Ухвала
від 21.02.2020 по справі 552/424/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/424/20

Провадження № 1-кс/552/468/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.02.2020 року м. Полтава

Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , слідчого ОСОБА_2 , секретар ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_4 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області підполковник податкової міліції ОСОБА_4 звернувсязклопотаннямпронаданнятимчасовогодоступудоречейідокументів,якімістятьохоро- нювану законом таємницю,асамедо речей і документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 .

В клопотанні зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №42019170000000204 від 26.12.2019 за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ) протягом 2018 2019 років, під час здійснення фінансово-господарської діяльності, ухилились від сплати податків (ПДВ та податку на прибуток) в особливо великих розмірах на суму 7 240 000 грн., внаслідок відображення по документах податкового та бухгалтерського обліків взаємовідносин з наступними підприємствами: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код НОМЕР_19 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (код НОМЕР_21 ), які фактично не відбувались, внаслідок чого ухилились від сплати податків (ПДВ та податку на прибуток) в особливо великих розмірах на суму 7 240 000 грн.

У ході досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення виникла необхідність в отриманні оригіналів матеріалів реєстраційних документів по ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Згідно ст.8 Закону України «Про підприємництво», державна реєстрація суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи проводиться за місцезнаходженням або місцем проживання даного суб`єкта та засвідчується відповідними статутними і реєстраційними документами.

Таким чином, вищезазначені матеріали реєстраційної справи знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , що підтверджується відповідними витягами з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України.

Беручи до уваги вищевикладене, враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, являються джерелом доказів та у подальшому необхідні для проведення судових експертиз просив слідчого суддю надати тимчасовий доступ до речей і документів.

У досудового слідства є підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідної інформації, у зв`язку із чим, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, клопотання необхідно розглядати без виклику особи у володіння якої вона знаходиться.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив задовольнити.

Відповідно до ст.160КПКУкраїни сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчиймаєправо звернутисяіззазначенимклопотанням запогодженнямзпрокурором.

Стаття 163КПКУкраїни передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

У поданому до суду слідчим клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що вищевказана інформація може бути використана як доказ злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, здобути дані відомості в інший спосіб неможливо та які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З цих підстав клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.160,163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання -задовольнити.

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_1 (код НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , надати тимчасовий доступ та вилучення оригіналів, а у разіїх відсутності засвідченихпідписом посадовоїособи таскріплених печаткоюкопій реєстраційнихдокументів по ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ),а саме: заяв про державну реєстрацію, свідоцтв про державну реєстрацію, статутів, реєстраційних карток, протоколів установчих зборів, протоколів загальних зборів, установчих договорів, наказів про призначення та звільнення службових осіб, посадових інструкцій, інших документів реєстраційної справи (з усіма додатками до них),якими підтверджуєтьсядержавна реєстраціяпідприємств,їх перебуванняна облікуплатника податків,службове становищепосадових осібпідприємства,та якімістять зразкипідписів службовихосіб підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » тощо, з моменту реєстрації по дату винесення Ухвали слідчим суддею та які мають значення у кримінальному провадженні.

Виконання ухвали доручити: співробітникам слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області: заступнику начальника 2-го відділу РКП ОСОБА_4 ; заступнику начальника 1-го відділу РКП ОСОБА_5 ; старшому слідчому з ОВС 2-го відділу РКП ОСОБА_6 ; старшому слідчому з ОВС 2-го відділу РКП ОСОБА_7 ; старшому слідчому з ОВС 2-го відділу РКП ОСОБА_8 ; начальнику 3-го відділу РКП ОСОБА_9 ; заступнику начальника 3-го відділу РКП ОСОБА_10 ; старшому слідчому з ОВС 3-го відділу РКП ОСОБА_11 ; старшому слідчому з ОВС 3-го відділу РКП ОСОБА_12 , а також, за дорученням слідчого співробітникам оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області: завідувачу сектору ОСОБА_13 ; старшому оперуповноваженому з ОВС ОСОБА_14 ; старшому оперуповноваженому з ОВС ОСОБА_15 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОСОБА_16 .

Строк дії ухвали 20 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчогопровадженнявсуді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.02.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —552/424/20

Ухвала від 02.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні