Ухвала
від 24.02.2020 по справі 514/108/20
ТАРУТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Тарутинський районний суд Одеської області

Справа № 514/108/20

Провадження по справі № 1-кс/514/90/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 лютого 2020 року смт Тарутине

Слідчий суддя Тарутинського районного суду Одеської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши внесене в кримінальному провадженні № 12020160430000025 від 25.01.2020 року, клопотання про здійснення тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СВ Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області капітан поліції ОСОБА_3 за погодженням прокурора Білгород - Дністровської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням про здійснення тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю.

Клопотання мотивує тим, що в ніч на 25.01.2020, невстановлені особи таємно викрали майно з домоволодіння, розташованого по АДРЕСА_1 , що належить ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

За даним фактом 25.01.2020 внесені відомості до ЄРДР за № 12020160430000025 за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з 2005 року перебуває на « ІНФОРМАЦІЯ_3 » обліку в психіатричному кабінеті КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Тарутинської районної ради Одеської області, з діагнозом помірна розумова відсталість.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, а також для вирішення суттєвих питань у кримінальному провадженні, у зв`язку з призначенням комплексної амбулаторної судової психолого - психіатричної експертизи, експерту для ознайомлення потрібна амбулаторна карта ОСОБА_6 з психіатричного кабінету КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Тарутинської районної ради Одеської області.

Враховуючи, вищевикладене, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що амбулаторна карта ОСОБА_6 з психіатричного кабінету КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Тарутинської районної ради Одеської області, має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, у зв`язку з чим, виникла необхідність в тимчасовому доступі до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, а саме в отриманні амбулаторної карти ОСОБА_6 з психіатричного кабінету, яка зберігається в КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Тарутинської районної ради Одеської області розташованій за адресою: АДРЕСА_2 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав суду заяву про підтримання клопотання та розгляд справи за його відсутності.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутністю осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється.

Так, відповідно до ч.ч. 2, 5, 6 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи, що амбулаторна картка ОСОБА_6 , має суттєве значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, є необхідність у призначенні комплексної амбулаторної судової психолого - психіатричної експертизи, слідчий суддя дійшов висновку про необхідність надання тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, зокрема до амбулаторної карти ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з психіатричного кабінету, з можливістю тимчасового вилучення усіх документів, з яких складаються зазначена амбулаторна картка, що знаходиться в КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Тарутинської районної ради Одеської області, по АДРЕСА_2 .

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 131, 132, 163, 164 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Тарутинського відділення поліції Арцизького відділу поліції ГУНП в Одеській області капітана поліції ОСОБА_3 про здійснення тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ старшому слідчому СВ Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області капітану поліції ОСОБА_3 та/або слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області лейтенанту поліції ОСОБА_7 та/або слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області лейтенанту поліції ОСОБА_8 та/або слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області майору поліції ОСОБА_9 та/або заступнику начальника слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 та/або слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 та/або поліцейському Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області капралу поліції ОСОБА_12 , до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, а саме до амбулаторної картки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з психіатричного кабінету, з можливістю тимчасового вилучення усіх документів, з яких складаються зазначена амбулаторна картка, що знаходиться в КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Тарутинської районної ради Одеської області, по АДРЕСА_2 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення, а саме до 23 березня 2020 року.

Оригінал ухвали виготовлено у двох примірниках.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87816240
СудочинствоКримінальне
Сутьздійснення тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —514/108/20

Ухвала від 24.02.2020

Кримінальне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравченко П. А.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравченко П. А.

Ухвала від 28.01.2020

Кримінальне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравченко П. А.

Ухвала від 28.01.2020

Кримінальне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравченко П. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні