Ухвала
від 18.02.2020 по справі 686/32390/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/32390/19

Провадження № 1-кс/686/2498/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 лютого 2020 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання старшого слідчогов ОВССВ СУГУНП вХмельницькій області ОСОБА_3 ,погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до речей та документів, у кримінальному провадженні № 12019240000000312,

ВСТАНОВИВ:

18 лютого 2020 року старший слідчий в ОВС СВ СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором Хмельницької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », АДРЕСА_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_2 ), ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( АДРЕСА_3 ).

В обґрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що05 листопада 2019 року Чобан Сервет, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , за попередньою змовою між собою, маючи на меті незаконне збагачення, шляхом вимагання вирішили отримати від потерпілої ОСОБА_7 грошові кошти.

20 листопада 2019 року відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019240000000312, правова кваліфікація - ч. 3 ст. 189 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на вимагання та отримання грошових коштів злочинним шляхом, ОСОБА_8 ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , за попередньою змовою між собою, цього ж дня, вирішили зустрітися з ОСОБА_7 з метою висунення вимоги. В подальшому, 05 листопада 2019 року, близько 10 год. 30 хв. ОСОБА_8 та ОСОБА_5 з відома ОСОБА_6 прийшли до торгового кіоску № НОМЕР_1 ряду №5 ринку Бартер сервіс, що по вул. Геологів в м. Хмельницькому до потерпілої ОСОБА_7 . Перебуваючи у вказаному місці, ОСОБА_8 та ОСОБА_5 з відома ОСОБА_6 під надуманим приводом неіснуючої заборгованості, висунули вимогу потерпілій, яка полягала у сплаті останньою грошових коштів в сумі 13 700 доларів США, при цьому попередили про те, що у разі невиконання їхніх вимог до неї та її близьких родичів буде застосовуватися фізичне насильство та будуть створені перешкоди щодо здійснення її підприємницької діяльності.

Продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на заволодіння майном потерпілої, ОСОБА_8 08 листопада 2019 року зателефонував до потерпілої ОСОБА_7 та повідомив про необхідність передачі озвученої раніше суми грошових коштів та домовилися про подальшу зустріч.

Надалі, 16 листопада 2019 року близько 11 год. 00 хв., ОСОБА_8 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 прийшли до торгового кіоска № НОМЕР_1 ряду №5 ринку Бартер сервіс, що по вул. Геологів в м. Хмельницькому потерпілої ОСОБА_7 та продовжуючи погрози застосування фізичного насильства до потерпілої та членів сім`ї останньої, знову висунули вимогу в сплаті грошових коштів в розмірі 13 700 доларів США. Продовжуючи свої злочинні дії, учасники вказаної групи, наголосили про наступну зустріч, з метою передачі грошових коштів згідно висунутої вимоги та повідомили про необхідність подальшої зустрічі в офісі ОСОБА_9 .

Сприймаючи погрози останніх як реальні, потерпіла вимушено погодилася на їх вимоги та згідно обумовленої зустрічі, остання 19 листопада 2019 року, близько 11 год. 30 хв. зустрілася з ОСОБА_8 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 в офісі, що по АДРЕСА_4 .

Перебуваючи за вказаною адресою, ОСОБА_8 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , знову продовжили висувати погрози застосування фізичного насильства до потерпілої та членів її сім`ї, з метою вимагання в останньої зазначеної суми грошових коштів, та застосовуючи фізичне насильство до останньої, яке проявилося в штовханні ОСОБА_5 потерпілої в плече, встановили останній термін для сплати грошової суми 1 тиждень. Сприймаючи погрози останніх як реальні, потерпіла вимушено погодилася на їх протиправні вимоги.

Вищезазначені злочинні дії вказаної групи осіб, за попередньою змовою між собою, призвели до того, що з 29 листопада 2019 близько 12 год. 50 хв. перебуваючи в офісі ОСОБА_10 , що за адресою: АДРЕСА_4 , потерпіла передала ОСОБА_8 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 частину грошових коштів в сумі 1000 доларів США.

Після отримання коштів ОСОБА_8 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 були викритті працівниками правоохоронних органів.

Під час розслідування встановлено, що потерпіла ОСОБА_7 на момент вчинення злочину та на даний час користується номером оператора мобільного зв`язку: № НОМЕР_2 . Чоловік останньої, ОСОБА_11 користувався та користується на даний час номером оператора мобільного зв`язку № НОМЕР_3 .

Крім того, встановлено, що підозрюваний ОСОБА_5 користувався номерами оператора мобільного зв`язку № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 , № НОМЕР_8 , підозрюваний ОСОБА_6 користувався номером оператора мобільного зв`язку № НОМЕР_9 , підозрюваний Чобан Сервет користувався номером оператора мобільного зв`язку НОМЕР_10 .

Під час розслідування встановлено, що до даного кримінального правопорушення може бути причетний ОСОБА_12 , який користується номером оператора мобільного зв`язку № НОМЕР_11 .

Крім того, під час проведення санкціонованих обшуків в підозрюваних вилучено мобільні термінали з сім-картами операторів мобільного зв`язку та пластикові носії сім-карт операторів мобільного зв`язку, зокрема у ОСОБА_5 овилучено сім-карти та пластикові носії з такими номерами операторів мобільного зв`язку: № НОМЕР_12 , № НОМЕР_13 , № НОМЕР_14 , № НОМЕР_15 ,у ОСОБА_6 о вилучено сім-карти та пластикові носії з такими номерами операторів мобільного зв`язку: № НОМЕР_16 , у ІНФОРМАЦІЯ_4 вилучено сім-карти та пластикові носії з такими номерами операторів мобільного зв`язку: № НОМЕР_17 , № НОМЕР_18 , № НОМЕР_19 , № НОМЕР_20 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, проте зазначив, що просить розглянути клопотання за його відсутності та задовольнити його вимоги.

Вивчивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч. 2, 5 ст.163 КПК України, зокрема, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ в кримінальному провадженні, існує загроза знищення вказаних документів, тому слідчий суддя розглядає клопотання слідчого без виклику представників осіб, у володінні яких знаходяться документи.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, в зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 163, 164 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого в ОВС СВ СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл заступнику начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_13 , старшим слідчим в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_14 , ОСОБА_3 , старшим слідчим відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , на тимчасовий доступ до: документів з можливістю їх вилучення, які перебуваютьт у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_5 ) які містять перераховані нижче відомості по абонентським номерам № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , № НОМЕР_8 , № НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , № НОМЕР_11 , № НОМЕР_12 , № НОМЕР_13 , № НОМЕР_14 , № НОМЕР_16 , № НОМЕР_17 , № НОМЕР_18 , № НОМЕР_19 , № НОМЕР_20 , за період часу з 01 жовтня 2019 року до моменту виконання ухвали слідчого судді;

- документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_2 ), які містять перераховані нижче відомості по абонентським номерам№ НОМЕР_15 , № НОМЕР_7 , за період часу з 01 жовтня 2019 року до моменту виконання ухвали слідчого судді;

-документів зможливістю їхвилучення,які перебуваютьу володінніПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »( АДРЕСА_3 ),які містятьперераховані нижчевідомості поабонентському номеру№ НОМЕР_6 ,за періодчасу з01жовтня 2019року домоменту виконанняухвали слідчогосудді,асаме:адресрозташування базовоїстанції;тип з`єднання(вхідніта вихіднідзвінки,GPRS,переадресація);дата,час татривалість з`єднання;ідентифікаційні ознакикінцевого обладнання(абонентаА)(абонентський,серійний, ICCID,IMSIномери сім-картки,ІМЕІ);ідентифікаційні ознакитерміналу,з якимвідбувається сеансзв`язку (абонентБ),з`єднання нульовоїтривалості;приналежності абонентського номеру, за наявності контрактної угоди надати відомості про абонента (з наданням повних анкетних даних власника (ів) мобільного номеру телефону та належним чином завірених копій документів, на підставі яких виданий контрактний номер).

Службовим особам ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », АДРЕСА_1 ; ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( АДРЕСА_2 ); ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( АДРЕСА_3 ) забезпечити тимчасовий доступ та надати можливість вилучити вищезазначені речі та документи.

Ухвала діє по 18 березня 2020 року.

Відповідно до ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення18.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87788602
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —686/32390/19

Ухвала від 18.02.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Баєв С. М.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Заворотна О. Л.

Ухвала від 12.12.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бондарчук В. В.

Ухвала від 30.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бондарчук В. В.

Ухвала від 30.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бондарчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні