Рішення
від 20.02.2020 по справі 908/3377/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 4/204/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.02.2020 Справа № 908/3377/19

м.Запоріжжя Запорізької області

Суддя Зінченко Н.Г., розглянувши в спрощеному позовному провадженні без повідомлення (виклику) учасників справи

за позовом Комунального вищого навчального закладу "Запорізький медичний коледж" Запорізької обласної ради (69600, м. Запоріжжя, вул. Оріхівське шосе, 14)

до відповідача Фізичної особи-підприємця Лук`янець Ірини Віталіївни, ( АДРЕСА_1 )

про стягнення 5451, 35 грн.

04.12.2019 до господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява Комунального вищого навчального закладу "Запорізький медичний коледж" Запорізької обласної ради за вих. № 653 від 22.11.2019 (вх. №3633/08-07/19 від 04.12.2019) до Фізичної особи-підприємця Лук`янець Ірини Віталіївни про стягнення 5451, 35 грн. за договором оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Запорізької області, що знаходяться на балансі комунального закладу" Запорізькій медичний коледж" Запорізької обласної ради б/н від 20.09.2010, в тому числі 5069, 54 грн. штрафу, 270, 83 грн. пені та 110, 98 грн. 3 % річних.

04.12.2019 автоматизованою системою документообігу господарського суду Запорізької області здійснено автоматичний розподіл судової справи між суддями, справу 908/3377/19 розподілено судді Зінченко Н.Г.

Ухвалою суду від 27.12.2019 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі №908/3377/19, присвоєно справі номер провадження 4/204/19, ухвалено здійснювати розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Заявлені позивачем вимоги, викладені в позовній заяві та ґрунтуються на ст. ст. 230, 526, 625, 548, 549 Цивільного кодексу України, ЗУ Про оренду державного та комунального майна , та договорі оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Запорізької області, що знаходяться на балансі комунального закладу" Запорізькій медичний коледж" Запорізької обласної ради б/н від 20.09.2010, на підставі яких позивач просить, позов задовольнити та стягнути з Фізичної особи-підприємця Лук`янець Ірини Віталіївни 5451, 35 грн. в тому числі: 5069, 54 грн. штрафу та 270, 83 грн. пені та 110, 98 грн. 3 % річних.

Згідно зі ст. 93 ЦК України місцезнаходження юридичної особи визначається місцем її державної реєстрації, якщо інше не встановлено законом.

Відповідно до Витягу (Безкоштовного) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, адресою Фізичної особи-підприємця Лук`янець Ірини Віталіївни (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) є: АДРЕСА_1 , що відповідає юридичній адресі відповідача, зазначеній у позовній заяві.

Ухвала суду від 27.12.2019 про відкриття провадження у справі № 908/3377/19, яка направлялася на зазначену адресу відповідача, повернулася на адресу господарського суду Запорізької області з відміткою відділення поштового зв`язку: "За закінченням встановленого строку зберігання ".

Відповідно до ч. 7 ст. 120 ГПК України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

Згідно з п. 3.9.1 постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 р. "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" в разі якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), і не повернуто підприємством зв`язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом.

За таких обставин, суд вважає, що ним вжиті достатні заходи для повідомлення відповідача про дату, час та місце розгляду справи № 908/3377/19.

У відповідності до ст. 42 ГПК України учасники справи зобов`язані виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу; сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою; подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази; надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні; виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Ухвалою господарського суду Запорізької області про відкриття провадження у справі від 27.12.2019 у справі №908/3377/19 відповідачу запропоновано подати відзив у строк не пізніше 17.01.2020.

Відзив на адресу суду від відповідача не надійшов.

Згідно ст. 165 ГПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

За таких обставин, суд вирішив розглянути справу за наявними матеріалами.

Згідно з ч. 2,3 ст. 252 ГПК України розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі

Отже, 27.01.2020 сплив тридцятиденний термін наданий сторонам на вчинення процесуальних дій, строк вчинення яких обмежений першим судовим засіданням, а тому суд вважає за можливе розглянути вказану справу по суті.

Будь-яких процесуальних заяв або заяв по суті протягом цього періоду до суду не надходило.

Відповідно до ч. 5, 7 ст. 252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Клопотань про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін до суду не надходило.

Згідно ст. 248 ГПК України суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи приписи ч. 4 ст. 240 ГПК України, у зв`язку з розглядом справи без повідомлення (виклику) учасників справи, рішення прийнято без його проголошення - 20.02.2020.

Розглянувши матеріали справи, суд

УСТАНОВИВ

20.09.2010 між Комунальним закладом "Запорізький медичний коледж" Запорізької обласної ради - Орендодавець та Фізичною особою Лук`янець Іриною Віталіївною - Орендар (відповідач у справі) укладено договір оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Запорізької області, що знаходяться на балансі комунального закладу" Запорізькій медичний коледж" Запорізької обласної ради б/н (далі - Договір оренди).

Відповідно до Рішення Запорізької обласної ради № 34 від 24.12.2012 Про перейменування комунального закладу Запорізький медичний коледж Запорізької обласної ради та затвердження нової редакції статуту комунальний заклад Запорізький медичний коледж Запорізької обласної ради перейменовано в Комунальний вищий навчальний заклад Запорізький медичний коледж Запорізької обласної ради (позивач у справі).

Відповідно до п. 1.1 Договору оренди, в редакції договору про внесення змін до договору оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Запорізької області, що знаходяться на балансі комунального закладу" Запорізькій медичний коледж" Запорізької обласної ради б/н від 18.09.2015, (далі - Договір про внесення змін) Орендар передає, а орендар приймає в строкове платне користування нерухоме майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області, а саме нежитлове приміщення - буфет №50 загальною площею 10,7 кв.м, що знаходиться на першому поверсі будівлі учбового корпусу літ. А-5, розташованого за адресою: 69600 м.Запоріжжя, Оріхівське шосе, буд.14, яке перебуває на балансі комунального вищого навчального закладу Запорізький медичний коледж Запорізької обласної ради, вартість якого визначена відповідно до Звіту про незалежну оцінку нерухомого майна і становить 27 152,00 грн. гривні станом на 01.09.2015 року (далі-Майно).

Згідно п. 3.1 Договору оренди в редакції договору про внесення змін орендна плата визначається на підставі Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Запорізької області (далі - Методика), затвердженої рішенням Запорізької обласної ради від 24.11.2011 № 26. За домовленістю сторін місячна орендна плата за перший (базовий) місяць оренди (вересень) 2015 року складає 1000,00 грн. (без ПДВ) та коригується на індекс інфляції вересня 2015 року (без ПДВ). Нарахування ПДВ на суму орендної плати здійснюється у порядку, визначеному чинним законодавством України. Нарахування орендної плати починається з дня підписання сторонами договору та акта приймання-передачі Майна.

Відповідно до додатку № 1 до Договору про внесення змін Місячна орендна плата за перший ( базовий) місяць оренди вересень 2015 року складає 89,78 грн. на коригований індекс інфляції вересня 2015 ( без ПДВ). За домовленістю сторін місячна орендна плата за перший (базовий) місяць оренди (вересень) 2015 року складає 1000,00 ( одна тисяча гривень 00 копійок) (без ПДВ) та коригована на індекси інфляції вересня 2015 ( без ПДВ).

Згідно 3.3 Договору оренди орендна плата перераховується Орендарем на розрахунковий рахунок Орендодавця щомісячно до 15 числа, наступного за тим, що підлягає оплаті.

Пунктом 5.2 Договору оренди визначено обов`язок Орендаря своєчасно та в повному обсязі сплачувати орендну плату.

Договір діє з 20.09.2010 по 19.09.2020 включно (п. 10.1 Договору оренди в редакції договору про внесення змін).

На підставі акту приймання-передачі (Додаток №2 до Договору оренди) відповідач прийняв нерухоме майно, яке є спільною (комунальною) власністю територіальних громад області, а саме: нежитлове приміщення, загальною площею 10,7 кв.м, що знаходиться на першому поверсі будинку за адресою: 69600 м.Запоріжжя, Оріхівське шосе, буд.14.

Як вбачається зі змісту позовної заяви та наявних в матеріалах справи письмових доказів, позивач виписав відповідачу рахунки на оплату за фактичне користування спірним приміщенням на загальну суму 9 217, 03 грн., а саме:

- рахунок № 13 (за грудень 2016 р.) на суму 1216,55 грн.;

- рахунок № 200 від 10.02.2017 (за січень 2017 р.) на суму 1229,93 грн.;

- рахунок № 17 від 13.03.2017 (за лютий 2017 р.) на суму 1242,23 грн.;

- рахунок № 12 від 12.04.2017 (за березень 2017 р.) на суму 1264,58 грн.;

- рахунок № 21 від 12.05.2017 (за квітень 2017 р.) на суму 1275,96 грн.;

- рахунок № 14 від 09.06.2017 (за травень 2017 р.) на суму 1292,54 грн.;

- рахунок № 153 від 10.07.2017 (за червень 2017 р.) на суму 1313,22 грн.;

- рахунок № 2 від 09.08.2017 (за липень 2017 р.) на суму 382,02 грн.

Фізична особа-підприємець Лук`янець Ірина Віталіївна в повному обсязі перерахувала на рахунок Комунального вищого навчального закладу "Запорізький медичний коледж" Запорізької обласної ради орендну плату відповідно до Договору б/н від 20.09.2010, що підтверджується платіжними дорученнями № 312 від 20.09.2017 та №314 від 20.09.2017.

10.08.2017 між Комунальним вищим навчальним закладом Запорізький медичний коледж Запорізької обласної ради та Фізичною особою Лук`янець Іриною Віталіївною укладено Договір про розірвання договір оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Запорізької області, що знаходяться на балансі комунального закладу" Запорізькій медичний коледж" Запорізької обласної ради б/н від 20.09.2010 (далі - Договір про розірвання).

Відповідно до п. 1 Договору про розірвання за взаємною домовленістю сторони вирішили з 10 серпня 2017 року достроково розірвати договір оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл. селищ, міст Запорізької області, що знаходяться на балансі комунального закладу" Запорізькій медичний коледж" Запорізької обласної ради б/н від 20.09.2010, посвідчений приватним нотаріусом Запорізького міською нотаріального округу Клименком В.В. 22.04.2011 року за реєстровим № 465.

Повернення нерухомого майна здійснюється на підставі пункту 2.4. договору оренди шляхом укладання Акта приймання-передачі (п. 2 Договору про розірвання).

Пунктом 4 договору про розірвання сторони погодили, що Дострокове розірвання Договору оренди не звільняє сторони від обов`язків виконати всі зобов`язання за ним, які не були виконані ними під час його дії .

На підставі Акту приймання - передачі від 10.08.2017 Фізична особа-підприємець Лук`янець Ірина Віталіївна передала, а Комунальний вищий навчальний заклад "Запорізький медичний коледж" Запорізької обласної ради прийняв нерухоме майно, яке є спільною власністю територіальних громад, сіл, селищ, міст Запорізької області, що знаходяться на балансі комунального закладу" Запорізькій медичний коледж" Запорізької обласної ради та розташоване за адресою: 69600 м.Запоріжжя, Оріхівське шосе, буд.14, а саме нежитлове приміщення - буфет №50 загальною площею 10,7 кв.м, що знаходиться на першому поверсі будівлі учбового корпусу літ. А-5.

Прострочення відповідачем зобов`язань зі сплати орендної плати за договором б/н від 20.09.2010, стало підставою для звернення позивача до суду з позовом у даній справі про стягнення з відповідача 5069, 54 грн. штрафу, 270, 83 грн. пені та 110, 98 грн. 3 % річних

Проаналізувавши фактичні обставини справи, оцінивши представлені докази, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Згідно норм статті 762 Цивільного кодексу України передбачено, що за користування майном з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму.

Плата за користування майном може вноситься за вибором сторін у грошовій або натуральній формі, щомісячно, якщо інше не встановлено договором.

Орендна плата - це фіксований платіж, який орендар сплачує орендодавцю незалежно від наслідків своєї господарської діяльності, згідно ч. 1 ст. 286 ГК України.

Частиною 1 статті 286 ГК України передбачено, що орендна плата вноситься орендарем незалежно від наслідків господарської діяльності.

Статтями 11 та 509 Цивільного кодексу України визначено, що однією із підстав виникнення цивільних прав і обов`язків (зобов`язань), які мають виконуватись належним чином і в установлений строк, є договір.

Відповідно до ст. 193 Господарського кодексу України суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених Господарським Кодексом України.

Статтею 218 ГК України встановлено, що підставою господарсько-правової відповідальності учасника господарських відносин є вчинене ним правопорушення у сфері господарювання. Учасник господарських відносин відповідає за невиконання або неналежне виконання господарського зобов`язання, якщо не доведе, що ним вжито усіх залежних від нього заходів для недопущення господарського правопорушення.

У даному випадку, правовідносини сторін за договором врегульовано договором оренди.

Відповідно до ч. 1 ст. 759 ЦК України за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов`язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк.

Отже, зобов`язання відповідача внести орендну плату за спірний період не припинено.

Приписами ст. 629 ЦК України встановлено, що договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Відповідно до ч. 1 ст. 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ч. 1 ст. 530 ЦК України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

За умовами 3.3 Договору оренди орендна плата перераховується Орендарем на розрахунковий рахунок Орендодавця щомісячно до 15 числа, наступного за тим, що підлягає оплаті.

Отже, прострочення оплати рахунку за грудень 2016 року виникло з 16.01.2017, по рахунку за січень 2017 року - з 16.02.2017, по рахунку за лютий 2017 року - з 16.03.2017, по рахунку за березень 2017 року - з 16.04.2017, по рахунку за квітень 2017 року - з 16.05.2017, по рахунку за травень 2017 року - з 16.06.2017, по рахунку за червень 2017 року - з 16.07.2017, по рахунку за липень 2017 року - з 16.08.2017.

Стаття 610 ЦК України визначає, що порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Відповідно до ст. 611 ЦК України у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом.

Згідно з ч. 1 ст. 230 ГК України штрафними санкціями у цьому Кодексі визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов`язання.

Відповідно до ст., ст. 1, 3 Закону України від 22.11.1996 № 543/96-ВР "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань" платники грошових коштів сплачують на користь одержувачів цих коштів за прострочку платежу пеню в розмірі, що встановлюється за згодою сторін. Розмір пені, передбачений статтею 1 цього Закону, обчислюється від суми простроченого платежу та не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня.

За приписами ч. 6 ст. 232 ГК України нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання зобов`язання, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коли зобов`язання мало бути виконано.

Пунктом 5.11 Договору оренди орендна плата, яка перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі підлягає індексації і стягується Орендодавцем відповідно до чинного законодавства країни з урахуванням пені, в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла на період, на який нараховується пеня від суми заборгованості з урахуванням індексацій за кожний день прострочення, включаючи день оплати.

Отже, сторони погодили період нарахування пені по день фактичної оплати, тобто за весь період прострочення .

Згідно з ч. 2 ст. 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Сплата трьох процентів річних від простроченої суми (якщо інший їх розмір не встановлений договором або законом) не має характеру штрафних санкцій і є способом захисту майнового права та інтересу кредитора шляхом отримання від боржника компенсації (плати) за користування ним коштами, належними до сплати кредиторові.

Статтею 599 ЦК України встановлено, що зобов`язання припиняється виконанням, проведеним належним чином.

За невиконання грошових зобов`язання за Договором б/н від 20.09.2010 позивачем пред`явлена до стягнення пеня в розмірі 270, 83 грн., яка розрахована за період з 16.01.2017 по 19.09.2017 та 3 % річних в розмірі 110, 98 грн. , за період з 16.01.2017 по 19.09.2017.

Судом перевірено заявлений позивачем розмір пені та встановлено, що при розрахунку розміру пені позивачем допущено помилки, а саме не правильно зазначено розмір заборгованості. Так, у спірних правовідносинах стягненню з відповідача на користь позивача підлягає 942, 64грн. пені, за період з 16.01.2017 по 19.09.2017.

Однак, оскільки судом спір вирішується в межах заявлених позовних вимог, а позивачем заявлено до стягнення 270, 83 грн. пені, то судом позовні вимоги в цій частині задовольняються в межах суми, заявленої позивачем.

Також, судом перевірено заявлений позивачем розмір 3% річних та встановлено, що при підрахунку розміру 3% річних позивачем допущено помилки.

Фактично у спірних правовідносинах стягненню з відповідача на користь позивача підлягає 113, 77 грн. 3 % річних, за період з 16.01.2017 по 19.09.2017.

Однак, оскільки судом спір вирішується в межах заявлених позовних вимог, а позивачем заявлено до стягнення 110, 98 грн. 3 % річних, то судом позовні вимоги в цій частині задовольняються в межах суми, заявленої позивачем.

Крім того, позивачем заявлена вимога про стягнення з відповідача 5069, 54 грн. штрафу за прострочення сплати орендної плати.

Частиною 2 ст. 549 ЦК України встановлено, що штрафом є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми невиконаного або неналежно виконаного зобов`язання.

В п. 2.1 постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 14 від 17.12.2013 міститься вказівка, що чинним законодавством не виключена можливість встановлення в укладеному сторонами договорі застосування до грошового зобов`язання не тільки пені, а й іншого виду неустойки - штрафу, притому і як самостійного заходу відповідальності, і як такого, що застосовується поряд з пенею.

Згідно п. 5.10 Договору оренди, у разі, якщо орендарем не сплачується орендна плата за орендоване майно в повному обсязі протягом 3-х місяців підряд, орендар сплачує штраф в розмірі 200% місячної орендної плати.

Факт прострочення відповідачем терміну оплати орендної плати, передбаченого п. 3.3 Договору є доведеним та підтверджується матеріалами справи.

Таким чином, вимога про стягнення з відповідача 5069, 54 грн. штрафу на підставі п. 5.10 Договору є доведеною, обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню судом.

Статтею 73 ГПК України встановлено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно з ст. 74 ГПК України обов`язок доказування і подання доказів віднесено на сторони. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

За приписами статті 86 Господарського процесуального кодексу України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

На підставі викладеного, суд вважає позовні вимоги документально підтвердженими, обґрунтованими, заснованими на законі та такими, що підлягають задоволенню.

Згідно зі ст. 129 ГПК України витрати зі сплати судового збору покладаються на відповідача.

Керуючись ст. ст. 129, 233, 237, 238, 240, 241, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ

1. Позов Комунального вищого навчального закладу "Запорізький медичний коледж" Запорізької обласної ради до Фізичної особи-підприємця Лук`янець Ірини Віталіївни задовольнити повністю.

2. Стягнути з Фізичної особи-підприємця Лук`янець Ірини Віталіївни, ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) на користь Комунального вищого навчального закладу "Запорізький медичний коледж" Запорізької обласної ради (69600, м. Запоріжжя, вул. Оріхівське шосе, 14, код ЄДРПОУ 02011290) 270 (двісті сімдесят) грн. 83 коп. пені, 110 (сто десять) грн. 98 коп. 3% річних, 5069 (п`ять тисяч шістдесят дев`ять) грн. 54 коп. штрафу та 1 921 (одну тисячу дев`ятсот двадцять одну) грн. 00 коп. судового збору. Видати наказ.

Повне судове рішення складено "20" лютого 2020р.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення до Центрального апеляційного господарського суду через господарський суд Запорізької області, а у разі проголошення вступної та резолютивної частини рішення суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Н. Г. Зінченко

Дата ухвалення рішення20.02.2020
Оприлюднено21.02.2020
Номер документу87712576
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/3377/19

Судовий наказ від 19.03.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Зінченко Н.Г.

Рішення від 20.02.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Зінченко Н.Г.

Ухвала від 27.12.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Зінченко Н.Г.

Ухвала від 09.12.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Зінченко Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні