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа)

Надати до апеляційного суду оригінал документу, що підтверджує сплату судового збору.

2. Запропонувати заявнику подати до апеляційного суду заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження із зазначенням причин його пропуску та надати докази на підтвердження цих причин.

3. Запропонувати заявнику подати до апеляційного суду апеляційну скаргу в новій редакції із зазначенням дати отримання копії судового рішення, що оскаржується. До апеляційної скарги додати: - докази, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення суду першої інстанції (за наявності), - довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження директора товариства Сокол О.В., - копії скарги відповідно до кількості учасників справи.

У разі виконання вимог у встановлений строк, апеляційна скарга буде вважатись поданою в день первісного її подання.

У разі невиконання ухвали суду щодо усунення недоліків апеляційної скарги в зазначений строк, апеляційна скарга вважатиметься неподаною та буде повернута.

Суддя Кропивницького апеляційного суду Т. М. Авраменко

СудКропивницький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення11.02.2020
Оприлюднено12.02.2020
Номер документу87512640
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/3740/19

Ухвала від 27.08.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 06.04.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Авраменко Т. М.

Ухвала від 11.02.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Авраменко Т. М.

Ухвала від 04.02.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 20.01.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 03.01.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 25.11.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 15.11.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 22.10.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні