Ухвала
від 26.02.2020 по справі 440/961/20
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

26 лютого 2020 рокум. ПолтаваСправа № 440/961/20

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Супрун Є.Б., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області ( вул. М.Бірюзова, 26/1, м. Полтава, 36007, код ЄДРПОУ 38610079 ) до Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Білоцерківської сільської ради Великобагачанського району Полтавської області ( вул. Лесі Українки, 9, с. Білоцерківка, Великобагачанський район, Полтавська область, 38340, код ЄДРПОУ 23544760) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

В С Т А Н О В И В:

21 лютого 2020 року позивач Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом до Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Білоцерківської сільської ради Великобагачанського району Полтавської області , визначивши в якості третьої особи Білоцерківську сільську раду Великобагачанського району Полтавської області , в якому просить застосувати до відповідача заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі школи за адресою: вул. Лесі Українки, 9, с. Білоцерківка, Великобагачанський район, Полтавська область, 38340 до повного усунення порушень вимог пожежної безпеки, зафіксованих у пунктах №№1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 опису виявлених порушень вимог законодавства Акту, складеного за результатами проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки від 24.01.2020 №6 та встановити відповідачу наступний порядок і спосіб виконання судового рішення: заборонити використання будівлі школи за зазначеною адресою, не допускати у будівлю людей, крім тих, що вживають заходи щодо усунення порушень вимог пожежної безпеки та від`єднати будівлю від електропостачання.

В якості підстави для звернення до суду заявник вказує на протиправну, як на його думку, бездіяльність відповідача в частині дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створює загрозу життю та здоров`ю людей.

Адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, поданий у строк, встановлений законом, особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, належить розглядати у порядку адміністративного судочинства та підсудний Полтавському окружному адміністративному суду.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на цій стадії відсутні.

Частиною першою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності, а пунктом 10 частини шостої статті 12 цього Кодексу - що справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи характер спірних правовідносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення її обставин, суддя приходить до висновків, що дана справа є незначної складності, не підпадає під винятки, передбачені частиною четвертою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому у відповідності до пункту 10 частини шостої статті 12 цього ж Кодексу може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без виклику часників справи (у письмовому провадженні).

За приписами частини третьої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи ту обставину, що рішення суду за наслідками розгляду даної справи може вплинути на права та обов`язки Білоцерківської сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, у комунальній власності та на балансі якої перебуває відповідач, суд визнав за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Білоцерківську сільську раду Великобагачанського району Полтавської області (вул. Першотравнева, 9, с. Білоцерківка, Великобагачанський район, Полтавська область, 38340, код ЄДРПОУ 40127978).

Частиною четвертою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до частини третьої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Тож з метою повного та всебічного з`ясування обставин справи суд вважає за необхідне витребувати від Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Білоцерківської сільської ради Великобагачанського району Полтавської області інформацію щодо оскарження припису позивача від 24.01.2020 №10 у встановленому законодавством порядку, відомості щодо усунення виявлених порушень (з документальним підтвердженням), а від Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області, крім іншого, інформацію щодо усунення відповідачем порушень вимог припису; інформацію щодо застосування до відповідача санкцій за невиконання вимог такого припису, а також щодо оскарження відповідачем вказаного припису у встановленому законодавством порядку.

На підставі викладеного, керуючись статтями 9, 12, 49, 77, 80, 171, 257, 260, 262, 263, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі 440/961/20 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області до Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Білоцерківської сільської ради Великобагачанського району Полтавської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Призначити справу до розгляду по суті за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні).

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Білоцерківську сільську раду Великобагачанського району Полтавської області ( вул. Першотравнева, 9, с. Білоцерківка, Великобагачанський район, Полтавська область, 38340, код ЄДРПОУ 40127978), направивши копію даної ухвали.

Надати відповідачу п`ятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов тривалістю п`ятнадцять днів з моменту вручення копії даної ухвали .

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив тривалістю три дні з моменту отримання відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення тривалістю три дні з моменту отримання відповіді на відзив.

Встановити третій особі семиденний строк з дня отримання даної ухвали для надання пояснень щодо позову разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються пояснення, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Зобов`язати відповідача у строк до 13.03.2020 надати, крім іншого, інформацію щодо оскарження відповідачем припису позивача від 24.01.2020 №10 у встановленому законодавством порядку, відомості щодо усунення виявлених порушень (з документальним підтвердженням).

Зобов`язати позивача до 13.03.2020 надати, крім іншого, інформацію щодо усунення відповідачем порушень вимог припису; інформацію щодо застосування до відповідача санкцій за невиконання вимог такого припису, а також щодо оскарження відповідачем вказаного припису у встановленому законодавством порядку.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Є.Б. Супрун

Дата ухвалення рішення26.02.2020
Оприлюднено27.02.2020
Номер документу87829222
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —440/961/20

Ухвала від 11.01.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Ухвала від 31.12.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Рішення від 27.04.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Ухвала від 26.02.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні