Ухвала
від 31.01.2020 по справі 758/978/20
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/978/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

31 січня 2020 року місто Київ

Подільський районний суд м. Києва у складі судді Ларіонової Н.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства КП в Україні , про захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В :

До Подільського районного суду м. Києва надійшла позовна заява, в якій позивач просить:

1.Визнати розміщену з ІНФОРМАЦІЯ_1 року на веб-сайті https://kp.ua/ в мережі Інтернет, правовласником якого є приватне акціонерне товариство КП В УКРАЇНІ , публікацію ІНФОРМАЦІЯ_2 такою, що є повністю та завідомо неправдивою, зобов`язати приватне акціонерне товариство КП В УКРАЇНІ припинити розповсюдження Публікації та заборонити приватному акціонерному товариству КП В УКРАЇНІ розповсюдження Публікації.

2.Стягнути за рахунок приватного акціонерного товариства КП В УКРАЇНІ , ЄДРПОУ - 23731640, адреса Україна, місто Київ, Подільський район, 04080, вулиця Кирилівська, будинок 104, 6 поверх, номер свідоцтва про реєстрацію № 10711050019023317, моральну шкоду, заподіяну ОСОБА_1 через розміщення з ІНФОРМАЦІЯ_1 року на веб-сайті https://kp.ua/ в мережі Інтернет публікації ІНФОРМАЦІЯ_2 у розмірі 136000,00 (сто тридцять шість тисяч) грн.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Клопотань про розгляд справи в порядку спрощеного провадження, інших клопотань, заяв у письмовій формі одночасно з поданням позову до суду позивачем подано не було ( в позовній заяві не міститься).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства КП в Україні , про захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди.

2.Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

3.Підготовче засідання призначити на 16 червня 2020 р. о 15 годині 00 хвилин в приміщенні Подільського районного суду м. Києва ( м. Київ, вул. Волоська, 6/14-Б).

4.Відповідачу роз`яснити право у 15-денний строк з дня вручення копії даної ухвали подати відзив на позовну заяву . При цьому копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути направлена усім учасникам справи. До відзиву необхідно додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

5.Відповідачу роз`яснити, що вони мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

6.Позивачу роз`яснити право подати до суду відповідь на відзив протягом 5 днів з дня отримання відзиву на позов, долучивши до такої відповіді доказ направлення її копії всім учасникам справи.

7.Роз`яснити відповідачу право протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів, долучивши до таких заперечень доказ направлення їх копії всім учасникам справи.

8.Відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву. Якщо доказ не може бути поданий у такий строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

9.Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

10.Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

11.Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

12.Копію позову з додатками надіслати відповідачу.

13.Про час та місце розгляду справи повідомити осіб, що беруть участь у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://pd.ki.court.gov.ua.

Ухвала в частині підсудності справи може бути оскаржена до Київського апеляційного суду з подачею апеляційної скарги через Подільський районний суд м. Києва протягом 15 днів з дня отримання копі ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження в разі подання скарги протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Н.М.Ларіонова

Дата ухвалення рішення31.01.2020
Оприлюднено13.02.2020
Номер документу87547436
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —758/978/20

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 31.01.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні