Ухвала
від 10.02.2020 по справі 8/б-1246
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

10 лютого 2020 року м. ТернопільСправа № 8/Б-1246

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Гирили І.М.

розглянув справу, порушену

за заявою кредитора: Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, Майдан Волі, 3, м. Тернопіль

до боржника: Комунального підприємства "Управління житлово - комунального господарства" Гусятинської селищної ради, вул. Цехова, 78, смт. Гусятин, Тернопільська область

про визнання банкрутом

Суть справи:

В провадженні Господарського суду Тернопільської області знаходиться справа №8/Б-1246 про банкрутство Комунального підприємства "Управління житлово-комунального господарства" Гусятинської селищної ради, порушена за заявою УПФ України в Гусятинському районі, в порядку ст. ст. 7, 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.1992 № 2343-ХІІ (в редакції Закону, чинній до 19.01.2013).

Постановою Господарського суду Тернопільської області від 03.12.2010 Комунальне підприємство "Управління житлово - комунального господарства" Гусятинської селищної ради визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру банкрута та ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Туницького Тараса Юрієвича, ліцензія серії АВ № 397299, видана Державним департаментом з питань банкрутства 21.10.2008. Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 26.03.2012 припинено повноваження ліквідатора банкрута - Комунального підприємства "Управління житлово - комунального господарства" Гусятинської селищної ради арбітражного керуючого Туницького Тараса Юрієвича та ліквідатором призначено арбітражного керуючого Бриксу Андрія Олеговича.

Строк здійснення ліквідаційної процедури у справі № 8/Б-1246 судом неодноразово продовжувався, зокрема, востаннє, ухвалою від 18.10.2019 - до 18.01.2020.

04.12.2019 ліквідатор банкрута Брикса А. О. надав суду у справі № 8/Б-1246 відносно Комунального підприємства "Управління житлово - комунального господарства" Гусятинської селищної ради звіт ліквідатора банкрута та ліквідаційний баланс станом на 29.11.2019. Просить останні затвердити, а провадження у справі № 8/Б-1246 - закрити.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 10.12.2019 призначено судове засідання по справі № 8/Б-1246 на 09:30 год. 24.12.2019 для заслуховування звіту ліквідатора про виконану роботу по здійсненню ліквідаційної процедури; зобов`язано ліквідатора банкрута Бриксу А.О. до дати проведення судового засідання подати (надіслати) суду: витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно; довідку архівної установи про передачу на зберігання книг по заробітній платі тощо; довідку ДПІ про наявність/відсутність відкритих у боржника рахунків у банківських установах; докази на підтвердження знищення основної печатки/штампу банкрута; протокол зборів комітету кредиторів, у якому було б відображено рішення останніх щодо затвердження понесених ліквідатором в ході ліквідаційної процедури витрат; докази на підтвердження понесених ліквідатором в ході ліквідаційної процедури витрат (із посиланням на конкретні банківські виписки, платіжні доручення тощо, із відображенням дат та сум); явку ліквідатора банкрута Брикси А. О. в судове засідання 24.12.2019 визнано обов`язковою.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 24.12.2019 судове засідання по справі № 8/Б-1246 для заслуховування звіту ліквідатора про виконану роботу по здійсненню ліквідаційної процедури відкладено на 10:30 год. 15.01.2020; зобов`язано ліквідатора банкрута Бриксу А.О. до дати проведення судового засідання подати (надіслати) суду: витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно; довідку архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; довідку ДПС про наявність/відсутність відкритих у боржника рахунків у банківських установах; докази на підтвердження знищення основної печатки/штампу банкрута; протокол зборів комітету кредиторів, у якому було б відображено рішення останніх щодо затвердження понесених ліквідатором в ході ліквідаційної процедури витрат; докази на підтвердження понесених ліквідатором в ході ліквідаційної процедури витрат (із посиланням на конкретні банківські виписки, платіжні доручення тощо, із відображенням дат та сум); акт інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; явку ліквідатора банкрута Брикси А. О. в судове засідання 15.01.2020 - визнано обов`язковою.

В судовому засіданні 15.01.2020 оголошено перерву до 14:30 год. 10.02.2020, про що постановлено та занесено до протоколу судового засідання відповідну ухвалу, а присутнього в судовому засіданні ліквідатора банкрута (арбітражного керуючого) Бриксу А. О. повідомлено під розпису (в матеріалах справи), інших учасників справи - відповідною ухвалою.

Ліквідатор банкрута (арбітражний керуючий) Брикса А. О. в судове засідання 10.02.2020 прибув. Повідомив суд, що станом на даний час банківськими установами (АТ КБ "Приватбанк" та АТ "Ощадбанк") розглядаються звернення арбітражного керуючого Брикси А. О. про закриття рахунків банкрута. Поряд з цим звернувся до суду з клопотанням про витребування у зазначених банківських установ інформації про стан виконання вище вказаних звернень ліквідатора банкрута (арбітражного керуючого) Брикси А. О.

Присутні у судовому засіданні 10.02.2020 представники кредиторів - ГУ ПФУ в Тернопільській області, Тернопільського обласного центру зайнятості та Головного управління ДФС у Тернопільській області щодо оголошення перерви в судовому засіданні не заперечили.

Інші учасники судового процесу в судове засідання 10.02.2020 не прибули, хоча про дату, час та місце його проведення були повідомлені належним чином.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 10.02.2020, яка занесена до протоколу судового засідання від 10.02.2020, у задоволенні клопотання арбітражного керуючого Брикси А. О. про витребування у банківських установ (АТ КБ "Приватбанк" та АТ "Ощадбанк") інформації про стан виконання звернень останнього відмовлено.

В судовому засіданні 10.02.2020 оголошено перерву до 09:30 год. 19.02.2020, про що постановлено та занесено до протоколу судового засідання відповідну ухвалу, а присутніх в судовому засіданні ліквідатора банкрута (арбітражного керуючого) Бриксу А. О. та представники кредиторів повідомлено під розпису (в матеріалах справи).

Ч. 2 ст. 120 ГПК України визначено, що суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою.

Відповідно до ч. 2 ст. 121 ГПК України ухвала, якою суд повідомляє про призначення судового засідання або вчинення іншої процесуальної дії повинна містити найменування та адресу суду, назву справи, зазначення процесуального статусу особи, яка повідомляється, вказівку про те, яку дію буде вчинено, дату, час і місце її вчинення, а також про те, що участь у її вчиненні для цієї особи не є обов`язковою.

Згідно із ч. 3 ст. 216 ГПК України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, експертів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, які не прибули, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Таким чином, враховуючи оголошення перерви в судовому засіданні 10.02.2020, неприбуття в останнє повноважних представників Товариства з обмеженою відповідальністю "Гусятинський агропостач", Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області, ПАТ КБ "Надра" в особі філії ПАТ КБ "Надра" Тернопільське РУ, Гусятинської селищної ради та Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області, суд вважає за необхідне, в порядку ч. 2 ст. 120, ч. 2 ст. 121 ГПК України, повідомити їх про судове засідання 19.02.2020 о 09:30 год., шляхом постановлення та направлення відповідної ухвали.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 202, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Повідомити Товариство з обмеженою відповідальністю "Гусятинський агропостач", Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області, ПАТ КБ "Надра" в особі філії ПАТ КБ "Надра" Тернопільське РУ, Гусятинську селищну раду та Головне територіальне управління юстиції в Тернопільській області про те, що судове засідання у справі №8/Б-1246 відбудеться 19.02.2020 о 09:30 год .

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Тернопільської області за адресою: вул. Князя Острозького, 14 а, м. Тернопіль (зал судового засідання № 3; 5 поверх).

Участь Товариства з обмеженою відповідальністю "Гусятинський агропостач", Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області, ПАТ КБ "Надра" в особі філії ПАТ КБ "Надра" Тернопільське РУ, Гусятинської селищної ради та Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області в судовому засіданні 19.02.2020 не є обов`язковою.

2. Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

3. Ухвалу рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення надіслати: Товариству з обмеженою відповідальністю "Гусятинський агропостач", вул. Привокзальна, 8, смт. Гусятин, Тернопільська область; Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області, вул. Микулинецька, 3А, м. Тернопіль; ПАТ КБ "Надра", вул. Артема, 15, м. Київ, в особі філії ПАТ КБ "Надра" Тернопільське РУ, вул. Замкова, 6, м. Тернопіль; Гусятинській селищній раді, вул. Пушкіна, 1, смт. Гусятин, Тернопільська область та Головному територіальному управлінню юстиції в Тернопільській області, вул. Грушевського, 8, м. Тернопіль.

Повний текст ухвали складено та підписано 11.02.2020

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади у мережі Інтернет за адресою: https://court.gov.ua/fair/sud5022/.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

Суддя І.М. Гирила

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення10.02.2020
Оприлюднено13.02.2020
Номер документу87515552
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/б-1246

Ухвала від 10.06.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 10.06.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 19.03.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 04.03.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 04.03.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 19.02.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 19.02.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

Ухвала від 10.02.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні