Ухвала
від 13.02.2020 по справі 910/18643/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

м. Київ

13.02.2020Справа № 910/18643/19

За позовом Громадської організації "Товариство сприяння обороні України "ТСО України" (м. Київ)

до 1. Київської міської організації Товариства сприяння обороні України (м. Київ)

2. Приватного акціонерного товариства "F&C Realty" (м. Київ)

про визнання договору недійсним та застосування наслідків недійсності правочину

Суддя Ващенко Т.М.

секретар судового засідання Шаповалов А.М.

Представники:

Від позивача: Титикало Р.С. (під час проголошення вступної та резолютивної частин ухвали означений представник був відсутній)

Від відповідача-1: не з`явився

Від відповідача-2: не з`явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Громадська організація "Товариство сприяння обороні України "ТСО України" звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом до Київської міської організації Товариства сприяння обороні України, Приватного акціонерного товариства "F&C Realty" про:

- визнання недійсним інвестиційного договору від 03.05.1998.;

- застосування наслідків недійсності правочину зобов`язавши кожну зі сторін повернути другій стороні все одержане за угодою.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що право власності на майно за оспорюваним правочином відповідач-2 набув незаконно з підстав недійсності інвестиційного договору від 03.05.1998.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 16.01.20. відкрито провадження у справі № 910/18643/19, призначено підготовче засідання на13.02.20.

05.02.20. відповідачем-1 подано письмовий відзив на позовну заяву, в якому він просить суд позов задовольнити в повному обсязі та розгляд справи здійснювати за відсутності його повноважного представника.

06.02.20. від відповідача-2 надійшов письмовий відзив на позовну заяву, в якому Приватне акціонерне товариство "F&C Realty" підтвердив укладення оспорюваного договору, вказав, що на будівництво означеної будівлі він витратив 1.104.822,79 грн та правопорушення при оформленні документів відсутні. За вказаних підстав відповідач-2 просить суд розгляд справи здійснювати за відсутності його повноважного представника та постановити законне та обґрунтоване рішення.

12.02.20. Публічним акціонерним товариством Банк Фінанси та Кредит та позивачем подано клопотання про залучення до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Публічного акціонерного товариства Банк Фінанси та Кредит .

Клопотання обґрунтовані тим, що Публічне акціонерне товариство Банк Фінанси та Кредит є іпотекодержателем майна, яке є предметом пору в даній справі, а саме, нежиле приміщення в літері Л , яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Вадима Гетьмана (Індустріальна), б. 27, загальною площею 322,90 кв.м, та звернув стягнення на означене майно.

Розглянувши в судовому засіданні 13.02.20. означені клопотання, суд встановив наступне.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору (ч. ч. 1, 2 ст. 50 ГПК України).

Суд дійшов висновку, що рішення в даній справі може вплинути на права або обов`язки Публічного акціонерного товариства Банк Фінанси та Кредит як іпотекодержателя нежилого приміщення в літері Л , яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Вадима Гетьмана (Індустріальна), б. 27, загальною площею 322,90 кв.м, внаслідок чого вказана юридична особа залучається судом до участі в справі № 910/18643/19 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів.

Заслухавши думку позивача, з огляду на заявлене позивачем клопотання про надання часу для ознайомлення з матеріалами справи, враховуючи залучення третьої особи, врахувавши, що завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави, суд, з метою створення сторонам необхідних умов для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства та надання можливості учасникам господарського процесу подати докази на підтвердження своїх правових позицій, на підставі ст. 183 Господарського процесуального кодексу України вбачає за необхідне відкласти підготовче засідання.

Керуючись ст. ст. 2, 13, 15, 50, 118, 119, 183, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів - Публічне акціонерне товариство Банк Фінанси та Кредит (ідентифікаційний код 09807856).

2. Позивачу у строк два дні з дня оголошення даної ухвали направити на адресу залученої третьої особи копію позовної заяви з доданими до неї документами, належні докази направлення негайно надати суду.

3. Відкласти підготовче засідання у справі на 05.03.20. о 10:00 год. Викликати для участі у судовому засіданні представників учасників судового процесу. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького 44-Б, зал судових засідань № 22.

4. Запропонувати залученій третій особі у строк до 25.02.20. включно надати суду пояснення щодо позову або відзиву в порядку ст. 168 ГПК України.

5. Запропонувати позивачу у п`ятиденний строк з дня отримання надати суду відповідь на відзив.

6. Повідомити учасників судового процесу, що додаткові письмові докази, висновки експертів, клопотання, заяви, пояснення, можуть бути подані до суду у строк до 02.03.20. включно з дотриманням вимог до форми та змісту заяв з процесуальних питань, встановлених статтею 170 Господарського процесуального кодексу України.

7. Заяви, клопотання та заперечення (з процесуальних питань) подавати тільки в письмовій формі (ч. 2 ст. 169 ГПК України).

8. Повідомити учасників судового процесу, що згідно з ч. 8 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

9. Ухвала набирає законної сили 13.02.20. та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду (в порядку ч. 3 ст. 255 Господарського процесуального кодексу України).

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua

Суддя Т.М. Ващенко

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно: 1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua. 2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.02.2020
Оприлюднено17.02.2020
Номер документу87558978
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/18643/19

Рішення від 03.09.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 18.06.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 21.05.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 09.04.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 13.04.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 05.03.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 05.03.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 26.02.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 13.02.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні