Ухвала
від 12.02.2020 по справі 212/1061/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/1061/20

1-кс/212/332/20

У Х В А Л А

12 лютого 2020 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні клопотання слідчого Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 клопотання про проведення обшуку, в кримінальному провадженні № 42018041730000146 від 24.07.2018 року, -

В С Т А Н О В И В:

12.02.2020 року старший слідчий Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді із клопотанням про проведення обшуку. В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим відділенням Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018041730000146 від 24.07.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.229 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що в період часу з 2017 року по теперішній час на території м.Кривого Рогу діє організована злочинна група, яка незаконно використовує знак для товарів і послуг ТОВ «Проктер енд Гембл Україна» та торгові марки: ARIEL, TIDE, GALA, FAIRY, LENOR.

Дана злочинна схема полягає у виробництві контрафактної продукції, розфасовки у пакування з зображенням знаку для товарів і послуг ТОВ «Проктер енд Гембл Україна» та торгових марок ARIEL, TIDE, GALA, FAIRY, LENOR, зберіганні та реалізації контрафактної продукції через мережу оптових та роздрібних магазинів на території України, в тому числі і м.Кривий Ріг, через Інтернет магазинів та за допомогою підприємства, що здійснює поштово-логістичні послуги «Нова пошта».

На виконання доручення слідчого оперативними підрозділами міжрайонного відділу управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області ДСР НПУ та враховуючи відомості, які встановлені в ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій, встановлено, що до складу організованої групи, яка вчиняла кримінальні правопорушення, передбачені ч.3 ст.229 КК України пов`язані, з використанням знаку для товарів та послуг ТОВ «Проктер енд Гембл Україна» та торгових марок ARIEL, TIDE, GALA, FAIRY, LENOR, входить ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_2 . Останній, на території Волинської області займається виготовленням контрафактної (підробленої) сировини ТМ «Проктер енд Гембл», «Хенкель» інших торгівельних марок для пральних порошків, миючих засобів, гелів, шампунів та пластикових кришок, ємностей, етикеток до них на спеціальному обладнанні та в подальшому розповсюджує їх, шляхом перевезення та пересилання через ТОВ «Нова-Пошта», ТОВ «Делівері», ТОВ «Ін-Тайм».

Гр. ОСОБА_5 має в користуванні автомобіль марки «MERCEDES-BENZ», д.р.з. НОМЕР_1 , сірого кольору в якому останній може перевозити документи, які стосуються виготовлення та подальшого розповсюдження вищезазначеної продукції. Слідчий повідомив, що за інформацією оперативних підрозділів. Цей автомобіль не зареєсрований в Україні, має реєстрацію однієї з країн Європи ( так звані «єврономери»).

Таким чином, під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 може бути причетним до вчинення вказаного кримінального правопорушення, тому є всі підстави вважати, що в легковому автомобілі марки «MERCEDES-BENZ», д.р.з. НОМЕР_1 , сірого кольору, яким користується ОСОБА_5 , можуть перебувають речові докази зберігання та реалізації контрафактної продукції з використанням знаку для товарів і послуг ТОВ «Проктер енд Гембл Україна» та торгових марок ARIEL, TIDE, GALA, FAIRY, LENOR, які мають суттєве значення для досудового розслідування.

Слідчий ОСОБА_3 в судовомузасіданні підтримавклопотання, просив клопотання задовольнити.

Дослідивши представлені матеріали кримінального провадження, вислухавши доводи прокурора, слідчий суддя вважає, клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1ст.234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно п.6 ч.3ст.234 КПК Україниу разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться. Вислухавши учасниківпроцесу,а такождослідивши усудовому засіданні представлені матеріали кримінального провадження, зокрема: витяг з ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення відповідно до якого внесено 24.07.2018 року за номером №42018041730000146 з попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.3 ст.229 КК України.

У відповідності до ст.234 КПК України, доведено факт вчинення кримінального правопорушення, розпочатого за цим фактом досудового розслідування, з метою виявлення та фіксації обставин вчиненого кримінального правопорушення, відшукання предмету вчинення кримінального правопорушення, та знарядь вчинення злочину, є необхідність у проведенні обшуку легкового автомобіля марки «MERCEDES-BENZ», д.р.з. НОМЕР_1 , сірого кольору, яким користується ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення речей і документів які можуть бути доказами під час досудового розслідування, а саме: контрафактної продукції, предметів які використовуються для виготовлення та упакування контрафактної продукції; документів, комп`ютерної техніки (системні блоки комп`ютерів, ноутбуки, електроні носії інформації - флеш носії, оптичні носії, жорсткі диски), у тому числі що містять образи (матриці) знаків для товарів і послуг ТОВ «Проктер енд Гембл Україна» та торгових марок: ARIEL, TIDE, GALA, FAIRY, LENOR; спеціалізованого пакування, тари; друковані матеріали що містять зображення та характеристики знаку для товарів і послуг ТОВ «Проктер енд Гембл Україна» та торгових марок: ARIEL, TIDE, GALA, FAIRY, LENOR; пристроїв для обміну даними, мобільних телефонів, так як за допомогою них приймаються та виконуються замовлення; банківські картки, виписки банківських установ по відкритим картковим рахункам, які відображають рух грошових коштів отриманих злочинним шляхом, облікових відомостей і рукописних записів, щодо організації протиправної діяльності, а також інших предметів і документів.

З огляду на таке, слідчий суддя вважає необхідним надати дозвіл на проведення обшуку.

На підставі викладеного, керуючись ст.94,234, 235,236 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_6 або іншим слідчим, які входять до слідчої групи на проведення обшуку легкового автомобіля марки «MERCEDES-BENZ», д.р.з. НОМЕР_1 , сірого кольору, яким користується ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення речей і документів які можуть бути доказами під час досудового розслідування, а саме: контрафактної продукції; документів, комп`ютерної техніки (системні блоки комп`ютерів, ноутбуки, електроні носії інформації - флеш носії, оптичні носії, жорсткі диски), у тому числі що містять образи (матриці) знаків для товарів і послуг ТОВ «Проктер енд Гембл Україна» та торгових марок: ARIEL, TIDE, GALA, FAIRY, LENOR; спеціалізованого пакування, тари; друковані матеріали що містять зображення та характеристики знаку для товарів і послуг ТОВ «Проктер енд Гембл Україна» та торгових марок: ARIEL, TIDE, GALA, FAIRY, LENOR; пристроїв для обміну даними, мобільних телефонів, так як за допомогою них приймаються та виконуються замовлення; банківських карток, виписки банківських установ по відкритим картковим рахункам, які відображають рух грошових коштів отриманих злочинним шляхом, облікових відомостей і рукописних записів, щодо організації протиправної діяльності, а також інших предметів і документів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Ухвала діє строком один місяць з дня постановлення.

Ухвала про дозвіл на обшук житла, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

При виконанні даної ухвали обшук повинен відбуватися в час, коли завдається найменша шкода звичайним заняттям особи.

Перед початком виконання ухвали слідчого судді особі, яка володіє житлом чи іншим володінням, а за її відсутності - іншій присутній особі повинна бути пред`явлена ухвала і надана її копія. Особа, у житлі чи іншому володінні якої проводиться обшук, має право користуватися правовою допомогою адвоката на будь-якій стадії проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87556569
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —212/1061/20

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 19.03.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 19.03.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 24.02.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 20.02.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні