Ухвала
від 21.02.2020 по справі 215/298/17
ТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 215/298/17

6/215/39/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2020 року Тернівський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Науменко Я.О., за участю секретаря судового засідання: Махоні Н.Ю., розглянувши в порядку ст.247 ч.2 ЦПК України без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу заяву директора Комунального закладу освіти Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр №1 ДОР Перегінець Н.І. про заміну сторони виконавчого провадження,

ВСТАНОВИВ:

04.02.2020 директор КЗО Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр №1 ДОР Перегінець Н.І. звернулась до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

В обґрунтування заяви зазначає, що рішенням Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 21 червня 2017 задоволено позов виконкому Тернівської районної у місті Кривому Розі ради, в інтересах неповнолітніх дітей: ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав; третя особа: ОСОБА_4 , позбавлено ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку м. Кіровоград, РНОКПП - НОМЕР_1 , відносно неповнолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та стягнуто аліменти у розмірі 1/3 частини її доходів, але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму на кожну дитину відповідного віку, щомісячно на утримання неповнолітніх дітей: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , до їх повноліття на користь законного представника, починаючи з 24.01.2017р..

На підставі рішення суду від 21.06.2017, був виданий виконавчий лист про стягнення аліментів з ОСОБА_3 .

Рішенням виконкому Тернівської районної у місті ради від 16.08.2017 №309 піклувальником над неповнолітнім ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , призначено адміністрацію дитячого державного закладу. Направленням №22 від 26.10.2018 службою у справах дітей Дніпропетровської обласної ради ОСОБА_2 направлений до КЗО Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр №1 ДОР , де дитина перебуває на повному державному забезпеченні по теперішній час, тому просить змінити сторону виконавчого провадження.

Директор КЗО Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр №1 ДОР Перегінець Н.І. в судове засідання не з`явилась.

Представник Виконкому Тернівської районної у м. Кривому Розі ради в судове засідання не з`явився.

Боржник ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилась.

Третя особа - ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився.

Відповідно до ч.3 ст. 442 ЦПК України, неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Згідно з ч.2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали цивільної справи, та заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд вважає необхідним заяву задовольнити, з наступних підстав.

Судом встановлено, що рішенням Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 21 червня 2017 задоволено позов Тернівської районної у місті Кривому Розі ради, в інтересах неповнолітніх дітей: ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав; третя особа: ОСОБА_4 , позбавлено ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку м. Кіровоград, РНОКПП - НОМЕР_1 , відносно неповнолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та стягнуто аліменти у розмірі 1/3 частини її доходів, але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму на кожну дитину відповідного віку, щомісячно на утримання неповнолітніх дітей: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , до їх повноліття на користь законного представника, починаючи з 24.01.2017р. (а.с. 73-75).

Аліменти на утримання дітей було стягнуто на користь законного представника.

Відповідно до ч. 1 ст.512 ЦК України кредитор у зобов`язанні (крім випадків, передбачених ст. 515 ЦК України) може бути замінений іншою особою внаслідок, зокрема, передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги), а згідно зі ст. 514 цього Кодексу до нового кредитора переходять права первісного кредитора в зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно ст.129 Конституції України передбачено обов`язковість судового рішення.

Відповідно до ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

Згідно ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив. У разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім`я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження.

Відповідно до довідки від 31.01.2020 №51 КЗО Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр №1 ДОР , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , знаходиться на повному державному забезпеченні в КЗО Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр №1 ДОР з 05.11.2018 по теперішній час, тому на думку суду існують правові підстави для задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

На підставі ст. 15 ЗУ Про виконавче провадження , ст. 512 ЦК України, керуючись ст.ст. 258-259, 353, 442 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву директора Комунального закладу освіти Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр №1 ДОР Перегінець Н.І. про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження у справі №215/298/17 за позовом виконкому Тернівської районної у м. Кривому Розі ради в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав; третя особа: ОСОБА_4 , в частині стягнення аліментів на утримання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , а саме: замінити стягувача на Комунальний заклад освіти Криворізький спеціальний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр №1 ДОР (ЄДРПОУ 23927366, місце знаходження за адресою: 50053, м. Кривий Ріг, вул. П`ятихатська, 17).

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга подається до Дніпровського апеляційного суду через Тернівський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів із дня її проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвалу складено та підписано суддею 21 лютого 2020 року.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення21.02.2020
Оприлюднено22.02.2020
Номер документу87737849
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —215/298/17

Ухвала від 12.03.2021

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Науменко Я. О.

Ухвала від 21.02.2020

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Науменко Я. О.

Рішення від 21.06.2017

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Науменко Я. О.

Ухвала від 21.02.2017

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Науменко Я. О.

Ухвала від 10.02.2017

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Науменко Я. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні