Ухвала
від 10.02.2020 по справі 602/39/20
ЛАНОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 602/39/20

Провадження № 2/602/70/2020

ЛАНОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

Тернопільської області

У Х В А Л А

І м е н е м У к р а ї н и

"10" лютого 2020 р. м.Ланівці

Суддя Лановецького районного суду Тернопільської області Костів Л.І., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Вишгородецької сільської ради Лановецького району Тернопільської області, Держгеокадастру Лановецького району, про зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И Л А :

ОСОБА_2 звернувся до Лановецького районного суду Тернопільської області із позовною заявою до Вишгородецької сільської ради Лановецького району Тернопільської області, Держгеокадастру Лановецького району, про зобов`язання вчинити дії.

В позовній заяві містилося дві позовні вимоги. Зокрема, позивач просив:

1) «Визнати моїх батьків - ОСОБА_3 , 1923 року народження та ОСОБА_4 колгоспниками колгоспу ім.Ватутіна, с.ВишгородокЛанівецького району і ліквідаційна комісія по ліквідації і розпаюванні землі колгоспу ім.Ватутіна с.Вишгородок зобов`язана була включити їх в списки на отримання паю землі» ;

2) «Зобов`язати Вишгородецьку сільську раду Лановецького району і ДержгеокадастрЛанівецького району включити моїх батьків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в списки колгоспників колгоспу ім.Ватутіна та дати їм пай землі, як іншим членам колгоспу» .

Ухвалою суду від 14 січня 2020 року у відкритті провадження в частині позовних вимог ОСОБА_2 про зобов`язання Вишгородецької сільської ради Лановецького району і ДержгеокадаструЛанівецького району включити батьків позивача - ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в списки колгоспників колгоспу ім.Ватутіна та дати їм пай землі, як іншим членам колгоспу, - відмовлено.

Позов в частині заявлених вимог про визнання батьків ОСОБА_2 - ОСОБА_3 , 1923 року народження та ОСОБА_4 колгоспниками колгоспу ім.Ватутіна, с.Вишгородок Ланівецького району - залишено без руху та позивачу надано строк для усунення недоліків до десяти днів з дня вручення ухвали суду, а саме:

- оформити заяву відповідно до вимог ЦПК - тобто, як заяву про встановлення факту, що має юридичне значення (в порядку окремого провадження);

- сплатити судовий збір в розмірі 420 гривень 40 копійок.

Копію ухвали суду від 14 січня 2020 року позивач отримав 30 січня 2020 року, що стверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

07 лютого 2020 року від позивача до суду надійшло клопотання на виконання ухвали суду, до якого долучено копію посвідчення, що підтверджує наявність у ОСОБА_2 інвалідності ІІ-ї групи, що, відповідно, звільняє його від сплати судового збору.

Однак, подану заяву у відповідності до вимог ЦПК України (як заяву окремого провадження) ОСОБА_2 не оформлено, що свідчить про невиконання в повному обсязі ухвали суду від 14 січня 2020 року.

Відповідно до ч.3 ст.185 ЦПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи наведене, вважаю, що оскільки позивачем у встановлений строк не усунуто недоліків позовної заяви, позовну заяву слід вважати неподаною і повернути позивачу.

Керуючись ст.185 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И Л А :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Вишгородецької сільської ради Лановецького району Тернопільської області, Держгеокадастру Лановецького районув частині позовних вимог про визнання батьків ОСОБА_2 - ОСОБА_3 , 1923 року народження та ОСОБА_4 колгоспниками колгоспу ім.Ватутіна, с.Вишгородок Ланівецького району, - вважати неподаною і повернути позивачу.

Копію даної ухвали разом з позовною заявою та всіма доданими до неї документами надіслати позивачу.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду або через Лановецький районний суд Тернопільської області протягом 15 днів з дня складання повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на подання апеляційної скарги з клопотанням про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Л. І. Костів

СудЛановецький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення10.02.2020
Оприлюднено13.02.2020
Номер документу87542143
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —602/39/20

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

Ухвала від 14.01.2020

Цивільне

Лановецький районний суд Тернопільської області

Костів Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні