Ухвала
від 28.02.2020 по справі 816/6099/13-а
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 лютого 2020 року м. ПолтаваСправа №816/6099/13-а

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Кукоби О.О., розглянувши у письмовому провадженні заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про заміну стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України Октябрського району в м. Полтаві до Підприємства об`єднання громадян "Житлокомінвест" Полтавської обласної організації науково-технічного товариства комунального господарства та побутового обслуговування України про стягнення боргу зі сплати фінансових санкцій,

В С Т А Н О В И В:

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 5.11.13 у справі №816/6099/13-а позов управління Пенсійного фонду України Октябрського району в м. Полтаві до Підприємства об`єднання громадян "Житлокомінвест" Полтавської обласної організації науково-технічного товариства комунального господарства та побутового обслуговування України про стягнення боргу зі сплати фінансових санкцій задоволено. Стягнуто з Підприємства об`єднання громадян "Житлокомінвест" Полтавської обласної організації науково-технічного товариства комунального господарства та побутового обслуговування України на користь управління Пенсійного фонду України Октябрського району в м. Полтаві борг зі сплати фінансових санкцій в розмірі 297,63 грн.

3.12.13 Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №816/6099/13-а.

19.02.20 судді передано заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про заміну стягувача у виконавчому листі Полтавського окружного адміністративного суду №816/6099/13-а.

У судове засідання 28.02.20 учасники справи не з`явились, про дату, час та місце його проведення повідомлені належним чином.

За змістом частини другої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З урахуванням наведеного, суд визнав за можливе провести розгляд заяви без участі представників сторін, у порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву та матеріали справи, суд встановив такі обставини.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.15 №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", наказу Пенсійного фонду України від 28.12.15 №211 "Про заходи у зв`язку з реорганізацією деяких територіальних органів Фонду", наказу ГУПФ України в Полтавській області від 4.01.16 №1 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено відомості про припинення діяльності УПФ України Октябрського району в м. Полтаві шляхом злиття з правонаступником - Полтавським об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України Полтавської області.

У свою чергу, постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.18 №628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" визначено реорганізувати Полтавське об`єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

Згідно з частинами першою, п`ятою статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

З відкритих даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань встановлено, що 30.08.19 до Єдиного державного реєстру внесено запис про припинення юридичної особи Полтавського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області (код ЄДРПОУ 40383769).

Наказом ГУПФ України в Полтавській області від 31.05.19 №324 визначено, що ГУПФ України в Полтавській області після завершення процедури реорганізації шляхом приєднання територіальних органів Пенсійного фонду України є правонаступником, зокрема, за Полтавським об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України Полтавської області.

Згідно з частиною першою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

А відповідно до частини четвертої цієї статті, її положення застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

За таких обставин, заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про заміну стягувача у виконавчому листі належить задовольнити.

Керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про заміну стягувача у виконавчому листі задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі Полтавського окружного адміністративного суду №816/6099/13-а з управління Пенсійного фонду України Октябрського району в м. Полтаві на Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області (код ЄДРПОУ 13967927; вул. Соборності, 66, м. Полтава, Полтавська область, 36014).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Полтавський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвалу суду не вручено у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.О. Кукоба

Дата ухвалення рішення28.02.2020
Оприлюднено02.03.2020
Номер документу87893027
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення боргу зі сплати фінансових санкцій

Судовий реєстр по справі —816/6099/13-а

Ухвала від 28.02.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 19.02.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 24.10.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Постанова від 05.11.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 24.10.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні