Ухвала
від 26.02.2020 по справі 0670/5296/12,
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну сторони або третьої особи на правонаступника)

26 лютого 2020 року м. Житомир справа № 0670/5296/12,

категорія 6750

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Капинос О.В., розглянувши у письмовому провадженні заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну позивача на його правонаступника в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області до Приватного підприємця ОСОБА_1 про стягнення 4010,30 грн.,

встановив:

Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області звернулося до суду із заявою, у якій просить замінити вибувшого позивача - управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області.

У клопотанні Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області просило розглянути його в письмовому провадженні без виклику сторін.

Розгляд заяви здійснюється у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, суд дійшов висновку, що заява Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області підлягає задоволенню з наступних підстав.

Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 07.09.2012 позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області до Приватного підприємця ОСОБА_1 про стягнення 4010,30 грн. задоволено.

Судом встановлено, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", реорганізовано шляхом злиття Управління Пенсійного фонду України в Коростишівському районі, Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі та утворено нову юридичну особу - Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, що є правонаступником ліквідованих управлінь.

Ухвалою від 21.06.2016 замінено сторону виконавчого провадження, а саме стягувача на Коростишівське об"єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року за №628 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Коростишівське об"єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (код ЄДРПОУ 40380694), ліквідоване шляхом приєднання до головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (код ЄДРПОУ 13559341).

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області припинено з 05 серпня 2019 року (витяг додається).

Таким чином, Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області є правонаступником управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області.

Відповідно до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Оскільки позивач - управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області вибув, його правонаступником є Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, тому суд вважає вимоги заяви обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 52, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області задовольнити.

Допустити в справі заміну вибувшого позивача - управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (10003, м. Житомир, вул. О.Ольжича, 7, код ЄДРПОУ 13559341).

Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного суду за правилами встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України

Суддя О.В. Капинос

Дата ухвалення рішення26.02.2020
Оприлюднено27.02.2020
Номер документу87859354
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення 4010,30 грн

Судовий реєстр по справі —0670/5296/12,

Ухвала від 26.02.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

Ухвала від 21.06.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

Ухвала від 08.06.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні