Постанова
від 19.02.2020 по справі 520/9698/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/9698/19

Провадження № 1-кс/947/1570/20

УХВАЛА

Іменем України

19.02.2020 року м.Одеса

Слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання, в провадженні СУ ГУНП в Одеській області перебувають матеріали досудового розслідування внесені 15.01.2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 1201916000000027 про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 332 ч.2 КК України, щодо вчинення групою осіб незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Як вбачаєтьсяз клопотання,під часдосудового розслідуваннябуло встановлено,що до ІНФОРМАЦІЯ_1 передано свідоцтва про народження: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , які в подальшому і стали підставою для звернення іноземців із відповідними заявами на отримання посвідки на постійне чи тимчасове проживання на території України.

Слідчийзвернулася досуду зклопотанням,про дозвілна тимчасовийдоступ додокументів, що стали підставою для отримання посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України іноземними громадянами: ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , громадян Іраку, ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , громадянин Іраку, ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , громадянин Республіки Іраку, ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , громадянин Лівії, ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , громадянин Лівії, а також відповідних реєстраційних справ, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_12 , за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення копій зазначених документів, у зв`язку з тим, що, зазначена інформація може бути використана як докази та має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий просила розглянути клопотання без її участі та без повідомлення представників управління, посилаючись на реальну загрозу зміни або знищення запитуємої інформації та документів.

Вивчивши клопотання та матеріали які обґрунтовують доводи клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулась з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчім суддею без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до приписів ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Беручи доуваги викладенета враховуючи,що уматеріалах кримінальногопровадження,вбачається наявнiстьдостатнiхпiдставвважати,що вказанів клопотаннідокументи, перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_13 , та відомості у вказаних документах, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування зазначеного кримінального правопорушення, вважаю можливим задовольнити клопотання слідчого.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 163-166 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчогоСУ ГУНПв Одеськійобласті ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл старшомуслідчому СУГУНП вОдеській області ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до документів, що стали підставою для отримання посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України іноземними громадянами: ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , громадян Іраку, ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , громадянин Іраку, ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , громадянин Республіки Іраку, ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , громадянин Лівії, ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , громадянин Лівії, а також відповідних реєстраційних справ, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_12 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Попередити посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_13 , що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Строк дії ухвали становить 30 (тридцять днів) і обчислюється з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87733465
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —520/9698/19

Постанова від 03.11.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Ухвала від 02.11.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Ухвала від 04.01.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Постанова від 09.11.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Постанова від 09.11.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 31.07.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 31.07.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Ральченко І.М.

Ухвала від 06.03.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Донець Л.О.

Ухвала від 06.03.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Донець Л.О.

Постанова від 19.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тонконоженко М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні