Ухвала
від 27.02.2020 по справі 705/1052/19
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/1052/19

2/705/651/20

У Х В А Л А

про заміну відповідача у справі

27 лютого 2020 року місто Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області в складі

судді Кормана О.В.

з участю

секретаря судового засідання Заболотної Т.М.

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Колодистенської сільської ради Уманського району Черкаської області, третя особа: приватний нотаріус Уманського районного нотаріального округу Черкаської області Ящук Д.О., про визнання права власності на житловий будинок,

В С Т А Н О В И В:

До Уманського міськрайонного суду Черкаської області звернулась ОСОБА_1 з позовом до Колодистенської сільської ради Уманського району Черкаської області, третя особа: приватний нотаріус Уманського районного нотаріального округу Черкаської області Ящук Д.О., про визнання права власності на житловий будинок.

Підготовче засідання у справі було призначене на 08 годину 30 хвилин 27 лютого 2020 року.

До початку підготовчого засідання представник позивача Іванов А.А. подав до суду клопотання, в якому просив замінити відповідача на Ладижинську сільську раду, яка є правонаступником майна, прав та обов`язків Колодистенської сільської ради. Оскільки необхідно провести заміну відповідача, тому просив розгляд даної цивільної справи відкласти. Подальший розгляд даної справи просить проводити без участі позивача та її представника.

Згідно ч.2 ст.51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Судом встановлено, що згідно п.2 рішення №1-13/VII від 03.01.2019 року Ладижинської сільської ради Уманського району Черкаської області Про реорганізацію Колодистенської сільської ради шляхом приєднання до Ладижинської сільської ради , Ладижинська сільська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Колодистенської сільської ради.

З матеріалів справи вбачається, що житловий будинок, на який позивач просить визнати її право як на спадкове майно, розташований в с.Колодисте Уманського району.

Тобто, належним відповідачем у справі є Ладижинська сільська рада Уманського району Черкаської області.

Тому, клопотання представника позивача підлягає до задоволення.

Керуючись ст.51 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача задовольнити.

У цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Колодистенської сільської ради Уманського району Черкаської області, третя особа: приватний нотаріус Уманського районного нотаріального округу Черкаської області Ящук Д.О., про визнання права власності на житловий будинок , замінити первісного відповідача - Колодистенську сільську раду Уманського району Черкаської області, на належного відповідача - Ладижинську сільську раду Уманського району Черкаської області.

Копію ухвали направити позивачу, його представнику та третій особі.

Копію ухвали направити відповідачу, встановивши відповідачу строк в 15 днів з дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати до суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, а також подати клопотання про розгляд справи спочатку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, однак може бути оскаржена шляхом подачі апеляції до Черкаського апеляційного суду через Уманський міськрайонний суд Черкаської області протягом 15 днів з дня проголошення ухвали.

Суддя О.В. Корман

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення27.02.2020
Оприлюднено28.02.2020
Номер документу87872115
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —705/1052/19

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Ухвала від 27.02.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Ухвала від 28.02.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні