Ухвала
від 13.02.2020 по справі 335/720/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/720/20 1-кс/335/446/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 лютого 2020 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в приміщенні суду м. Запоріжжя клопотання старшого слідчого СВ Вознесенівського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ, подане у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудового розслідувань за № 12019080060003205 від 10.12.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушення, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 1 ст. 358 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Вознесенівського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області капітан поліції ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до реєстраційної справи з можливістю вилучення оригіналів всіх документів, які містяться в реєстраційній справі об`єднання співвласників багатоквартирного будинку « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яка знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_2 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтуванняклопотання зазначено,що впровадженні СВ Вознесенівського відділенняполіції Дніпровськоговідділу поліціїГУНП вЗапорізькій областіперебуває кримінальне провадженні за № 12019080060003205 від 10.12.2019 року за ч. 1 ст. 190, ч. 1 ст. 358 КК України, за заявою ОСОБА_4 та ОСОБА_5 відносно ОСОБА_6 ..

Досудовим розслідуванням встановлено, що на підставі протоколу № 1 від 20.08.2016 року загальних установчих зборів об`єднання співвласників багатоквартирного будинку АДРЕСА_2 та АДРЕСА_2 , державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 14.09.2016 року здійснено реєстрацію об`єднання співвласників багатоквартирного будинку « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ). У вказаному протоколі установчих зборів зазначена інформація про кількість осіб, які прийняли участь у зборах та голосуванні, яка складає 145 осіб.

Окрім цього, було встановлено, що під час проведення вказаних установчих зборів, відповідно до вищевказаного протоколу установчих зборів, головою ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » було обрано ОСОБА_6 та затверджено статут ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, об`єднання співвласників багатоквартирного будинку « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зареєстровано за адресою: АДРЕСА_2 .

На даний час у сторони кримінального провадження виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу з можливістю вилучення оригіналів всіх документів, які містяться в реєстраційній справі об`єднання співвласників багатоквартирного будинку « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яка знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_2 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 .

Надання тимчасового доступу до оригіналів документів, які містяться в реєстраційній справі з можливістю їх вилучення необхідно органу досудового росзілдування для встановлення всіх об`єктивних обставин вчиненого правопорушення, встановлення всіх осіб, які приймали участь в установчих зборах, підтвердження факту підробки підписів учасників установчих зборів, шляхом призначення почеркознавчих експертиз.

Слідчий, який подав до суду клопотання на задоволенні клопотання наполягає.

Представник особи, у володінні якої знаходиться документи, до суду не з`явився, був викликаний судовою повісткою, неявка останнього відповідно до вимог ст. 163 КПК України, не перешкоджає розгляду клопотання.

Оскільки учасники кримінального провадження не заявили клопотання про застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження під час розгляду цього клопотання, тому слідчий суддя відповідно до ч. 1ст. 107 КПК Українивизнав можливим не застосовувати технічні засоби фіксування під час розгляду даного клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню частково з наступних підстав.

В силу ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, а заходами забезпечення кримінального провадження є в тому числі тимчасовий доступ до речей, документів.

Як передбачено ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Окрім того, відповідно дост. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні документів лише стороні кримінального провадження, яку згідно п. 19 ч. 1ст. 3 КПК Україниз боку обвинувачення складають: слідчий, керівник органу досудового розслідування, прокурор, а також потерпілий, його представник та законний представник у випадках, установлених цим Кодексом.

Вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи про необхідність тимчасового доступу до оригіналів документів реєстраційної справи об`єднання співвласників багатоквартирного будинку « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яка знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_2 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве зазначення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, слідчий довів можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, та неможливість іншими способами довести обставинами, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Згідно п. 7 ч. 2ст. 160 КПК Українив клопотанні не зазначено обґрунтування необхідності вилучення документів.

Оскільки слідчим не доведено наявність достатніх підстав вважати, що без вилучення документів існує реальна загроза зміни або знищення документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів, тому слідчий суддя не знаходить підстав для задоволення клопотання в частині вилучення оригіналів документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-164,166,309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Вознесенівського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 - задовольнити частково.

Надати старшому слідчому СВ Вознесенівського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_3 право на тимчасовий доступ (можливість ознайомитися, зняти їх копії) до оригіналів документів реєстраційної справи об`єднання співвласників багатоквартирного будинку « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яка знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_2 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно вимог ч. 1ст. 166 КПК України,у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Один примірникухвали такопію направитидо СВ Вознесенівського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області, зобов`язавши орган досудового розслідування вручити копію ухвали ІНФОРМАЦІЯ_2 , при врученні якої пред`явити оригінал.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення13.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87657445
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —335/720/20

Ухвала від 18.11.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 26.10.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

Ухвала від 13.02.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Макаров В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні