Ухвала
від 17.02.2020 по справі 160/498/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

17 лютого 2020 року Справа 160/498/20

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Голобутовського Р.З., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 277 Комбінованого типу" Дніпровської міської ради про розгляд адміністративної справи № 160/498/20 за позовною заявою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 277 Комбінованого типу" Дніпровської міської ради про застосування заходів реагування за правилами загального позовного провадження,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області (вул. Короленка, буд. 4, м. Дніпро, 49600, код ЄДРПОУ 38598371) звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 277 Комбінованого типу" Дніпровської міської ради (вул. Енергетична, 10-А, м. Дніпро, 49089, код ЄДРПОУ 36640316), у якій просить:

- застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкта, а саме: будівлі за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Енергетична, 10-А Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 277 Комбінованого типу" Дніпровської міської ради (код ЄДРПОУ 36640316), до повного усунення порушень.

Позовна заява обґрунтована тим, що подальша експлуатація об`єкта з порушеннями пожежної та техногенної безпеки, виявленими у ході перевірки, створюють загрозу життю або здоров`ю людей.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 16.01.2020 відкрито провадження у справі № 160/498/20 та призначено розгляд останньої в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

11.02.2020 року від Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 277 Комбінованого типу" Дніпровської міської ради надійшло клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Суд, дослідивши клопотання, надаючи йому правову оцінку враховує наступне.

Відповідно до ч. 1 та 2 ст. 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з приписами ч. 5 ст. 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до п. 2 ч. 6 ст. 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засідання з повідомленням сторін, якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Проаналізувавши матеріали справи, суд дійшов висновку, що характер спірних правовідносин та предмет доказування є незначної складності.

Окрім того, суд звертає увагу на те, що представником позивача не обґрунтована необхідність розгляду даної справи за правилами загального позовного провадження.

Таким чином, суд робить висновок про відсутність підстав для задоволення клопотання відповідача та про можливість розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, оскільки справа є незначної складності і характер спірних правовідносин та предмет доказування в ній не вимагають проведення судового засідання для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Керуючись ст. ст. 12, 248, 262 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Клопотання Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 277 Комбінованого типу" Дніпровської міської ради про розгляд адміністративної справи № 160/498/20 за позовною заявою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 277 Комбінованого типу" Дніпровської міської ради про застосування заходів реагування за правилами загального позовного провадження - залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 КАС України, та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Р.З. Голобутовський

Дата ухвалення рішення17.02.2020
Оприлюднено19.02.2020
Номер документу87611748
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/498/20

Ухвала від 22.09.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

Ухвала від 17.09.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

Постанова від 30.06.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 27.04.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 27.04.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Рішення від 10.03.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

Ухвала від 16.01.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні