Ухвала
від 12.02.2020 по справі 496/598/20
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/598/20

Провадження № 2/496/1047/20

У Х В А Л А

12 лютого 2020 року суддя Біляївського районного суду Одеської області Галич О.П., вивчивши матеріали цивільного позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення відшкодування матеріальної шкоди нанесеної за наслідками дорожньо-транспортної пригоди, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про стягнення відшкодування матеріальної шкоди нанесеної за наслідками дорожньо-транспортної пригоди.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи вищезазначені обставини суд приходить до висновку, що справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Також позивачем було надано до суду клопотання про витребування доказів, а саме витребувати у ПрАТ СК Галицька оригінал або копію звіту про визначення вартості матеріального збитку завданого ОСОБА_1 , як власнику KIA SORENTO, державний номер НОМЕР_1 , в результаті ДТП, яке сталося 20.03.2018 року за участю та з вини ОСОБА_2 , який керував автомобілем TOYOTA CAMRY , державний номер НОМЕР_2 .

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

На підставі вищенаведеного, для повного та всебічного розгляду справи суду вважає за доцільне задовольнити клопотання позивача про витребування доказів.

Керуючись ст. ст. 84, 175, 187, 274 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити загальне позовне провадження по справі за позовною заявою ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 про стягнення відшкодування матеріальної шкоди нанесеної за наслідками дорожньо-транспортної пригоди.

Підготовче судове засіданні призначити на 03 липня 2020 року об 09-30 годин в приміщення Біляївського районного суду Одеської області (каб. №10).

Копії ухвали про відкриття загального позовного провадження у справі направити сторонам разом з копією позовної заяви та документів, долучених до неї.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Згідно з ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч. ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч. ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://bl.od.court.gov.ua/sud1506/ .

Витребувати з ПрАТ СК Галицька (місце знаходження: 76018, Івано-Франківська область, м.Івано-Франківськ, вул.Василянок, буд.22) оригінал або копію звіту про визначення вартості матеріального збитку завданого ОСОБА_1 , як власнику KIA SORENTO, державний номер НОМЕР_1 , в результаті ДТП, яке сталося 20.03.2018 року за участю та з вини ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_3 ), який керував автомобілем TOYOTA CAMRY , державний номер НОМЕР_2 .

Ухвалу направити на виконання до ПрАТ СК Галицька .

Ухвала може бути оскаржена, у відповідності до п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України, в частині недотримання правил підсудності до Одеського апеляційного суду через Біляївський районний суд Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня складання ухвали.

Суддя О.П. Галич

Дата ухвалення рішення12.02.2020
Оприлюднено13.02.2020
Номер документу87534517
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення відшкодування матеріальної шкоди нанесеної за наслідками дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —496/598/20

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Портна О. П.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Портна О. П.

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

Ухвала від 13.10.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

Ухвала від 21.09.2021

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні